De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Amstelveen Heemraad JO11-1 - Roda 23 JO11-2

Na een vroeg regenbuitje op zaterdagochtend brak de hemel open en liet het zonnetje zich zien. Op het affiche stond Amstelveen Heemraad JO11-1 vs Roda ’23 JO11-2. In mei nog gespeeld als de kampioenswedstrijd in de eerste klasse: Roda ’23 JO10-2 vs Amstelveen Heemraad JO10-1. Destijds trok Roda aan het langste eind en sloot het seizoen af met een welverdiend kampioenschap. Echter in de zomer was het kampioensteam aardig leeggekocht en stonden nog slechts 4 spelers uit het team van vorig jaar aan de aftrap. Wat zou het dit seizoen worden?

Bij de gastheer werd nog niet aan de nieuwe veldmaten voldaan het veld was 7 meter breder dan door de KNVB voorgeschreven maar dat mocht de pret niet drukken. De scheidsrechter van dienst blies klokke half elf op zijn fluit en de wedstrijd ging van start. Roda kwam meteen goed uit de startblokken met een strakke aanval die leidde tot een mooie voorzet van Raoul die door Sem net iets over het doel van de tegenstander werd geschoten. De toon was gezet. Roda bleef vol in de aanval, met een paar schitterende passjes van Nicolas, maar helaas leidde dit niet tot een doelpunt. Halverwege het eerste kwart werd dan toch de score geopend door Roda. Wederom een prima bal van Nicolas belande bij Raoul die zich niet bedacht en de bal vanaf een meter of 15 rechts van het doel de bal in de linkerkruising schoot. 1-0. Als de NOS lang de lijn had gestaan was dit doelpunt ’s avonds op Studio Sport getoond. Een paar minuten later werd Boaz tegen de grond gewerkt en hij besloot zelf de vrije trap te nemen. Prima ingeschoten maar jammer genoeg net tegen de paal. Daarop counterde Heemraad naar het doel van Roda. Een afzwaaiend schot van Heemraad werd door de scheidsrechter als corner beoordeeld en jammer genoeg belande de bal vrij eenvoudig langs Bauke. Het stond weer gelijk. Roda rechtte de rug en begon opnieuw een opmars naar het doel van Heemraad, helaas zonder resultaat. Uit de tegenaanval die volgde werd de bal onfortuinlijk weggewerkt door de Roda verdediging en kwam op de tweede lijn bij Heemraad terecht die Bauke verrassten met een afstandsschot. 2-1 aan het einde van het eerste kwart. Het tweede kwart begint met een mooie actie van Luuk die Sem vrijzet en die op zijn beurt Raoul van een prachtige steekpass voorziet. Helaas doorziet de keeper van Heemraad dit plan en voorkomt de gelijkmaker. Tot overmaat van ramp loopt Heemraad even later uit tot 3-1 en verschuift de focus van Roda van aanvallen naar verdedigen. Bauke weet erger te voorkomen en tikt met een mooie redding de bal net over zijn doel. De corner die daar uit volgt wordt gemakkelijk verdedigd door een prima spelende Benjamin die de bal in twee stappen naar voren weet krijgen. Raoul weet er wel raad mee en vrijwel identiek aan zijn eerste goal beland ook nu de bal weer achter de keeper van Heemraad. 3-2 is de ruststand.

Kevin benut de tijd in de rust goed want Roda komt furieus uit de startblokken voor het derde kwart. Sem speelt Andy aan die goed komt inlopen maar helaas de bal net langs het doel prikt. Nog geen minuut later is het weer Sem die Andy weet te vinden maar nu vind hij de keeper op zijn weg. Dan is het Sem die aangespeelt wordt door Timo. Nog een keer Andy die goed vrijloopt en een kansje krijgt en Boaz die vanuit de tweede lijn hard op het doel schiet maar de keeper op zijn weg vind. Totaal tegen de verhoudingen in komt Heemraad dan aan het einde van het derde kwart dan nog op een 4-2 voorsprong. Het vierde kwart begint zoals het derde eindigd: met een doelpunt van Heemraad. Aan dit doelpunt zit wel een luchtje want de bal wordt uit de handen van de Bauke getrapt alvorens hij door Heemraad in het doel wordt gewerkt. Roda zit er even door heen want Heemraad krijgt nog een paar goede kansen die dankzij goed keepwerk van Bauke niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Het horloge van de scheidsrechter is nog van zijn overgrootvader geweest want het loopt wat trager. Het eerste en tweede kwart duurde 18 minuten, het derde 19 en ook het vierde kwart krijgt er wat minuten bij. Daar weten de bezoekers wel raad mee want Sem schiet nog een keer mooi op doel en even later weet Boaz de 5-3 achter de keeper te prikken en in de 20e minuut van het vierde kwart maakt Nicolas met een schitterend doelpunt er 5-4 van. Zou het dan toch nog lukken? Nee, helaas fluit de scheidsrechter na 75 minuten voetbal dan toch echt af. Helaas niet gewonnen maar de verslaggever van dienst heeft wel genoten van een prachtige pot voetbal!

Reacties: