De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

De Kikkers van de 011-1 eindigen helaas niet in de Roda sloot

Roda 23 JO11-1 – WV HEDW11-1 Uitslag 1-3

De Kikkers van de 011-1 eindigen helaas niet in de Roda sloot

Saturday Matchday! Kampioenenbal op het subtropisch complex van Roda. Ook der Onzen mochten voor de Schaal strijden. De koorts in de voorafgaande dagen nam toe. De laatste trainingen waren scherp en geconcentreerd. De Kikkers waren er klaar voor, de toeschouwers minstens net zo. Het Decor was door Roda uitstekend verzorgd (Robbert) met een prima Scheids (Ryan) en Bloemen en Taart voor het geval dat.

Pablo gelukkig weer van de partij na vijf weken uit de running met een scheurtje in de pols. Helaas had Jaydan nu fysieke malheur en was niet volledig inzetbaar. Zoals eerder beschreven valt het niet mee in deze Poule je te kronen tot Kikkerkoning der Hoofdklasse 2. Je moet haast van Koninklijke Huize komen. Laat we nu net spelen tegen Wilhelmina Vooruit. U weet nog van vroeger, Koningen en Koninginnen hebben legers, veel geld en soms zelfs een beetje magie. Voldoet een soldaat der strijdkrachten niet, hupsakee, op naar de volgende scherpschutter om de hoek, etc etc. Tja.

Onze Kikker Galliërs kunnen daar slechts teamspirit, hun talent en volledig toewijding tegen over zetten. Aangespoord door uitstekende en gepassioneerde trainers! En die hebben wij met Kevin! En soms, heel soms levert dit een mooie klassering of een Kampioenschap op. Het zijn deze momenten die je dan extra moet en mag koesteren. Verder is er vooral “the love for the game” voor de belangrijkste bijzaak op deze aardkloot.  

In deze Motor GP 2 zijn er wel zes ploegen die niet of nauwelijks voor elkaar onder doen en Kampioen hadden kunnen worden. Bij iedere ploeg spelen wel 2 of soms 3 jongentjes met een BVO verleden of toekomst en waar de steeds meer uitdijende B.V.O. scouts al likkebaardend naar vissen, soms overigens met een schepnet over de bodem van menig sloot, maar dit terzijde. Het is dan ook des te knapper dat je op de laatste dag voor de Schaal mag spelen.

De wedstrijd start. Het spel golft in eerste instantie redelijk heen en weer. De eerste grote kans is voor de Hortius Boys. Meteen daarop in een omschakelmoment komt de bal bij Mik terecht, die houdt het overzicht. Daan houdt in en drukt knap met links vol af. De bal spat keihard op de lat. In de eerste rebound schiet der Bomber vol in de rechterhoek. Maar de huurling van over het IJ pareert geweldig. De tweede rebound komp net rot uit voor Mik en de bal verdwijnt over het doel. Er volgen vele kansen voor De Koninklijke Wilhelmina. Maar Steijn pareert goed en veel. Helaas, je voelt de wedstrijd kantelen. Ze zijn gewoon beter! Eerlijk is eerlijk. Maar onze boys verdienen het grootste compliment! Ze blijven strijden. Een bijna niet aflatende energie spat er vanaf. Een boxer die over 10 Ronden zijn meerdere moet erkennen.

Op 0-1 krijgt Daan nog een kans. Vanaf eigen helft een sprint duel. Deze keer weet hij de uitstekende ausputzer de hieltjes te laten zien. Echter, wederom pareert de nauwelijks te passeren keeper. Dat was het wel tot aan de rust. We rusten met 0-2. De tweede helft hetzelfde beeld. Helaas komen we niet of nauwelijks nog aan voetbal toe. We komen niet onder de druk vandaan. De voorwaartsen komen nauwelijks aan de bal. Jammer, maar het is zo. Ik heb met trots gekeken naar een team dat zich niet gewonnen wil geven. Steijn, Cas, Mylan, Alex en Joris, jullie zijn een rots van een verdediging. Mijn hulde! Het middenveld met Pablo, Mert en Jaydan heeft zich helemaal leeg geknokt. Chapeau. De voorhoede met Mik, Jaysean, Max en Daan heeft gestreden voor iedere meter, maar kwam nauwelijks aan acties toe. Veel, heel veel ging door omstandigheden door lucht. Das heel jammer, want als we wel aan voetbal toekwamen werd het bij tijd en wijle wel gevaarlijker. Het is wat het is. 

Nog een laatste oprisping. De bal kwam via, ik meen Mert, bij Daan, die speelt hem in de draai in een tijd door op Mik. Die komt goed naar binnen en schiet de bal in het netje. Het kan nog? Niet heel veel later ligt echter alsnog de 1-3 in het mandje.

We feliciteren de terechte kampioen! Helaas zijn het niet de Onzen. Maar met deze echte Rodianen heeft Roda een mooie lichting in huis. Laat het een voorbeeld zijn voor de toekomst!

Kikkers, ik heb dit seizoen weer heel veel van jullie genoten! Voorts wil ik Kevin Schut (volgend jaar trainert van 14-1) langs deze weg nogmaals hartelijk danken voor zijn totale toewijding tot het team. Dankzij jou zijn de jongens weer een stapje verder in hun ontwikkeling, maar bovenal hebben zij heel veel spelplezier tijdens de trainingen en wedstrijden en is de teamspirit verder uitgebouwd. Daarnaast wil ik alle ouders bedanken voor hun support en bijdrage aan het positieve teamgevoel. In deze tijd is dat geen zekerheidje kan ik u vertellen. Voorts nog een extra dank aan Willem die mijn “taak” als soldaat schrijver uitstekend heeft opgevangen om de week! Willem, U heeft veel in mijn mars. Gebbetje.

Voor mij een Adieu en wellicht tot snel weer ergens langs de velden. Welke dat ook moge zijn! Ten leste, het A vous Hilversum.

Doelpuntenmaker: Mik (1)

Reacties: