De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Zwaarbevochten overwinning JO13-2007-1 op Reiger Boys

Roda '23 JO13-2007-1 - Reiger Boys JO13-2007-1     1-0 (1-0)

Met de krokusvakantie achter de rug trof Roda JO13-2007-1 een oude bekende uit de eerste competitieronde. Reiger Boys mocht vroeg uit de veren om om 9:00 u aan de aftrap te staan in Bovenkerk. De eerste wedstrijd begin december thuis op veld 2 was geëindigd in een verdiende 3-0 overwinning, dus viel te verwachten dat de gasten uit Heerhugowaard op revanche belust onze kant op waren gekomen. Om een beter team te worden was er zelfs een heuse teambuidingsessie voor ze georganiseerd, zo kwam ons via via ter ore. Bij Roda lag wellicht juist het gevaar van onderschatting op de loer. 

Qua personele bezetting een iets andere Roda selectie sinds de vorige ontmoeting. De plek van de vertrokken Jaysean is inmiddels ook officiëel ingenomen door Maxim, nieuw bij de club en al sinds enige tijd meetrainende. Welkom Maxim, heel veel succes en vooral veel voetbalplezier bij Roda! Toch zitten er voor aanvang maar 13 spelers in de kleedkamer. Pablo was er helaas net als de vorige keer tegen deze tegenstander niet bij. Toen vanwege een blessure, dit keer was ziekte de spelbreker. 

De weergoden waren ons goed gezind en hadden de maartse buien gelukkig voor later die dag bewaard. Behalve een af en toe straffe wind over de lengte van het veld was het daarom heerlijk voetbalweer voor de jongens. Roda begon met Joris vertrouwd in het centrum van de verdediging met Mylan naast zich en verder geflankeerd door de backs Tijmen en Cas. Voor hen op het middenveld Daniel, Mert en Jay en voorin Max, Mik en Maurinho. Jaydan en Maxim begonnen als wissel. De eerste helft wind mee met het bijbehorende voordeel voor de onzen. Behalve de gelijk opgaande eerste tien minuten is het Roda dat de overhand heeft. Meer balbezit en meer voetbal voor Roda, dat alleen nog niet voor heel veel gevaar kan zorgen. Roda ontbeert wat geluk bij de eindpass, maar wordt wel een aantal keer gevaarlijk als het over de vleugels doorbreekt. Nog geen doelpunten, maar met corners staan we dik voor. Na een dik kwartier komt daar ook de enige goal uit voort. Mik geeft netjes voor en vindt de vrijstaande Daniel die koeltjes met een minivolley afmaakt. Zijn eerste officiële goal dit seizoen en nog met zijn chocoladelinker ook! Waar Reiger Boys het meer en meer via de lange bal probeert gaat Roda op voetballende wijze op zoek naar het vergroten van de voorsprong. Jaydan, inmiddels samen met Maxim in het veld gebracht voor Max en Daniel, probeert het met een schot na een mooie aanval over meerdere schijven vanaf rechts. Jammer genoeg via een been van de tegenstander naast. Mert mikt zijn vrije trap iets te hoog over het doel en een mooie voorzet van Maxim wordt door Max met het hoofd voorlangs geschampt. Achterin weinig zorgen voor de thuisploeg. De verdediging heeft weinig moeite met de aanvallende inspanningen van RB en daardoor een rustige eerste helft voor Steijn. 

Ondanks de 1-0 voorsprong in de rust geen tevreden gezichten bij coach en spelers. Het kan, mag en moet allemaal wat beter. Van Yosri vooral de aanwijzing dat er meer zonder bal moet worden bewogen. Mert houdt na de limonade en het fruit het trainingspak aan omdat hij ’s middags zijn opwachting mag maken bij de JO13-1. Daniel komt na rust daarom voor hem terug het veld in.  

De tweede helft ziet er in eerste instantie qua spelbeeld niet veel anders uit. Een eerste kans voor Maxim, maar hij wordt afgevlagd voor buitenspel. Een vrije trap van ver wordt tot de zoveelste corner verwerkt. De gasten hebben na de pauze het voordeel van de wind in de rug en beginnen wat opportunistischer te spelen. Het wordt wat fysieker en vooral het duel wordt niet geschuwd. Daarbij fel en fanatiek aangemoedigd door meegereisde ouders en vanaf de bank. Er wordt veel geageerd tegen de in hun ogen soms partijdig fluitende scheidsrechter. Die heeft het zeker niet altijd bij het rechte eind, maar daar hebben toch echt beide teams last van. Reiger Boys dringt aan. Drukte voor het Roda doel, waar Roda de bal niet weg krijgt. Een schot caramboleert richting de rechterhoek langs Steijn, waarna een Reiger Boys aanvaller de bal voor alle zekerheid nog een extra zetje geeft. De scheidsrechter wijst naar de middenstip en logische euforie over de late gelijkmaker bij de gasten. Onze grensrechter staat helaas voor alles en iedereen uit Heerhugowaard met de vlag omhoog, waarna de scheids bij hem te rade gaat. De speler die het laatste - onnodige - zetje gaf stond op het moment van het schot in buitenspelpositie. Geen gelijkmaker dus, maar nog steeds de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Voor Reiger Boys is dit echter de druppel qua scheidsrechterlijke beslissingen. Gevloek, getier en iedereen bij de gasten die het beter heeft gezien dan de grensrechter die op één lijn stond. Zelfs de grensrechter aan de andere kant van het veld was ervan overtuigd dat het onmogelijk buitenspel kon zijn geweest! Dieptepunt van de middag is de moeder van een van hun jongens die vanaf de tribune neerdaalt en achter het hek fel tekeer gaat tegen grensrechter Hans. Gelukkig wordt zij snel door haar echtgenoot terecht gewezen en wacht Roda daarna nog enkele spannende minuten. Een getergd Reiger Boys en voor Roda vrouwen en kinderen eerst.  De rust en vooral de drie punten thuis houden is nu het devies. Dat lukt wonder boven wonder, want Reiger Boys krijgt nog een enorme kans op de 1-1. Vrij voor Steijn wordt de lastige volley gelukkig ruim over geschoten, waarna snel daarop het laatste fluitsignaal klinkt. De tweede helft maar snel vergeten en met 9 punten uit 3 wedstrijden op naar de volgende wedstrijd volgende week tegen DEM in Beverwijk.

Reacties: