De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO13-2007-1 vecht zich terug na 4-0 achterstand! 

Hoofddorp JO13-2007-1 - Roda ’23 JO13-2007-1    4-4 (2-0) Hoofddorp w.n.s.

Nog even en 2018 zit er voetballend echt op. Op derdekerstdag nog een toernooi bij de Alphense Boys en vandaag de eerste wedstrijd voor de Kennemerland-Cup, een regionaal toernooi voor O10 t/m O13 georganiseerd door Voetbalpassie Haarlem. De wedstrijden worden gespeeld in voetballozeze weekeinden of zonodig op doordeweekse avonden. Roda speelt in poule A samen met de leeftijdsgenoten van DEM, AFC ’34, Onze Gazellen en Geel-Wit ’20 en de tegenstander van vandaag S.V. Hoofddorp. 4e Geworden in hun 10e klasse 2.0 en dus een ploeg die we de volgende seizoenshelft nog een keer tegen zouden kunnen komen. 

Oorspronkelijk stond deze wedstrijd bij Roda op veld 4 gepland, maar de te verwachte nachtvorst gooide roet in het eten. Al op vrijdagavond werden de grasvelden tot 12:00 uur afgelast, maar gelukkig hadden Yosri en zijn Hoofddorpse collega hier al op ingespeeld en werd de thuiswedstrijd omgezet in een uitwedstrijd. Aanvang dit keer 10:00 u i.p.v. 9:00 u thuis, dus iets langer blijven liggen kwam niet heel slecht uit. Een nieuw telefoontje aan ondergetekende via Roda gaf alsnog nieuwe mogelijkheden om op kunstgras thuis te spelen, maar om op het laatste moment alles opnieuw om te gooien, leek een beetje te veel van het goede. 

Donderdag was als tussendoortje een oefenpotje tegen JO13-1 nog geflatteerd met 4-7 verloren gegaan, maar voetballend was het hoopvol geweest. Op zaterdag kwam helaas een verzwakt Roda aan de aftrap. Eén wissel slechts want Jay en Pablo zaten in de ziekenboeg, daar waar Mik net weer uitgekomen was na twee dagen buikgriep. Voor het eerst sinds weken ook weer eens een wedstrijd op gras en daar hadden de jongens zichtbaar moeite mee. De eerste paar minuten leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Een licht overwicht voor Roda zelfs en ook de eerste kans was daardoor voor de onzen via een schot van Maurinho vanaf rechts. Daarna nam Hoofddorp het over. Eerst nog via de counter, maar daarna trokken ze meer en meer op de Roda helft ten strijde. Een 2-0 voorsprong voor de gastheren was het gevolg. Een korte rust i.v.m. de kou. Het fruit werd daardoor uitgesteld tot na de wedstrijd, dus alleen even de puntjes op de i door Yosri. Iets meer het balbezit houden zou een van de tips geweest kunnen zijn, want Roda speelde heel onrustig en rommelig en raakte daardoor de bal te snel kwijt. 

Alle goede voornemens ten spijt liep Roda vlot na de pauze nog verder achter de feiten aan. Zo’n twintig minuten voor tijd kijkt het tegen een 4-0 achterstand toen het eindelijk wakker werd. Max zorgde voor de 4-1 en vijf minuten later was het Jaysean die via een mooi wippertje over de keeper het verschil verkleinde naar nog maar twee doelpunten. Hoofddorp raakte in paniek en Roda rook bloed. Een nieuwe aanval levert een corner op. Jaysean geeft voor, Max maakt oorlog en de bal caramboleert het vijandelijke doel in. Nog eentje en het is weer gelijk. Een nieuwe corner volgt. De kopsterken nemen hun posities in en wie anders dan de mee opgekomen Mylan zorgt met het hoofd voor de inmiddels verdiende gelijkmaker. De verdedigende posities worden ingenomen. Nu zeker geen tegentreffer meer krijgen. Dat lukt en omdat de Kennemerland-Cup wedstrijden een winnaar nodig hebben moeten penalty’s uitsluitsel brengen.

Roda mag beginnen. Mylan zorgt via de keeper met enig fortuin voor de 1-0 voor Roda. Vervolgens maken Max, Jaysean, Mik en Cas geen enkele fout en komt Steijn bij hun vierde strafschop maar net een vingerlengte te kort om hun penalty te stoppen. Beide teams foutloos en een stand van 5-5. Maurinho mag proberen Roda opnieuw op voorsprong te brengen, maar helaas keert hun keeper zijn inzet. Vervolgens maakt Hoofddorp geen fout met een 6-5 eindstand als resultaat en vooral een teleurgestelde en een bijna ontroostbare Maurinho.  

In de kleedkamer wordt de teleurstelling snel verwerkt met de prachtige ingelijste teamfoto, lekkere chocola en de kerstkaart van Mark en Roos voor de jongens namens De Shelter. Namens alle jongens heel hartelijk dank voor deze mooie verrassing. Ook namens Yosri, Hans en ondergetekende voor de heerlijke bonbons. Top!

Fijne kerstdagen allemaal en graag tot de 27ste bij het toernooi van Alphense Boys. En de afwezigen alvast prettige vakantie en een mooie jaarwisseling gewenst!!!

Reacties: