De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Ruime eerste competitie overwinning JO13-2007-1

Roda ’23 JO13-2007-1 - Purmersteijn JO13-2007-1  6-1 (1-0)

De laatste zaterdag van september en de eerste competitiewedstrijd thuis voor JO13-2007-1. Vorige week helaas geen punten na het nipte en onverdiende verlies in Amsterdam-Oost tegen WV-HEDW. Het was er de jongens van Yosri derhalve veel aan gelegen om deze week de punten in Bovenkerk te houden. Purmersteijn stond er exact hetzelfde voor. Ook zij hadden met de kleinst mogelijke cijfers verloren vorige week. Purmersteijn verscheen al om kwart voor acht op het Roda sportpark. Hielden daarna lange tijd college in de kleedkamer en betraden ruim voor aanvang het kunstgrasveld 1 van Roda. Met een technische staf van liefst drie man het en een ruime selectie met zelfs twee keepers klonk vlak voor de aftrap ook nog even de veelgehoorde “Wat gaan we doen? Winnen” yell. Of ze dat gezien de uitslag volgende week weer gaan doen, lijkt me ongeloofwaardig.

Roda begon met een complete en fitte selectie aan dit potje. Terwijl Roda doordeweeks oefende tegen de een jaar jongere JO13-2007-1 van AFC (eindstand 1-1, doelpunt invaller Finn), vermaakten Maurinho, Mert en Max zich op schoolkamp. Zij waren misschien niet helemaal uitgerust, maar daar viel tijdens de wedstrijd gelukkig niets van te merken. De laatste twee begonnen samen met Cas wel eerst even op de bank. Roda probeerde onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje direct het initiatief naar zich toe te trekken. De eerste 20 minuten ging het nog redelijk gelijk op, maar daarna kwamen de eerste echte speldenprikjes van de thuisploeg. Twee schoten van Jaydan uit de tweede lijn leverden nog niets op, maar daarna stuurde hij Jaysean diep. Die speelt handig zijn mannetje uit en scoort in de korte hoek de 1-0. Direct nog een kans als Mik steekt op Maurinho, maar de keeper reageert attent. Jaydan, Thijmen en Maurinho gaan vervolgens in de wissel, waarna het even de beurt aan Pumersteijn is met wat kansen. Een door Mylan veroorzaakte vrije trap wordt door hemzelf keurig koppend uitverdedigd en een doelpunt van de tegenstander wordt wegens buitenspel afgefloten. De grootste kans van de gasten was een kopbal over het doel, waarna het gevaar tot de rust weer geweken is en Roda zelf met schoten van Mert en Mik zelf voor nog wat gevaar zorgt. 

In tegenstelling tot de kleedkamer van de gasten waar de spelers worden aangesproken op hun slappe spel bij Roda veelal tevreden gezichten met het advies op dezelfde manier door te gaan. De kansen en doelpunten komen dan vanzelf. Roda komt meer dan uitstekend uit de startblokken. Een corner van Maurinho valt in de kluts voor de voeten van Mik, die uit de draai de 2-0 in het hoekje prikt en een wedstrijd die gespeeld lijkt. Kans op kans voor Roda. Een kopbal van Max uit een corner, Jay schiet vanaf rand 16 met links en zijn volgende poging met rechts valt via een Purmerends been onverwacht voor de voeten van Mik, die zijn voet er niet achter krijgt. De laatste wissels. Daniel, Pablo en Jaysean komen naar de kant., maar aan het wedstrijdbeeld verandert niets al moet Steijn nog even attent en reddend optreden na een een op een situatie. Het veld en dus de ruimtes worden groter waar Roda goed gebruikt van weet te maken. Mylan heerst achter zijn verdediging. Joris komt steeds uitstekend voor zijn man en de backs Cas en Thijmen doen hetzelfde aan de zijkanten. Aanvoerder Max is in de spits steeds het rustige aanspeelpunt die de bal kan vasthouden waardoor Roda kan aansluiten en vooruit kan voetballen. Purmersteijn lijkt de draad kwijt. Hun linksback wordt door goed storen vastgezet. Jay brengt Maurinho in stelling wiens schot in de rebound door Max tot 3-0 wordt verwerkt. Binnen de kortste keren breidt Roda de score uit. Hun keeper is de kluts kwijt, speelt de bal in de voeten van Mik, die niet twijfelt en de bal strak over de goalie heen schiet: 4-0. De keeper verdwijnt onthutst en gefrustreerd achter de reclameborden. Toch handig dat Pumersteijn een tweede keeper had meegenomen. Die mag wel direct de de bal uit het netje vissen als Maurinho op links een paar man uitspeelt. Zijn voorzet wordt door een verdediger in eigen doel gewerkt met de 5-0 tot gevolg. Ook Purmersteijn krijgt nog een kans, maar hun schot wordt via de hak van Mylan en een knappe sliding van Joris tot corner verwerkt. Die levert via een kopbal helaas alsnog een tegentreffer op. Roda zet nog een keer aan. Jay brengt Max in stelling, maar zijn poging strandt op de doelman. Jay staat echter precies op de goede plek en drukt droog de 6-1 eindstand af.

Meerdere doelpuntenmakers en bij vlagen goed voetbal met als resultaat een heerlijke en terechte overwinning die perspectieven biedt voor de komende weken. Volgende week in hetzelfde theater en op hetzelfde tijdstip mag Roda het opnemen tegen het nog ongeslagen SDZ. Vorige week met 1-0 nog winnaar tegen de gasten van vandaag.

Reacties: