De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Verslag RODA '23 JO9-9M - Amstelveen Heemraad JO9-6M

Vandaag stond de op papier spannende wedstrijd tussen onze meisjes en die van Amstelveen Heemraad op het programma. Spannend omdat dit één van de derby’s is. Na een mooie warming-up van onze dames stonden zij klaar voor de tweede wedstrijd van de beker. Vorige week onze eerste pot gewonnen en van Amstelveen wisten wij dat zij hun eerste pot hadden verloren. Wat zou vandaag brengen?

Het werd vrij snel duidelijk welke kant de wedstrijd op zou gaan. Vanaf het begin waren alle meiden van Roda vol aan het aanvallen en kon Amstelveen niets anders dan hun best doen het eerste doelpunt van Roda te voorkomen. Mede dankzij de blonde krullenbol die het doel met van Amstelveen heel stoer verdedigde, duurde dit even. Toch werd al snel de openingsgoal gescoord en wist het publiek dat dit een mooie ochtend zou gaan worden. Robyn maakte de 1-0 en iedereen bij Roda was hartstikke blij. Dit was de start waar iedereen op had gehoopt!

Kort hierna gingen de groenen net zo hard door als zij waren begonnen. Ditmaal scoorde Jaimy na een mooie pass van Lauren. Er kon lekker veel worden aangevallen door Roda. Achterin stond het met onder andere Yasmin en Lauren als een huis. De goede spits van Amstelveen loerde constant op een counter, maar kwam uiteindelijk nooit helemaal bij Liv, die haar goal dus schoon hield.

Robyn was een ware plaag voor de verdediging van Amstelveen. Een verwoestend schot miste net richting, maar even later vloog een ouderwetse punter er keihard in. Kort hierna mocht ook Jaimy aanleggen voor haar 2e goal.

De storm ging na de 4-0 even liggen. Amstelveen kreeg nog steeds geen grip op het spel van de groenen, maar Roda kreeg de bal er ook even niet in. Sarah, Sam, Eva en Loïs heersten op het middenveld en voorin. Zij pakten alle ballen heel snel af van Amstelveen en zorgden er steeds weer voor dat Roda kon aanvallen. Vlak voor de rust kon via hen een bal worden gespeeld naar Jaimy die hard tegen de keeper schoot. De bal vloog over de keeper heen en Robyn stond daar om de 5-0 ruststand op het scorebord te brengen.

Na een peptalk van de leidster en het magische toverdrank in de rust, werd er ongelooflijk enthousiast verder gevoetbald. Sam had Liv op doel vervangen en die kreeg evenveel ballen tegen te houden als Liv de eerste helft.

Loïs kreeg de eerste kans van de tweede helft. Het zou niet bij deze ene kans blijven. Yasmin onderschepte een ingooi van de keeper en passeerde haar en schoof de bal netjes in het lege doel. Zowel Yasmin als Jaimy zagen vervolgens hun schot net niet in het doel gaan. Toch wist Yasmin haar persoonlijke score te verdubbelen en stond het alweer 7-0. Het was inmiddels al weer een tijdje geleden dat onze topscorer van haar liet horen. Dat zat haar duidelijk niet lekker: de 8, 9, 10 en 11-0 kwamen van haar schoen. In het linkerbeen van Robyn zit dynamiet! Nadat Jaimy een schot mooi gestopt zag worden, dacht Eva: “nu is het mijn beurt”. Haar eerste goal was een schot mooi hoog in het doel; hierna een schot vanaf de linkerkant. Eva gaf vervolgens nog een mooie assist op Yasmin, maar die kon net niet scoren. Nu was het tijd voor onze spits Loïs. Zij maakte haar eerste goal van de wedstrijd en zorgde voor 14-0.

Iedereen dacht dat het nu wel ongeveer klaar zou zijn, maar onze meiden waren hongerig naar meer: Laurens schot ging maar net naast, maar hierna was het weer Eva. Kort daarna zorgde zij met een streep over de grond ook voor de 16-0. Het slot was voor Lauren die voor de einduitslag van 17-0 zorgde.

Niet iedereen is evenveel genoemd in dit verslag omdat er zoveel is gescoord. Het is echter wel duidelijk dat je nooit met zoveel doelpunten verschil kunt winnen als je niet allemaal iets hebt bijgedragen. Hartstikke goed gedaan allemaal. Iedereen heeft hard gewerkt om te verdedigen en aan te vallen. Wij hebben van jullie kunnen genieten. Volgende week weer zo’n mooie pot. Succes

Reacties: