De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Hoe zijn onze jongens van JO13-2007-1 uit de winterstop gekomen, uit tegen BVC Bloemendaal?

BVC Bloemendaal JO13-2007-1 - Roda ‘23  JO13-2007-1    2-5 (1-3)

Om nu te zeggen dat er sprake is geweest van een lay-back winterstop waarin rustig kon worden toegewerkt naar een nieuwe seizoenshelft in een nieuwe competitie tegen nieuwe tegenstanders. Nou nee. Gelukkig hebben we Yosri zodat de boys o.a. vorige week een uur konden ballen in de indoorhal in A’dam-West en ze midweeks in Katwijk de plaatselijke Dirkie Kuytjes konden overklassen. Mensen die denken dat winter-transfers alleen in het Betaald Voetbal zich voordoen moet ik corrigeren.. zelfs 11/12 jarigen moeten hier al mee bezig zijn en dat heeft ook consequenties voor ons team. We zullen zien waar we over paar weken staan.

En dan de nieuwe competitie. Spannend omdat de verwachtingen wat hoger gespannen zijn dan eerste competitiehelft, en spannend en goed omdat dat de druk wat opvoert. Na de afgelasting van vorige week stond zaterdag BVC Bloemendaal op het programma. Bloemendaal? HET hockey-bolwerk van Nederland waar clubs in tegenstelling tot Recht Op Het Doel-af benamingen hebben als Houdt Braef Standt. Daar waar kinderen worden geboren met een hockeystick in de hand? Bloemendaal dus, maar ook met een voetbalclub en ook niet onverdienstelijk. Yosri had de jongens al op het hart gedrukt dat dit team het in de eerste competitiehelft goed had gedaan met o.a. een dikke overwinning op Hoofddorp. Nou, ik denk dat dat is aangekomen bij de jongens. Zonder Jaysean en met Daniel en Cas startend als reserve kon er paar minuten later dan gepland worden gestart aan de wedstrijd. En met hordes moeders aan de zijlijn. Roda ‘23 begon sterk aan de wedstrijd en dat uitte zich al heel snel in de 1-0 voorsprong. Een assist van, ik dacht, Jaydan komt terecht bij Mert die vervolgens raadt weet met deze bal. Hij legt ‘m keurig in de hoek en dus een scherpe start van ons team. Na deze 1-0 wordt de wedstrijd van beide kanten slordig en rommelig. Veel balverlies, geen combinaties, maar gelukkig hadden beide teams hier last van. Mogelijkheden en kansjes kregen we daarentegen wel. Schoten die door de keeper van Bloemendaal eenvoudig konden worden gekeerd. Onze Steijn moest een aantal keren voornamelijk in actie komen als 11e veldspeler door uit te komen en de bal een roei te geven. Een bal van de rechtsbuiten van B’daal ging rakelings langs ons doel. Meer wapenfeiten van onze gastheren vooralsnog niet. De 2-0 viel als een duveltje uit een doosje. De tweede uit een serie van 2 corners viel voor de voeten van een Bloemendaler en rolde zo de hoek in. Maar zoals fans op afstand al aangaven: deze tellen we ook! Een lekkere voorsprong dat zich uitte in een slag op het middenveld die vooralsnog gewonnen werd door Roda. Mik met een hard en geplaatst schot, net naast. Een 3-0 hing meer in de lucht dan een 2-1 en toch gebeurde het. Bloemendaal met een snelle uitbraak en eindigend met een lob over Steijn. De officiële stand werd dus 1-2. En nog was het geen rust, want tussendoor werd een terugspeelbal van Bloemendaal die door de keeper werd opgepakt, niet bestraft met een indirecte vrije trap. De scheidsrechter, die ook z'n best deed, bleek Andere Tijden Sport met Frans Derks goed bestudeerd te hebben en dan met name Frans Derks van Nu. Wandelend rondom de middencirkel en op smartphone kijkend of er zich nog belangrijke gebeurtenissen in de wereld hadden voorgedaan. Dit wond Mert dusdanig op dat hij in communicatie richting scheids, waarschijnlijk, iets te ver is gegaan. 5 Minuten afkoelen. Na terugkomst in het veld kon een schot van hem niet worden gekeerd waardoor de rebound een koud kunstje was voor Mik. Op de juiste plek staan.. een echte spitsengoal dus.

De rust werd met een 3-1 voorsprong ingegaan. De jongens werden gewezen op een mogelijk scherp begin van Bloemendaal dat zich niet gewonnen zou geven. Wederom veel slordigheden en gepingel op middenveld waarin weinig vooruitgang werd geboekt. Maar ook weer van beide kanten. De 4-1 voorsprong werd ingeleid door goed doorgaan van Mik de een schot plaatste waar de keeper niet goed raad mee wist. Deze rebound was er eentje voor Max. De comfortabele voorsprong werd zelfs nog fijner, door een nieuwe goal. Een heerlijke steekbal van Mert werd keurig afgemaakt door Max. Deze ruime 5-1 stand zorgde ervoor dat het spel eigenlijk steeds beter werd. Dappere strijders die zorgden voor trotse moeders door mooie aanvallen over veel schijven wisten af te wisselen met strijd, voor en met elkaar. Vuile broeken, smerige knieen en benen tot gevolg.. zoals het hoort. De 2-5 die Bloemendaal nog scoorde kwam uit het niets en zorgde voor de terechte overwinning van onze jongens. Dat een aantal vuilwerk opknappende jongens niet zijn genoemd in dit stuk zegt niets over het TEAM dat we waren. Er is met zn allen geknokt, van keeper tot aan de verdediging die goed stand hield, het middenveld dat uiteindelijk de slag won en de drie spitsen die daar stonden omdat ze dat goed kunnen. Een goede start van de competitie en we kijken nu al uit naar volgende week. Laat ik afsluiten met de vergelijkbare woorden van Chantal Janzen: “Wat kunnen ze hockeyen hè, in Bloemendaal”.

 

Reacties: