De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Kampioenen, kampioenen olé,olé, olé

 

Vandaag is het matchday! De laatste wedstrijd voor de winterstop. En wat voor een wedstrijd! Een heuse derby tegen de meisjes van Amstelveen Heemraad en als er gewonnen wordt betekent dat dat onze toppers dit seizoen ongeslagen zijn en dus de ware najaarskampioen zijn in hun klasse! Ook al houdt de KNVB dit niet meer bij. Als je ongeslagen bent, ben je gewoon een terechte kampioen. Spannend!! Om 08.00 uur verzamelen, ja je leest het goed. Om 08.00 uur!  

Slaap uit de ogen, paraplu’s in de aanslag en vol goede moed naar het veld waar de meiden beginnen aan de warming up. Ze hebben er zin in aangezien ze weten wat er op het spel staat. In de beker hebben we 17-0 van Amstelveen gewonnen maar dat betekent niet dat het deze keer ook gemakkelijk wordt. Het fluitsignaal klinkt en Amstelveen trapt af. Ook zij hebben er zin in ondanks de regen en komen meerdere keren in ons strafschopgebied waardoor de 1-0 en de 2-0 snel achter elkaar vallen. Het zal toch niet... Onze meiden moeten duidelijk nog even wennen aan het vroege tijdstip want ze lopen er nog wat verloren bij. De meegereisde supporters en leiders moedigen de meiden aan waardoor ze weer actiever worden en Eva door hun verdediging breekt en de 2-1 binnen tikt. Niet veel later doet Yasmin hetzelfde en staat de 2-2 op het scorebord. Yes ze zijn wakker en gretig naar meer, want Yasmin scoort direct daarna de 2-3. Oke meiden nu doorpakken! Het verdedigersblok van Liv, Eva en Lauren staat goed waardoor Amstelveen niet of nauwelijks nog gevaarlijk wordt voor het doel. En anders zorgt Jaimy ervoor dat ze geen tegengoal meer krijgen. Ook het middenveld, Sarah en Loïs pakken de bal goed af en proberen de voorhoede te bereiken waar Robyn goed gebruik van maakt door de 4de goal van RODA binnen te schieten.  Na haar wisselbeurt is Eva gebrand om nog meer goals te maken en schiet ze al snel de 2-5 en 2-6 binnen. Dit mag niet meer mis gaan.

Tijd voor de limonade die binnen wordt genuttigd. Even warm worden en de laatste aanwijzingen doornemen. Ook geeft Jaimy haar keepershirt aan Sarah die de tweede helft voor haar rekening zal nemen. Nu neemt RODA de aftrap en Jaimy heeft er duidelijk ook zin in na een tijd stil te hebben gestaan in haar doel en schiet de 2-7 binnen. Maar Amstelveen heeft ook duidelijk nog niet opgegeven en geven een dieptepass waardoor de tegenpartij alleen richting doel kan lopen. Onze verdediging komt nog dichtbij, maar kan niet voorkomen dat de 3-7 wordt gemaakt. Helaas, want Sarah zat er goed bij. Maar veel meer wordt er niet weggeven en Robyn laat ook nog even van haar horen door daarna direct de 8ste en de 9de binnen te tikken. Ook Jaimy scoort nog een keer en Robyn maakt de laatste van die ochtend.

Yes het fluitsignaal klinkt! 3-11. De meiden schreeuwen het uit van blijdschap. In de kleedkamer klinkt luid Kampioenen, kampioenen , olé, olé, olé. De meiden ontvangen een welverdiende beker aangeboden door hun sponsor NTS Solutions. Helaas kon Sam er niet bij zijn vanwege ziekte, maar uiteraard heeft ook zij gezorgd voor dit goede resultaat! Goed gedaan meiden, we zijn allemaal super trots op jullie! Geniet lekker van de winterstop!

Een trotse leidster en leider!

Reacties: