De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Nipt verlies van Roda ’23 JO13-2007-1 tegen WVHEDW

WVHEDW JO13-2007-1 - Roda ’23 JO13-2007-1  1-0 (1-0)

Er zijn  wel eens van die wedstrijden dat je als razende reporter een makkie hebt en dat de woorden je pen uitvliegen. Dit was er zo eentje! Het was de eerste competitiewedstrijd voor onze jongens in de speciale door de KNVB in het leven geroepen 10e klasse in deze leeftijdsgroep. Sportpark Middenmeer in Amsterdam heette ons welkom om 8.00 uur, zodat om 8.45 uur het fluitsignaal klonk tegen WVHEDW (Wilhelmina Vooruit-Hortus Eendracht Doet Winnen). Voor een aantal ouders een nostalgische plek!

Yosri en Willem moesten het deze wedstrijd met 11,5 man doen door de afwezigheid van Jaydan en Thijmen en een half fitte Maurinho. Laatstgenoemde startte op de bank. Een nerveus begin van beide partijen, maar al na gelang de eerste helft vorderde kreeg Roda de tegenstander bij tijd en wijle echt in de tang. Pablo controlerend op het middenveld, rushes van Jaysean aan de linkerkant, passeeracties en strakke voorzetten van Mik aan de rechterkant, een bal van Max net over het doel, echt lastig konden we het het de keeper nog niet maken. Het moet gezegd worden dat in de eerste helft de scheidsrechter (lees: vader van een jochie) van WVHEDW een te dominante rol ging spelen. Beide assistent-scheidsrechters werden genegeerd, de man bleef in een straal van 15 meter rondom middencirkel joggen en tot hilariteit van toeschouwers werden er zelfs aanwijzingen gegeven aan de thuisspelende partij. Een gele kaart werd getrokken maar met een schijnbeweging weer het binnenzakje in getoverd. Tot overmaat van ramp werd een goal van Jaysean afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De verslaggever stond niet op 1 lijn, dus moet zich afzijdig houden van de ontstane discussie hierover. Hoe moeilijk het soms ook is om tijdens de wedstrijd de mond te houden als ouders.. om nou door de vader van een jochie (lees: scheidsrechter) tijdens de eerste helft weggezet te worden voor ASO’s, dat gaat ook wat ver. De wetten van het voetbal golden ook hier...slordig voetbal met veel onnodig balverlies van onze kant, zorgde voor rust voor een 1-0 achterstand. 

In de tweede helft pakte Roda de draad weer op van waar ze de eerste helft mee van start waren gegaan. Marinho was er in de tussentijd ingekomen voor Jay. Het blok beton achterin met Mylan en Joris en de backs Cas en Daniel konden niet voorkomen dat er door de spits van WVHEDW de 2-0 werd gemaakt. Maar nu komt het. Door een sterk optreden van onze grens werd de vlag in de lucht gestoken omdat de bal via de paal werd ingetikt en dezelfde speler al voordat de bal werd gespeeld, al in buitenspelpositie liep. Een groots optreden en een van de hoogtepunten van deze vroege ochtend. Het bleef daardoor 1-0 en de wedstrijd ontpopte zich tot een steviger duel waarbij Mert de wedstrijd uit werd getrapt en een zware overtreding op Mik werd bestraft met … een stuiterbal! Grotere kansen over en weer waarbij Steijn goed keeperswerk verrichtte en Maurinho jammer genoeg net niet tot scoren wist te komen. Ook al bleef het bij 1-0, staat de teller dus nog op 0, toch kan er door Yosri worden voortgeborduurd op het bij vele vlagen vertoonde spel. Dit moet voor punten gaan zorgen, misschien zelfs al volgende week tegen Purmersteijn (thuis om 09.00 uur).

Tot slot het volgende. Caravanstalling De Shelter (www.sheltercaravanstalling.nl) op de Legmeerdijk in Amstelveen heeft zich gemeld om dit topteam van Roda ‘23 te sponsoren. Bedankt ouders van Steijn.. dit moet ervoor zorgen dat het team nog een extra impuls krijgt om te blijven knokken voor de punten.

Reacties: