De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Onze JO13-2007-1 thuis op stoom tegen Reiger Boys

Roda ‘23  JO13-2007-1 - Reiger Boys JO13-2007-1   3-0 (2-0)

Na de opmars die onze jongens de afgelopen weken hebben ondergaan met winst op AFC ‘34, Kon. HFC en tussendoor ADO Den Haag, was het afwachten of het vaste ritme niet ontregeld zou worden doordat werd uitgeweken naar Veld 2 voor de wedstrijd van vandaag tegen Reiger Boys uit Amsterdam-Zuidoost. Eeeh ...dat was in ieder geval de verwarring die vooraf ontstond. Maar Reigersbos is toch echt wat anders hoor :). Bedankt Coen voor het brengen van duidelijkheid. De heren uit Heerhugowaard lieten erg lang op zich wachten en bleven lang in de kleedkamer. Na het checken van de spelerskaarten startten we om 09.06 uur, zonder de geblesseerde Pablo. Volgende week tegen Buitenveldert ben je er weer bij hoor.

Het spel was vrij angstig in het begin, meer dan 2x de juiste man inpassen was wat teveel gevraagd, maar gelukkig was dat wederzijds waardoor de wedstrijd redelijk gelijk op ging. Amper 5 minuten na het fluitsignaal van de scheidsrechter, die volgens volgens de reporter een goede wedstrijd floot, lag de bal in het mandje.. het goede mandje wel te verstaan. In een kluts in de 16 valt de bal voor de voeten van Maurinho die verwoestend hard en hoog uithaalt. 1-0. Lekker jongens. Deze voorsprong konden we goed vasthouden, weinig tegenstand hadden we te dulden, met af en toe de botte bijl die gehanteerd moest worden door Joris en Mylan. Het spel speelde zich voornamelijk af over de, voor Roda, rechterflank. Jaysean werd (nog) niet in stelling gebracht. De 1-0 achterstand gaf de coaches van Reiger Boys aanleiding om beide scheuren helemaal open te trekken. Tegen de scheids is al niet oké, maar tegen de eigen spelers is nog minder oké. Wat zal de gedachte zijn om jongens van 11 op deze wijze te coachen, in ieder geval werd er niet beter door gevoetbald.. gelukkig! Wat mogen wij dan de handjes stijf dichtknijpen met de wijze waarop onze jongens positief gecoacht worden op momenten dat het nodig is.

Terug naar de wedstrijd, die naarmate de minuten vorderde, nog meer onze kant op ging vallen. Een rush van Mik vanaf de middenlijn tot aan het doel, viel net naast het doel. Waar een aantal ouders de bal al telde, bleef het dus 1-0. Een diepe bal van Maurinho op Mik werd met een fraaie actie jammer genoeg niet verzilverd. Ondertussen kwamen Daniel en Jaydan het veld in voor Jay en Thijmen. Ondanks het van beide kanten vele balverlies en de RB grens die zichzelf offside zette met zijn beslissingen, was de 2-0 een feit. Door een heerlijke aanval over links ingeleid door Max, werd Mert in stelling gebracht. Zijn schot op doel werd nog ternauwernood gekeerd door de keeper, maar de rebound werd ingetikt door de scherp spelende Maurinho. Met een 2-0 voorsprong gingen de mannen van Yosri de kleedkamer in om de puntjes op de i te zetten. 

Ook na de rust terwijl Roda en de scheidsrechter al lang en breed op het veld stonden, duurde het een eeuwigheid voordat De Reigers het veld weer betraden. Na het moment of fame van de Reigers coach werd er om 3 voor 10 weer afgetrapt. Ook nu weer onrustig in het begin en ook weer van beide kanten. Steijn is tot dan toe nog geen 1 keer getest en kan zijn gloedjenieuwe keeperskleding van www.sheltercaravanstalling.nl 1 op 1 de kast weer indoen. Schoten van zowel Maurinho als Max gingen net naast. De 3-0 hing meer in de lucht dan een 2-1. Mik kreeg kansen die of zelf gecreëerd werden of door beroerd uittrappen van de keeper.

Nadat Thijmen en Jay weer in het veld waren gekomen voor Cas en Max kon de 3-0 worden genoteerd. Een voorzet vanaf de rechterkant van Maurinho bereikte Jaysean die de bal ogenschijnlijk simpel in het doel kon schuiven. De overmacht in de tweede helft van onze jongens dat tot uiting kwam in goede combinaties en zelfs tikkie takkie voetbal, zorgden er in ieder geval voor dat de coaches van de tegenpartij indamden. Moet ook gezegd worden. Compliment jongens & Yosri voor de derde competitiewinst op rij en de nul! We kijken met z'n allen nu al uit naar volgende week!

 

Reacties: