De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

17/1 zondag start seizoen 18/19 moeizaam

17/1 Zondag moeizame start.

Een nieuw seizoen beginnen brengt altijd opstartproblemen met zich mee. Helemaal als de eerste wedstrijd al is gepland als nog een deel van je spelers op vakantie zijn. Afgelopen week pas gestart met trainen, maandag met 5 spelers, woensdag en vrijdag met 10 spelers. Ondanks personele problemen werd vandaag gestart met 12 spelers, waarvan Joep van de 17-2 zaterdag zich bij het team had aangesloten en er 2 spelers de zondagnacht op Schiphol arriveerde. 

Met een kern van 1e jaars O17 spelers en 4 2e jaars zal de Jo17 zich dit jaar manifesteren op de velden. Vandaag de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Abcoude, een goed ingespeeld team.
1e helft lieten de jongens van Roda zich van hun beste zijde zien. Gingen de duels aan, speelde lekker mee en regelmatig bepaalde Roda het spel. Er werden wat kleine kansjes weggeven maar het bleef 0-0. Via een hard ingespeelde bal vanuit de achterste lijn door Matthew op Beau (nieuwe behendige speler afkomstig van SV Diemen) op links, snelde Sil (aanvoerder) dwars door het midden van de abcoude verdediging. Hij werd via een prima dieptepass van Beau bediend en lobte de bal over de keeper. 1-0 voorsprong. 
Helaas door een foutje kwam Abcoude langszij en we de stand dus snel weer gelijk. Zo werd de rust bereikt.

De 2e helft was een ander verhaal, geen excuses zoekend,  Abcoude was de betere ploeg, en de rodajongens kwamen conditioneel tekort. uiteindelijk een 1-8 verlies. De 1-8 kwam voornamelijk tot stand door vermoeidheid van spelers bij Roda waardoor het middenveld en aanval van abcoude rustig combinerend tot aanvallen kwamen. De jongens bleven strijden en probeerde ook goed opbouwend van achteruit tot aanvallen te komen. Ze lieten hun koppies niet hangen echter lukte het niet om de stand dragelijker te maken.

Komende week de trainingen weer oppakken met hopelijk een compleet team. Verder werken en met de eerste helft van vandaag hebben de trainer/coach en zijn assistent er veel vertrouwen in voor de rest van dit seizoen.  

Volgende week naar FC Weesp voor de 2e bekerwedstrijd met hopelijk een compleet team.
Graag wil ik Joep bedanken voor zijn hulp om bij ons in te vallen.

Jack.

Reacties: