De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO19-1 pakt 3 punten uit bij IJsselmeervogels

Om kwart over tien verzamelde bijna het gehele team op het zonnige terras bij Roda voor de uitwedstrijd in Bunschoten-Spakenburg tegen IJsselmeervogels. Auto's genoeg, dus qua vervoer goed geregeld! Volgende keer car-poolen een optie? 

Het stadion van de vogels maakte duidelijk indruk op de eerstejaars die hier nog niet eerder geweest waren. De tweedejaars kunnen zich de laatste uitwedstrijd nog goed voor de geest halen. Die dreigde na een onterechte penalty verloren te gaan maar kon nog net in gelijkspel worden omgebogen. Ook vandaag beloofde het een spannende strijd te worden. Zowel IJsselmeervogels als Roda hebben na twee verloren wedstrijden nog nul punten en moeten vandaag punten pakken om van de laaste plaats af te komen. 

Terwijl de tribune in orde gemaakt werd voor het duel van het eerste elftal in de tweede divise tegen de Treffers trapte de O19 af. We zagen een gretig Roda dat IJsselmeervogels direct onder druk probeerde te zetten en voor gevaar zorgde over de vleugels. De voorzetten konden echter gemakkelijk worden weggewerkt en werden veelal koppend onschadelijk gemaakt. IJsselmeervogels probeerde onder de druk uit te voetballen en dat lukte een paar keer goed. De voorzetten konden echter ook aan Roda kant gemakkelijk worden weg gekopt of weg geschoten. 

De eerste echte kans was voor Amir die uit de draai probeerde richting doel te schieten maar nog wat richting miste. Daarna kreeg Sabir de ruimte om uit uit te halen na een pass van Amir. Maar zijn schot op doel werd geblokt door een verdediger en werd een hoekschop, die niets opleverde. De laatste kans van de eerste helft ontstond uit een voorzet van Soufiane die bij de tweede paal slecht werd weggewerkt en uit de kluts op de rand zestien door Amir werd ingeschoten. Helaas in de handen van de keeper.

De rust bracht geen limonade en ook geen thee... Ook tot verbazing van de scheids die met een knipoog zijn AAtje wel met het team wilde delen

In de tweede helft was het IJsselmeervogels dat steeds een verzorgde opbouw liet zien maar steeds niet verder kwam dan de laatste linie van Roda. In de omschakeling was Roda gevaarlijk maar stond regelmatig buitenspel. (puntje van aandacht mannen) Ik denk dat er bij elkaar wel een keer of twintig voor buitenspel is gevlagd waarvan het merendeel terecht. Toch was het roda dat voor gevaar bleef zorgen. Met een aantal wissels aan Roda kant leek het vuur te worden aangewakkerd en werd steeds gevaarlijker. Uit een pass van Max kwam Thomas alleen voor de keeper die de bal controleerde en onbereikbaar voor de keeper in de verre hoek legde. 0-1.

De ontlading was groot! Het hele team was even een grote kluwen hossende feestvierders en ook de tribune met Roda fans liet zich horen! Terwijl de laatste 5 minuten waren ingegaan was het team vastberaden deze voorsprong niet meer weg te geven. Bleef druk vooruit geven en kreeg zo nog kansen op de 2e goal omdat IJsselmeervogels alles of niets speelde. Adil had hem op zijn schoen maar door een charge was hij even de bal kwijt, hervond hem kapte zich goed vrij en schoot jammer genoeg net tegen een invliegende verdediger aan. Anders was zijn schot tegen de touwen gegeaan. 

Het eindsignaal klonk en de tegenstander werd bedankt voor een felle maar sportieve wedstrijd.

Het feestje werd in de kleedkamer nog verder gevierd en de punten mee naar Roda genomen! 

Klasse mannen!

Jeroen

Reacties: