De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Jo17/1 zondag herstelt zich moeizaam.

Zondag 17/1 herstelt zich, maar doet dat moeizaam.

Vorige week besteedde ik mijn verslag aan mijn meidenteam van de MO17, toch geef ik nog een kleine aanvulling aan de JO17/1 die vorige week aantrad tegen De koninklijke HFC. Na eerst een leuke ontmoeting met een oud klasgenoot van het Snellius, die nu leider is van het Haarlemse team, was de wedstrijd tegen HFC er 1 die het team vaker heeft. Verliezen met toch wel een behoorlijk uitslag. 2-7. Maar ook wel met een instelling dat er door gevoetbald werd om het dragelijk te houden. Diverse spelers die de kar bleven trekken en de rest mee proberen te slepen. Toch ook iets wat laat zien dat er wel een team staat die voor elkaar blijven werken. Ook chapeau voor de invallers in deze wedstrijd Arvin en Jesper van de 17/2 die geduldig moesten wachten (toch een nadeel als je niet mag doorwisselen als je A-catagorie speelt) totdat ze konden spelen. Wij als team zijn er blij mee dat al onze invallers uit andere teams dit wel kunnen opbrengen om minder minuten te maken dan dat ze gewend zijn. Zo help je elkaar daar waar, maar ook wanneer het kan, niet iedereen kan altijd maar invallen. Buiten het voetbal is er toch, en heel belangrijk, school voor een ieder, maar ook al werk en ander zaken. Het is niet altijd maar vanzelf sprekend dat als men spelers vraagt zij altijd maar kunnen.

Afijn dat was vorige week, nu deze zondag 2 december. De één na laatste wedstrijd in de najaarscompetitie. Een competitie waarin de 17/1 een goed middenmoter is. Nu dan tegen en bij DCG, een team die onder Roda staat, en een team waar regelmatig wat gebeurt in wedstrijden.
Om 14.00 uur ving de wedstrijd aan, met eindelijk weer eens een nagenoeg compleet team. Helaas is Gabu dusdanig geblesseerd dat het bij hem langer gaat duren dan dat we dachten. Zijn plek werd opgevuld door Daan Simon. Het toeval was dat ook de 17/2 van zondag op het zelfde tijdstip mocht starten bij DCG, dus het leek net of het Roda thuis was. De wedstrijd eerste helft was een goed spelend rodateam. Met regelmatig goed kort combinatiespel werden de snelle voorwaartsen bereikt die gevaar stichten. Het eerste doelpunt, die eraan zat te komen, kwam uit een dood spelmoment. Met de lange mannen uit de verdediging mee naar voren werd uiteindelijk hoofd/schouder bereikt van Matthew die de bal via een boogje over de keeper de lijn liet passeren. 0-1. Terecht, mede omdat het team de kansen kreeg en het betere voetbal had. Nu scherp blijven was de opdracht. Dat deden de mannen ook en via een terug springende bal uit de handen van de keeper tikte Beau de 2-0 in. Alleen zo jammer dat de scheidsrechter hem afkeurde om buitenspel. Onmogelijk maar ja………wat doe je eraan. Roda ging door, alleen door een fout(je) van de scorende Matthew kwam DCG op gelijke hoogte. De bal werd te zacht en slordig teug gelegd op keeper Dylan, maar deze was kansloos door de snelle spits van DCG die er als de kippen bij was. 1-1. Het mooie was dat niemand wat zei, de fout werd geaccepteerd en de aftrap werd genomen. Direct weer richting doelzijde van de tegenstander. Via een snelle aanval over rechts, kon Beau netjes een voorzet afleveren die Mauro beheerst intikte, 1-2. Zo werd ook de rust bereikt. De 2e helft was slordig en onrustig van Rodazijde. DCG voerde de druk op met agressief spel, maar niet over de schreef. Natuurlijk gebeurt er wat in strijd, alleen bleef het redelijk rustig. Totdat Daan Simon het op zijn heupen kreeg en de 1-3 liet aantekenen. Daarna ging het niet zoals het hoorde in het veld. Een tegenstander die maar doorwisselden wat dus niet mag in de A-catagorie, een scheidsrechter die dit niet begreep en maar toeliet, spelers die overal op reageerde en zo hun gram haalde op rodaspelers. Een rode kaart…………terugkomen tot 2-3. Woorden met eigen teamspelers en clubgenoten……………….uiteindelijk kon Roda de wedstrijd uitspelen en winnend het veld af gaan. De scheidsrechter wist het ook niet meer en maakte er maar een 1-3 winst voor het rodateam van. Het team trots en blij. Verder bleef het bij een akkefietje met een ouder van Roda in de gang van de kleedkamers. Ach, dat schijnt tegenwoordig ook bij voetbal te horen, maar gelukkig zijn er bij DCG ook genoeg spelers en leiding die er hard aan werken om de Club weer te maken zoals de club DCG hoort te zijn.
De mannen hebben nu nog 1 wedstrijd te gaan tegen Zwanenburg. Het kan leidden tot een 5e plaats, maar het kan ook nog komen tot een 8e plek. We gaan het zien.

Jack

Reacties: