De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Spannende wedstrijd JO11-2 tegen Ouderkerk a/d Amstel

Op een heerlijk zonnige, nazomerse zaterdagmiddag mochten de jongens van 11-2 weer proberen hun eerste overwinning van het prille seizoen te behalen. Ging het er vrij slecht toe in de bekerwedstrijden, de eerste seizoenswedstrijd van vorige week was veelbelovender. Ondanks veelvuldig balbezit ging het toch verloren. Wat zou deze wedstrijd brengen? 

Na het fluitsignaal beginnen de jongens fel. Het leidt in de eerste paar minuten al tot kansen voor Andy en Benjamin. Helaas is de keeper van de tegenpartij goed wakker en verricht hij goede reddingen. De jongens van Ouderkerk 11-2 spelen op de counter en leunen op hun snelle spits. Uit één van die counters komt een gevaarlijk schot dat via de lat langs het doel vliegt. Uit een onderschepte voorzet komt weer een counter die door de geweldig keepende Bauke op de lijn wordt gered. De tegenpartij begint langzamerhand grip op de wedstrijd te krijgen en dringt aan. Maar dan komt Roda weer terug. Timo begint met een subliem steekpasje die door Raoul helaas over het doel wordt geschoten. Boaz schiet in een scrimmage voor het doel net naast. En dan krijgt Roda een hoekschop, maar helaas, de bal wordt naar voren gekopt en de snelle spits van Ouderkerk neemt het cadeautje gretig aan en scoort: 0-1. 

Het tweede kwartier begint ook weer met een kans voor Andy. Zijn eerste schot wordt gestopt door de keeper en een verdediger gooit zich voor de rebound. Het spel golft dan even heen en weer, maar Roda verliest controle over het middenveld. De tegenpartij heeft een aantal aanvallen die leidden tot mooie reddingen van Bauke, maar dan wordt een tegenstander knap vrijgespeeld en gaat de bal voor de tweede keer het verkeerde doel in: 0-2. Voor Roda zich de rug kan rechten en wat rust in het spel kan brengen, gaat een voorzet van de tegenpartij via een eigen hoofd over Bauke heen het doel in. Pure pech. Gelukkig geven de jongens het niet op. Benjamin steekt met een weergaloze solo het halve veld over en dat leidt tot een hoekschop. Nicholas dribbelt de bal het strafschopgebied in en bedient Remco op maat. Hij geeft Roda de langverwachte en verdiende treffer: 1-3. 

In de rust doen de jongens een huddle. "Wie zijn wij? Wat gaan we doen? Winnen!" klinkt de strijdkreet. Zou het helpen? De eerste kans in de 2e helft is wel voor de tegenpartij: De bal knalt hard op de paal. Maar dan komen de aanvalsgolven van Roda. Uit een combinatie van Timo en Sem volgt een corner, waarin Sem helaas over het doel schiet. Ouderkerk valt weer terug op counters, maar die worden goed weggewerkt door Bauke en de verdediging. Boaz, Andy en Nicholas nemen vervolgens het doel van Ouderkerk onder vuur, maar helaas wil de bal er maar niet in. Het valt wel op dat bij Roda een goede eindpass ontbreekt. De jongens doen net te veel acties voor ze afspelen naar vrijstaande medespelers. 

De laatste kwartier overheerst Roda. Een afstandsschot van Timo knalt op de lat. Maar dan slaat het ongeluk weer eens toe. Uit een zeldzame corner van de tegenpartij komt een dwarrelbal die via een Roda speler en de rug van Bauke puur ongelukkig het doel in glipt. 1-4. De jongens laten zich echter niet kennen en blijven aanvallen. Het combinatie spel wordt ook beter. In één van de aanvallen wordt Sem slim vrijgespeeld door Raoul en scoort hij beheerst de 2-4. Vlak voor het eindsignaal is het Nicholas die Raoul vrij kan spelen, maar het harde schot van Raoul gaat rakelings naast. 

Het is een boeiende wedstrijd geweest waarin Roda meer had verdiend, maar het laat zien dat het team steeds beter is gaan samenspelen. 

Reacties: