De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Taaie tegenstand voor JO19-1

De tweede bekerwedstrijd stond vandaag op het programma op sportpark de Randhoorn in Uithoorn. Altijd een leuk weerzien tegen Legmeervogels met oud spelers uit de selectie en ook voor sommige van onze boys weer even terug bij de club waar ze ooit begonnen. Vandaag een beduidend koelere dag dan vorige week en een stevige bries die over het Uithoornse complex blies. Met een selectie van 18 man was de bank ruim gevuld waardoor Dohan en Peter op de stoelen naast de dug-out zaten. 

Roda zette vanaf de aftrap druk naar voren en was veel in balbezit. De ver ingezakte defensie van de vogels leit echter weinig ruimte om te voetballen en zo was het zoeken naar een gaatje of een vrije man. Legmeervogels kwam er amper aan te pas de eerste helft maar toch lukte het Roda niet voor gevaar te zorgen in de zestien. Hoge ballen konden eenvoudig worden weggekopt en de eindpass kwam nog niet aan. Zo duurde het een ruim halfuur voordat de 0-1 kon worden genoteerd. Sergio zat er tot twee keer toe goed bovenop bij een afvallende bal, veroverde die en kon zo afgeven aan ik dacht Sabir die achterin bij de tweede paal het hoofd van Max vond. Die kopte de bal met een fraaie boog over Danny, de keeper van Legmeervogels in de verre hoek. 

Legmeervogels bleef geconcentreerd achterin en gaf weinig weg. Roda had met Thomas nog een goede kans op de 0-2 die vrij voor de keeper gezet werd maar te weinig ruimte had om de bal nog over de goed uitkomende keeper te tikken.

De tweede helft eenzelfde beeld, Roda dat domineerde en op zoek bleef naar de tweede goal. Nu hoefden we er gelukkig geen half uur op te wachten. een vrije trap op de rand zestien die van de week op de training was ingestudeerd en toen niet lukte had nu succes. Max schoot de bal hard en strak langs de muur in de korte hoek en liet Danny de keeper van Legmeervogels opnieuw kansloos.

Legmeervogels hield de concentratie vast en bleef op de kleine kansjes wachten. Af en toe werd de defensie op de proef gesteld met diepe ballen over de vleugels of door het centrum. Steeds stond Roda echetr z'n mannetje en werd de aanval weer onschadelijk gemaakt. Roda kreeg diverse kansen op de 0-3 maar wist het net niet te vinden. de paal stond een keer in de weg op een schot van Thomas S en diverse afstandschoten verdwenen of in de handen van de keeper of gingen hoog over het Uithoornse doel. Ook Legmeervogels kreeg een vrije trap op de rand zestien. Nadat Nick zijn muur goed had neergezet positioneerde hij zich op de lijn. Hij zag de bal naar de verre hoek gaan maar strekte zich fantastisch en wist zo de goel te voorkomen. Het leek met nog 10 minuten te spelen naar een 0-2 eindstand te gaan maar Legmeervogels had nog wat energie over en werd gevaarlijker in de counters. Eerst was het Miri, de spits die op snelheid de bal meekreeg en uithaalde. Zijn schot raakte de paal en daar kwam Roda goed mee weg. In de laatste minuut kon Legmeervogels toch de eretreffer maken met een kopbal.

Punten in de tas en dat is waar we voor kwamen. Goed gedaan mannen.

groet,

Jeroen  

Reacties: