De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Zomaar een maandag en vrijdagochtend van een vrijwilliger bij RODA '23.

Zomaar een maandag en vrijdagochtend van een vrijwilliger bij RODA '23.

Maandagmorgen om 06.15 op staan, wassen en eten en tevens de krant lezen en voetbal uitslagen nakijken, om  7.45 naar RODA. Daar aangekomen eerst de hoekvlaggenkar uit het ballenhok halen en ga ermee richting de velden, ik kijk gelijk hoeveel ballenstokken er nog hangen, helaas geen èèn ook het poortje naar het 6veld staat open en het licht in de kleedkamer 17 t/m 20 brand nog, deze dus maar uit gedaan en ga met de kar de velden langs voor de hoekvlaggen op te halen en tevens de doelnetten omhoog te doen, op het 4veld vindt ik 2 ballenstokken, op het 5veld 2 en op het 3veld 1 en bij het 2veld de lange ballenstok van het 3veld. 2veld 1 gebroken vlaggenstok en op het 6veld 2 ballenstokken alle twee verbogen.

Om 9 uur koffie drinken met de werkploeg, 9 tot 10 man en wordt het werk doorgenomen.

Om 9.30 gaat ieder verder met zijn werk. Ik zet de kar met hoekvlaggenstokken in het ballenhok, en ga de lange ballenstok van het 3veld terugbrengen en neem meteen al vijf ballenstokken mee naar voren, en ga de kapotte hoekvlag maken en gelijk een gebroken boenbezem gemaakt.

Daarna heb ik nog een groot doel op het 6veld gemaakt waar de hoeken waren afgebroken om 11 uur drinken wij nog even wat fris en dan gaat iedereen naar huis.

Vrijdag ben ik om 7.30 bij RODA om de krijtkar in orde te brengen en met wit krijt te mengen en begin dan vast te krijten, want de zon komt bij helder weer snel op en dan zie ik tegen de zon in echt geen lijnen. Kijk maar eens bij laag staande zon in de auto. Ik krijg weleens de opmerking dat lijnen er niet zo goed op staan, dat gebeurt misschien wel eens, maar als het regent spoelt het er snel weer af, dus met regen kan men niet krijten en op donderdags, maait de gemeente de velden dus kan het ook niet. Op zaterdag en zondag wordt intensief gevoetbald en bij de kleintjes komen veel ouders, die staan bij het 3en 4veld altijd op de lijn naar de jongens te kijken, ze staan dan ook niet stil bij het aanmoedigen dus weg lijn. Maar meestal staan de lijnen er wel goed op, kijk maar, ze hebben dezelfde kleur als het 1e en 2veld, maar het 1veld is na geborsteld te zijn bijna zwart.

Wij zijn de grootste voetbalclub  van Amstelveen en hebben dus veel vrijwilligers nodig om een club draaiend te houden, kijk naar de trainers van de kleintjes die we nodig hebben en in de hogere teams ook. Een verzoek naar de trainers en leiders om na de training op het 6veld de ballen en ballenstokken op te ruimen en in de kleedkamers het licht uit te doen en af te sluiten, ook van het 6veld en ballenhok af te sluiten.

Aan de leiders de vraag: Laat de jongens en meisjes na de wedstrijd van half drie, de hoekvlaggen en ballenstokken meenemen, dat scheelt ons een hoop werk. Gelukkig hebben we er twee vrijwilligers bij en een zwart/witte hond die voor een koekje de ballen op zoekt en nog iemand die we zeker nodig hebben want als je fiets stuk is, weet je waar je wezen moet. Omdat men nu tot 67 jaar door moet werken, valt het niet mee vrijwilligers te vinden. We hebben gelukkig een gezellig vrijwilligersteam en daar hoop ik nog lang mee te mogen samenwerken.

Ik wens iedereen een prettige jaarwisseling en een gezond 2019.

Johan Wondergem

Reacties: