De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Bekerkraker van onze JO13-2007-1 tegen DCG

Roda ‘23 JO13-2007-1 - DCG JO13-2007-1     2-2 (1-2) Roda w.n.s.

Hoe mooi is het als je mag spelen tegen clubs als Katwijk & Bloemendaal EN een oer-Amsterdamse club als DCG. Fusie van Doss, Constantius en Gezellen, opgericht op 11 September 1945, officieel de geschiedenis ingaand Door CombinatieGroot. Tot zover de geschiedenis en nu dan echt waar het om ging midweeks. De bekerkraker in de achtste finales!

Het was vooraf schuiven met het samenstellen van de selectie. Zonder de spelers Mik, die op het beklaagdenbankje plaats moest nemen, Thijmen en Steijn, maar met Jasper, Daan en Alex die gelukkig konden invallen.

Komen ze wel of komen ze niet! Er was vooraf onduidelijkheid of het tijdstip van aftrap wel zou zijn gevallen bij DCG. Het warme balletje in de koker had er namelijk voor gezorgd dat we à la Feyenoord thuis mochten, dus ja toch lastig als je 25 minuten moet rijden en AJAX later op de avond moet spelen! Gelukkig was veld 1 leeggeruimd, DCG present en kon scheidsrechter Van der Wielen, geflankeerd door beide assistenten om 18:48 u het fluitsignaal geven. In een eerdere drieluik en onderonsje tegen DCG was het 1-1, dus we wisten dat het geen gemakkelijke avond zou worden.

DCG kreeg meteen een goede kans, via hun boomlange spits, maar trof geen doel. Over en weer uitvallen, die vooralsnog geen doelpunten opleverden voor beide teams. Uitval van Roda die via Jay en via Daan bij Jaydan uitkwam, maar te weinig kracht in het schot. Daan kreeg een goede mogelijkheid maar stuitte op de keeper. Maurinho nog een kansje en Max na een diepe bal van Mert. De 0-1 van DCG viel niet helemaal uit het niets, maar of het nou verdiend was... mwahh. Een aanval over meerdere schijven werd door een aanvaller in de hoek geschoven. Een tegenvaller die onze veerkracht op de proef stelde. Het goed ingespeelde duo Daan & Alex dacht er het zijne van en konden bij een Roda corner orde op zaken stellen. De corner van Daan werd keurig ingekopt door Alex, 1-1. Deze 1-1 was het signaal bij DCG om kracht bij te zetten. Een kopbal ging nog naast en Jasper moest aantal sterke reddingen verrichten die anders een nieuwe achterstand tot gevolg zouden hebben.

Tikkie, takkie van onze mannen voorin zorgden ervoor dat Mylan kon schieten, maar geen doelpunt. Een counter van DCG en penalty-gedachte-moment zorgde voor verhoogde decibellen vanuit de DCG-hoek. Over hoeveel jaar wordt de VAR bij de amateurs ingevoerd? Talpa en KNVB plaatsen al overal camera’s langs de velden dus wij als oude garde gaan dit zeker meemaken. Geef het 10 jaar! Maar goed. Geen penalty op dit moment, er zouden er nog vele volgen. Voor de rust was het dan toch 1-2 door een scherpe aanval van DCG die leek goed af te lopen, maar door een merkwaardige boogbal toch in het net belandde.

In de rust moest orde op zaken worden gesteld en hoe! We kennen Yosri een beetje, maar deze kant wat minder denk ik. Een vlammend en kritisch betoog moest de jongens op scherp zetten en de juiste spirit geven om deze alles of niets wedstrijd tot goed einde te brengen.

Net na half acht werd de tweede helft begonnen met een 1-2 achterstand. De harde noten die gekraakt waren in de rust zorgden voor een ander Roda. Mert en Jay met schoten op het doel en Maurinho in een latere fase ook nog. Daan met een poging net naast. Daniel met een schot van buiten de 16 op de lat. De druk nam toe, mede door Cas die op de rechterflank z’n doorzettingsvermogen kon tonen. De extra druk werd ons ook in de schoot geworpen door onsportief gedrag vanuit de DCG-hoek. Spelers die ballen wegtrapten werden getrakteerd op terechte gele kaarten en dus 5 minuten tijdstraffen. Dan kun je als bezoekers het begrip ‘thuisfluiter’ erbij halen, maar prima om bij dit kopieergedrag de regels te hanteren. De 2-2 was verdiend... de toegekende penalty werd namelijk benut door Max.

En bloedstollend werd de climax van de vooravond. Op de tribune vanwege de onduidelijkheid of een gelijkspel zou worden vervolgd door een verlenging of direct penalty’s. Op het veld omdat de scheidsrechter affloot en we het Nederlands Elftal Clarence Seedorf penalty-syndroom konden doorbreken na het verlies tegen Hoofddorp eerder in het seizoen. Het Nederlands Elftal had in 2014 Tim Krul tegen Costa Rica, Roda ‘23 had Jasper Hakvoort!

Je kunt je bijna niet voorstellen dat zelfs te vroeg bewegen zorgde voor het opnieuw nemen van een DCG-strafschop. Hoeveel kan een mens (lees: keeper) hebben? En ook nog eens conform het a-bb-aa-bb-c penalty-nemen-weetikveel-principe. Om onze jongens tijdens de penalty-serie niet tekort te doen, want ze hebben het fantastisch gedaan, maar held van de avond werd Jasper met drie gestopte strafschoppen. We mogen door in de Beker, doordat onze jongens in de tweede helft hebben laten zien dat ze kunnen strijden. Op naar de volgende wedstrijd.

 

Reacties: