De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO10-2 Kampioen!

Zaterdag 26 mei stond de laatste wedstrijd voor dit seizoen op het programma. De jongens spelen tegen Heemraad JO10-1 en beide teams staan ongeslagen aan kop, dus dit is tevens de wedstrijd om het kampioenschap. Heemraad heeft alleen een veel beter doelsaldo, dus Roda moet winnen om kampioen te worden. De avond voor de wedstrijd zijn de ouders al aardig gespannen en op de appgroep komen berichtjes voorbij over Valdispert rust (voor de ouders) en Red Bull (voor de jongens). Maar op de dag zelf is bij de jongens geen zenuwen te bespeuren en lijken ze vol vertrouwen de wedstrijd in te gaan. Het is een zonovergoten zomerdag, dus er staat veel publiek langs de lijn. Ouders, opa's en oma's en andere bekende zijn op komen draven om de jongens aan te moedigen.

Stipt om 10.15 begint de wedstrijd. Echter scoort Heemraad al binnen één minuut de 0-1, dat is even schrikken voor iedereen die Roda een warm hart toedraagt! Een goede redding van Tije voorkomt de 0-2 en daarna gaat de bal na een aanval van Heemraad net naast. Maar gelukkig zijn de jongens niet uit het veld geslagen en na een mooie aanval van Roda kan Dean de 1-1 scoren. Nog geen minuut later schiet Bauke de bal van grote afstand snoeihard in de kruising en daarmee komt Roda op een 2-1 voorsprong te staan! Roda komt goed in het spel en er volgen diverse mooie aanvallen. Maar ook Heemraad komt er diverse keren goed uit en schiet meerdere keren op het doel van Roda, wat de wedstrijd erg spannend maakt. Vlak voor rust weet Boaz de bal binnen te tikken, wat de ruststand op een comfortabele 3-1 voorsprong brengt. 

De tweede helft begint meteen spannend, met diverse aanvallen over en weer. De twee teams zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Na een mooie aanval van Heemraad gaat de bal er dan toch in en komt de stand op 3-2 te staan. Gelukkig weet Bauke een halve minuut later een doelpunt voor Roda te scoren, wat de stand op een aangename 4-2 brengt. En drie minuten later schiet Bodi, na een mooie pass van Dean, de bal beheerst binnen: 5-2. Er volgen wat spannende momenten voor het doel van Roda, maar Tije keept een fantastische wedstrijd en redt Roda keer op keer van een tegen doelpunt. Als Boaz dan even later de 6-2 scoort, kan het publiek langs de zijlijn opgelucht ademhalen. Door wederom een mooi afstandsschot van Bauke loopt de score nog verder op tot 7-2, wie had ooit gedacht dat het zo makkelijk zou gaan? Drie minuten voor tijd brengt Heemraad de eindstand op 7-3, maar dat mag de pret niet drukken. Roda is kampioen!!!

Als de scheidsrechter heeft afgefloten is het groot feest. Er wordt gejuicht, gezongen en er wordt een beker en medailles aan de jongens uitgereikt. Traditiegetrouw wordt Wesley (de trainer) door de jongens de sloot in geduwd. Maar dan willen de jongens eigenlijk ook wel en dus springen ze één voor één achter Wesley aan de modersloot in! Nadat ze met zijn allen hebben gedoucht is er nog taart voor de jongens op het terras en krijgen ze allemaal een mooie bos bloemen overhandigd. Een mooiere afluiting van het seizoen was niet denkbaar geweest!

 

Reacties: