De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO19-1 klopt Cambuur op knollenveld

Dan speel je tegen een BVO en verwacht je dat het allemaal wel goed voor elkaar zal zijn. Het stadion was helaas bezet omdat het eerste er speelde. Nou ja dat snap je wel. Maar op het complex van Leovardia waar Cambuur traint en zijn wedstrijden speelt was geen plek om warm te lopen, dus werd op het laatste moment na prima overleg overigens, uitgeweken naar voetbalvereniging De Treie Doarpen in Koarnjum. Een clubje met één grasveld en een kunstgrasveld op een paar kilometer boven Leeuwarden. De bus bracht ons na het nodige keren en draaien echt naar de middle of no where. Maar de gastvrijheid ter plaatse was top, we werden welkom geheten en gewezen waar de kleedkamer was, dat heet box in Friesland. Gek genoeg rook het ook alsof de paarden er net uitwaren. 

Dohan kon er vanwege familieverplichtingen helaas niet bij zijn en nam Ruud de honneurs waar en sprak het team toe over de tactiek en dat hij met drie punten terug wilde naar Roda.
Met een koude oostenwind gingen de mannen het veld op en na de tos gewonnen te hebben konden we starten met wind mee en de zon nog niet recht in het gezicht.
De eerste helft is het Cambuur dat de bal rond laat gaan en langzaam de druk probeert op te voeren. Het eerste kwartier is Roda zoekende om hier vat op te krijgen. Maar de hoge voorzetten kunnen gelukkig eenvoudig worden weggewerkt. Een hoekschop die voor een voet van een Leeuwarder valt kan gelukkig door Caril met een voet nog net worden weggewerkt. Roda komt na 20 minuten voor het eerst voor de goal van Cambuur maar kan nog niks creeren. Af en toe weet Roda onder de druk uit te spelen en test voor het eerst de keeper met een kopbal van Max na een half uur. Even later word een bal uit een vrije trap door Max bij de tweede paal teruggekopt voor de goal waar Amir net te ver vooruit staat om de bal in te kunnen schieten. Kort voor rust komt Cambuur dreigend dichtbij door een slecht weggewerkte bal direct de zestien in te spelen en er vol achteraan te gaan. De scheidsrechter zag er gelukkig geen strafschop in toen de diep lopende speler over het uitgestoken been ten val kwam. Met 0-0 de rust in leek al een hele prestatie. Maar het team was vastberaden, bedacht een strijdplan en kwam zelfverzekerd de box uit. Het in ruime getale mee- en nagereisde publiek werd een mooie tweede helft voorgeschoteld. Roda zette Cambuur achterin onder druk en daar hadden ze duidelijk moeite mee. Na 6 minuten werd een hoekschop slecht uitverdedigd en zag Thomas Baretta zijn kans schoon om eens vol uit te halen. Met een mooie curve verdween de bal snoeihard en onhoudbaar in de rechterbovenhoek, 0-1. Cambuur leek even de weg kwijt en Roda profiteerde en bleef druk vooruit geven. Na een voorzet van links kon Amir de bal voor de goal aannemen, maar voordat hij bij de bal kon komen werd hij door een speler van Cambuur naar de grond getrokken. De scheidsrechter wees naar de stip en Thomas Steinhart schoot de bal van de stip binnen, omdat een hand van de keeper niet voldoende was om de bal te keren 0-2. Het leek een ongekende luxe maar het gaf de boys vleugels. Cambuur wist het even niet meer en probeerde zich te herpakken, maar Roda speelde nu Cambuur met goede combinaties zoek. In de 67e minuut werd een slecht ingespeelde bal in de laatste lijn door de goed doorjagende Amir onderschept en op de vrije Thomas Steinhart afgelegd die de bal nog net op tijd onder de uitkomende keeper door kon prikken 0-3. Was de wedstrijd al gespeeld? je zou denken van wel, maar Cambuur blijft er voor gaan en komt nog terug tot 1-3 met een lucky shot uit een vrije trap die recht door het midden Caril totaal verrast door de spelers voor hem. Maar echte kansen krijgt Cambuur daarna niet meer op de 2-3 na, dat opnieuw een schot van afstand was dat toevallig onderweg niet geblokt werd. Een top overwinning mannen, die laat zien dat jullie mooie stappen maken! 

De busreis terug was een feestje, bedankt allemaal!

Groet Jeroen
 

Reacties: