De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO19-1za kegelt Rap uit de beker

Op Championsleague avond voor de beker spelen uit bij Rap. Wel jammer dat Ajax speelt, maar leuk dat op het strak gemaaide veld, Benfica zich eerder vandaag en gister nog had voorbereid op de wedstrijd in de JC Arena. De mat lag er prachtig bij. Heerlijk voor een mooie bekerpot tegen een gebrand Rap dat het als 1e klasser graag wil opnemen tegen een 2e divisionist.

En dat zagen we vanaf de aftrap. Roda werd zwaar onder druk gezet door een sterk aandringend Rap. Het was even alle zeilen bijzetten maar Roda kwam er ongeschonden doorheen en nam langzaamaan het initiatief door onder de druk uit te voetballen. Na 5 minuten kreeg Roda een vrije trap op links een meter of twintig van de goal. De voorzet van Thomas werd weggekopt maar door Thomas B van afstand buitenkant voet ingeschoten en verdween onzichtbaar voor de keeper vlak naast de paal in het netje 0-1.

Waar Roda dacht de wedstrijd te gaan controleren bleek Rap nog meer energie te kunnen geven en bleven ze komen en druk zetten om de gelijkmaker te forceren. En dat lukte na 25 minuten uit een counter. 1-1. Roda liet zich niet gek maken en bleef voetballen. in de 40e minuut kreeg Thomas een mooie breedtepass van Max en kon vrij opstomen richting goal. Op de rand zestien haalde hij uit en liet de keeper kansloos terwijl zijn bal prachtig in de linkerbovenhoek verdween. 

De tweede helft werd een walk-over. Na 1 minuut al was het Roda dat een bal achterin onderschepte en met een boogje bracht Thomas B de score op 1-3. Even later gaf Amir voor op Flip die de bal voor de 1-4 kon binnentikken. Kort daarna kreeg Amir een bal in de diepte van Max, haalde uit en maakte er 1-5 van. De 1-6 ontstond na een voorzet die iedereen mistte en vervolgens op links door Thomas werd opgepikt. zijn voorzet werd bij de eerste paal keurig door Amir met een hakje(?) binnengewerkt. De krachten bij Rap ebden weg en Roda kreeg meer en meer ruimte en benutte met een fraaie Lob van Flip de 1-7. Tot slot werd de 1-8 gemaakt door Amir die de mooie voorzet van de opgekomen Jimi prachtig bij de 2e paal binnen kopte.

Gefeliciteerd mannen!

Reacties: