De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO19-1 laat zich 1e helft aftroeven

Met de thuisoverwinning van vorige week tegen Roda'46 op zak ging de JO19-1 met vertrouwen naar Zeeburgia. Voor Dohan een terugkeer naar zijn oude club, waar hij een aantal jaren de JO19-1 heeft getraind en vandaag dus extra gebrand om een mooi resultaat neer te zetten. Marc Groenland van de JO19-1 zondag completeerde vandaag de selectie vanwege de blessure van Thomas Steinhart. Zeeburgia gaf vanaf het eerste fluitsignaal vol gas en zette Roda gelijk onder druk. Roda verloor bijna ieder duel en kreeg geen ruimte om te voetballen. Hoewel Zeeburgia nog geen echte kansen wist te creeren ging er wel dreiging vanuit. Pas na 10 minuten lukte het Roda de zestien van de Amsterdammers te bereiken. Amir werd echter geen ruimte gegeven om te draaien en met hand- en voeten werk vakkundig afgestopt. Zeeburgia bleef de duels winnen en zocht in balbezit dan weer snel de diepte om via de vleugels voor gevaar te zorgen voor de goal. Roda hield stand maar stond bij een aanval over links collectief te slapen toen een strakke voorzet vanaf de achterlijn eenvoudig bij de tweede paal kon worden binnengetikt, 1-0. Je zou verwachten of eerder hopen dat de mannen nu wakker zouden worden en zich herpakken. Het bleef echter Zeeburgia dat zo mogelijk nog feller de duels in ging. Met de lange bal werd Amir bedient die zich probeerde los te rukken maar de bal verloor en zijn tegenstander uit frustratie een tikje gaf en geel moest incasseren. Even later was het Zeeburgia dat over de schreef ging en Bart met een gestrekt been onderuit werd geschopt. De scheidsrechter twijfelde geen seconde en trok direct rood. Zelfs met een man meer slaagde Roda er het laatste kwartier net in echt voor gevaar te zorgen. Een vrije trap van net buiten de zestien werd door Max over de muur maar ook over de goal geschoten. Een tweede vrije trap op bijna dezelfde plek werd door Kane hard in de muur geschoten en zo gingen we naar de limonade.

De tweede helft zien we een ander Roda dat probeert de man meer situatie beter uit te buiten. Met Adil erbij voorin krijgt Roda meer ruimte om te voetballen, maar het blijft lastig om echte kansen te creeren. Zeeburgia blijft er bovenop zitten en komt er af en toe zelfs gevaarlijk uit. En dan gebeurt wat je eigenlijk niet mag overkomen, nog een tegengoal. een verdekt afstandschot verrast Caril die er nog wel zijn vingertoppen tegenaan krijgt maar de bal niet meer kan keren. Roda wisselt door en schakelt naar de 5e versnelling om te redden wat er te redden valt. Een mooie snelle aanval via Sabir die oploopt en Flip op links inspeelt, zijn man uitspeelt en bij de tweede paal Adil vrij ziet staan. Die neemt de bal keurig aan, kijkt en legt de bal netjes en onhoudbaar voor de keeper in het netje. Roda leeft weer en gaat er nu volle bak voor. Zeeburgia heeft echter zeëen van tijd en regelmatig blessures en weet de tijd professioneel behoorlijk te rekken.

Helaas word de laatste kans, een hard schot van Amir prachtig door de keeper hoog uit de hoek gepakt en blijven de punten in Amsterdam. 
Jammer mannen.

Groet, Jeroen   

 

 

 

Reacties: