De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO17/1 zondag hersteld zich knap

17/1 zondag hersteld zich.

17/1 zondag - Nieuw West United 3-0 (1-0)

 

4  november, najaarszon, windstil, vochtig veld, wat wilt een speler en toeschouwer nog meer.
Jazekers, alle ingrediënten voor een lekker potje voetbal van de JO17/1 zondag tegen Nieuw-West united Jo17/2. 
De vraag was, hoe zouden de jongens starten na hun wedstrijd van vorige week. Weer net zo slapjes of nu toch reeds wakker geschud voordat de wedstrijd begon. Zonder de geblesseerde Max en Gabu en niet geheel fitte Mauro, maar met in de eerste helft Appie(17/3) moesten de jongens het vandaag gaan doen.

Het begon in ieder geval eerst met de teamfoto voor de rodasite en vomar plaatjesboek. Ik zelf kon met Matthew vanuit Zutphen komen en zaten om 09.00 uur in de auto. De rest van de boys kwamen aanwaaien en na de teamfoto nog in de kleedkamer de voorbespreking met de coaches. Om 12.00 stip startte de wedstrijd nadat er eerst uit respect 1 minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis van  Erelid Johan van Rijt. De wedstrijd werd aangevangen en snel bleek dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Het golfde op en neer, zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. Kleine speldenprikjes en vooral veel buitenspel. Natuurlijk niet volgens de tegenstander, maar als je zo scherp staat dan gebeurd dit toch regelmatig. En als onpartijdige assistent vlag je dan, en dan mooi dat toeschouwers en spelers van verre oogpunten het allemaal beter weten. Het spel van Rodazijde was erg rommelig met weinig combinaties en veelal de lange bal. Terwijl ze beter kunnen. Op de momenten dat er gecombineerd word gaat het stukken beter en zo werd, nadat dit één keer goed gebeurde, kwam er ook direct een kans uit via en werd er ook prompt gescoord door Roda. 1-0 voor en zo ook de rust in.
In de rust besproken hoe het beter kan en zou moeten en wat omzettingen in het team. De 2e helft was van Rodazijde aanzienlijk beter. Er werd meer gecombineerd en de backs gingen ook hogerop spelen. De buitenmiddenvelders bewaakte dan ook de achterste linie en vooral de linksback van Roda kreeg veel ruimte. Alleen bleef het spel veelal over rechts gaan. Verder speelde Nieuw-West erg gehaast om de gelijkmaker te zoeken waarbij zij veelvuldig slordig te werk gingen. Ze kregen geen kansen meer en nadat Roda op een 2-0 voorsprong kwam sloop er nog meer fouten in en kon Roda makkelijk de wedstrijd uit spelen. Dat er uit een mooie aanval nog eens de 3-0 kwam was de wedstrijd wel gespeeld. Conclusie van deze zondag, indien de tegenstander nagenoeg van dezelfde leeftijd laten de boys zien dat ze goed meekomen in de wedstrijden op fysiek en snelheid. Zodra ze tegen de 2e jaars teams komen uit O17 dan hebben ze het direct zwaarder. Al met al draaien ze nu lekker mee in de middenmoot van de 1e klasse. 
Het was vandaag in ieder geval een stuk scherper en frisser dan vorige week. Deze lijn vasthouden met de wedstrijden en de trainingen.

Jack

Reacties: