De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

1/8 Finale Beker Roda 23 JO9-1 vs. Bloemendaal JO9-1

1/8 Finale Beker Roda 23 JO9-1 - Bloemendaal JO9-1

 

Na een heerlijke week waar de lente eraan leek te komen, begon de zaterdag grijs, koud en kil. 
Is het een voorbode of gaan de 2 laatste trainingen waarin de jongens fel en super getraind hebben hun vruchten afwerpen.
De jongens kijken verrast als Nick toch nog op tijd van zijn vakantie terug is. Ze hebben nu 2 toegewijde coaches voor deze bekerwedstrijd.

Onder toeziend oog van Nick en Stefan beginnen de jongens geconcentreerd aan de warming up.
Het ziet er goed uit, allen zijn gefocust. 
De tegenstander Bloemendaal is inmiddels ook gearriveerd. Ook zij trekken sprintjes en kaatsen de ballen rond. Het lijken prima voetballertjes.
Voordat de wedstrijd nog even bij elkaar komen, armen over elkaars schouders in een kring, een kreet en klaar om de posities op het veld in te nemen.
Er staan veel mensen langs de zijlijn om samen met teamgenoot Giorghinio Roda 23 aan te moedigen.
De spelbegeleider blaast op zijn fluit, de game is on.

Hup Roda, kom op mannen ga ervoor!

De jongens beginnen enorm fel, geven de tegenstander geen tijd en ruimte.
Het eerste waarschuwingsschot komt van Fabian die van links opkomt en rakelings langs de kruising schiet.
We zijn pas kort bezig maar de 2e aanval komt eraan, een kenmerkend schot van Quinten zorgt voor de 1-0. 
De ban is gebroken, de jongens juichen. De toeschouwers klappen trots.
Bloemendaal lijkt overrompeld en komt nauwelijks los.
De Rodianen echter spelen vol vertrouwen en blijven naar voren gaan. Boris lost een schot dat gekraakt wordt maar Sebas is er als de kippen bij om alsnog voor de 2-0 te zorgen.
Zo af en toe komt Bloemendaal eruit maar de verdediging met Boris/Thomas/Tim/Fabian (afhankelijk van de wissels) geeft geen krimp.
En als er dan toch iets doorheen glipt, is daar nog altijd de goalie Philip.

De eerste 10 minuten zitten erop. Klaar voor het 2e kwart. Iedereen is bij de les en de Rodianen gaan door waar ze gebleven waren. Druk naar voren, geconcentreerd, gretig en voor elkaar werken. Je ziet echte team spirit, super om te zien hoe de jongens naar elkaar zijn toegegroeid.
Ondanks dat Roda redelijk veel kansen krijgt, lukt het even niet om te scoren totdat Saif met een prachtig boogballetje voor 3-0 zorgt.
Niet alleen Roda is blij, ook het zonnetje komt voorzichtig tevoorschijn. Gaat het de cupfighters dan weer lukken om de volgende ronde te halen.
Het leek erop dat de mannen hier ook over aan het dromen waren want zij lieten Bloemendaal meer aan de bal en zaten er minder kort op. Het resulteerde in 2 rommelige fouten van onze kant en gelijk ook 2 doelpunten. Gelukkig had Saif tussendoor nog voor de 4e goal van Roda gezorgd, waardoor de marge 2 was.
Ruststand 4-2

Met het idee dat Roda Bloemendaal in het 2e kwart toch weer terug liet komen en vertrouwen gaf, hoopten de toeschouwers dat in het 3e deel de aansluitingstreffer niet direct zou vallen.
Nick had zijn jongens goed toegesproken. Roda schoot uit de startblokken en loste 2 schoten op doel. Ook hielden ze Bloemendaal op afstand waardoor zij zich genoodzaakt zagen de lange bal te hanteren. Ballen die door onze stabiele verdedigers rustig werden opgevangen. Er was volledige controle.

Na een doelpuntloos deel, gingen de laatste 10 minuten in.
Bloemendaal besefte dat het nu echt moest komen en met een extra krachtinspanning voerde zij de druk op. 
Diverse aanvallen volgden zich op maar een perfect uitgevoerde counter zorgde voor de 5-2 door Quinten.
Bloemendaal was verslagen, Roda speelde met de tegenstander en het doel werd  onder vuur genomen. Zelfs verdediger Tim schoot 2 keer bijna raak.
Een verdediger is geen aanvaller moet Saif gedacht hebben want met een bekeken schuiver in de hoek maakte hij zijn 3e van de ochtend, 6-2.
De fluit ging, de zon scheen volop, gejuich klonk:

Roda JO9-1 door naar de 1/4 finale! 
Klasse mannen.

Reacties: