De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

17/1 zondag pakt eerste winst dit seizoen

Ik weet het, de verslaggever/fotograaf annex teamleider van  de JO17/1 zondag laat/liet verstek gaan ivm de niet prettige uitslagen van zijn team in de bekerwedstrijden en de start van de competitie .en inderdaad, ik kon niet de juiste bewoording vinden om deze wedstrijden op papier over te brengen. Het lag niet aan de spelers, want die hebben in de voorbereiding echt hun uiterste best gedaan. Alleen het blijkt/bleek dat de voor meeste Onder 16 spelers het verschil met hun oudere 0nder 17 spelers/tegenstanders toch wel groot is op dit niveau. Ook voor de posities van diverse spelers was nog een gepuzzel, maar langzamerhand bouwt de trainer/coach met zijn vaste assistent aan het team. Tijdens de trainingen wordt er hard gewerkt om conditioneel en fysiek sterker te worden. Na 3 verloren bekerwedstrijden tegen Abcoude (1-8), Weesp (8-0) en Diemen (1-8) startte men ook nog met een pittige nederlaag tegen Swift (7-0). Echter in de verregende wedstrijd tegen Swift zag ik als toeschouwer dat de spelers er alles aan deden om het de tegenstander heel lastig te maken. Van de buitenwacht kreeg ik maar vragen van wat er met het team was en dat het niet klopte, etc., etc. Echter de technische staf en ik iets op de achtergrond hebben er vertrouwen in dat er  met dit team heus wel iets te halen valt. Natuurlijk zullen ze zware wedstrijden voor hun kiezen krijgen, maar ze laten en lieten al zien dat er heus wel veel voetbal zit in dit team. Afgelopen weekend het eerste puntje in hun wedstrijd tegen Sporting Martinus, met ondersteuning van Daan en Yordi werd  hierin een 4-1 voorsprong genomen, echter conditioneel en fysiek konden ze het niet vasthouden en eindigde de wedstrijd nog in 4-4. Wel een leerzame wedstrijd met veel punten die positief stemde.

Vandaag dan het vervolg. Om 08.00 uur verzamelen bij de Roda kantine om richting ZSGOWMS te gaan voor de 3e competitiewedstrijd van de JO17/1 zondag. Uiteindelijk speelde wij op het veld van Vlug & Vaardig, de buurman, ivm het nog aanleggen van kunstgrasvelden bij de eigen club. Met een geblesseerde Gabu, en 2 late ziekmeldingen startte de JO17 in een heerlijk zonnetje de wedstrijd met 12 spelers. ZSGOWMS startte voortvarend met druk spel, waarna Roda langzaam aan het tempo overnam en met snelle combinaties de weg richting het doel van de tegenstander opzocht. Veel beter communicerend met elkaar, werd in de eerste helft het net van de tegenstander 5x gevonden. Jazeker, een 0-5 ruststand die met diverse mooie aanvallen werden gescoord, waarbij gezegd mag worden dat wederom Dylan (de sluitpost) met meerdere reddingen zijn team redde van een tegendoelpunt. Spelers, coaches en supporters blij. Bij de tegenstander de spelers minder happy. Hoe zou het na de rust gaan, kon het team dit tempo vasthouden en hoe zou de tegenstander de kleedkamer uitkomen. Van Roda zijde was het begin van de 2e helft rommelig, weinig gecombineerd, geen coaching naar elkaar toe en matige inpassing. ZSGOWMS kwam sterk terug en legde een hoog tempodruk op de opbouw en middenvelders van Roda. Het resulteerde in 2 tegen doelpunten, ze roken hun kans maar hun keeper ging onfortuinlijk in de fout na druk van onze Brad. Die verzilverde deze buitenkans waardoor het team weer afstand nam. Ik wilde geen namen noemen van de doelpuntmakers maar ik vind dat Brad wel genoemd mag worden. Vandaag 2x gescoord terwijl hij van nature eigenlijk op doel staat, maar als voetballer toch ook laat zien dat hij veel voetbaltalent heeft. En omdat de 3-7 heel mooi was via een geplaatst afstandsschot, toch ook even Mauro noemen. Nou voorruit, de andere goals werden gescoord door 1xSil, 1x David, 1x Didier en 1x Beau. Dat het uiteindelijk 4-7 werd nadat er overduidelijk 4 spelers buitenspel stonden, maar de scheidsrechter dit totaal negeerde, mocht de pret niet drukken. 
Een voor het team fijne prestatie na de diverse pittige nederlagen. Dit zal hun goed doen. Het zal voor hun in de overige wedstrijden hard werken zijn en heus nog tegen meer nederlagen aanlopen, maar er zullen ook nog diverse overwinningen behaald worden. En deze pakken ze het team niet meer af.

Reacties: