De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO19-1 pakt de titel na bloedstollend slot

Met een lunch in de schaduw op het Roda-terras startte de selectie de voorbereiding op de laatste wedstrijd van het seizoen waarin het kampioenschap veilig gesteld moest gaan worden. Na al twee finales gespeeld te hebben zou vandaag één punt genoeg zijn. Zelfs met een nederlaag kon het kampioenschap binnen zijn vanwege een verschil in doelsaldo van 12 met IJsselmeervogels. Terwijl de thermometer verder opliep en naar de 28 graden klom leek ook de spanning verder op te lopen. Een goedgevulde tribune met vele ouders, vrienden en grootouders die zittend in de schaduw hun (klein)kind kwamen aanmoedigen maakte het plaatje compleet.

Roda startte voorzichtig aan de wedstrijd en zocht van achteruit naar openingen in de Huizense defensie. Huizen zakte in en liet Roda komen. Na 5 minuten kreeg Roda een hoekschop van links die Bart hoog bij de tweede paal voorgaf waar Max boven de defensie uit torende en terugkopte richting 5 meter lijn. Daar kwam Thomas inlopen die met een volley de bal snoeihard tegen de touwen joeg en de 1-0 op het bord zette. Een uitstekende start die uitbundig werd gevierd. Huizen herpakte zich echter snel en kwam er enkele malen levensgevaarlijk uit met diep lopende middenvelders waarmee ze handig de buitenspelval omzeilden. Het middenveld met onder andere Sten en Sergio maakte overuren om de goed combinerende Huizenaren vroegtijdig te kunnen afstoppen. Na 25 minuten kreeg Huizen een vrije trap net buiten het 16 metergebied. Hoewel Björn zijn uiterste best deed en met een zweefduik de bal nog uit de linkerkruising te tikken kon hij er net niet meer bij en vierde Huizen op haar beurt de gelijkmaker. Roda was af en toe gevaarlijk met een lange bal van Max of Bas op Angelo, maar ook Huizen rook kansen en maakte het de Roda defensie knap lastig. Toch was het Roda dat 5 minuten voor rust de 2-1 maakte. Bas stuurde met een lange pass Bart diep op links die de bal direct doorlegde op Angelo die net voor de uitkomende keeper de bal richting goal schoot en zijn bal net langs de paal binnen zag vallen. Na de rust zagen we een inzakkend Roda en een steeds gevaarlijker wordend Huizen dat zich de Huizer kaas niet van het brood liet eten. Hoewel Roda nog wel af en toe probeerde de spitsen te bereiken konden die voorin zonder steun geen vuist meer maken. De hitte eiste ook zijn tol en het tempo ging steeds verder omlaag. Roda hield stand tot de 65e minuut toen een foutje achterin tot de 2-2 leidde. Met nog een ruim kwartier te spelen probeerde Roda de wedstrijd uit te spelen maar hield onvoldoende rekening met Huizen dat vleugels had gekregen na de gelijkmaker. De 2-3 viel na opnieuw een diepte pass over de defensie waarbij de spits uithaalde maar de paal raakte. Gelukkig voor hem kreeg hij de bal weer voor zijn voeten en kon alsnog binnentikken. Roda oogde geslagen, maar realiseerde zich dat hiermee het kampiosnchap in gevaar kon komen. Met drie wissels en nieuwe energie, ondanks de Ramadan, probeerde Roda alsnog de gelijkmaker te forceren. Op een afstandschot van Sergi dat de kruising raakte na, kreeg Roda geen echte kansen meer en floot de scheidsrechter voor het einde. 
Terwijl de tegenstanders ons al feliciteerden met het kampioenschap leidde de onzekerheid over de uitslag bij IJsselmeervogels tot een bijzondere stilte. Toen na twee lange minuten bekend werd dat Hercules-IJsselmeervogels op 1-1 was blijven steken kon de JO19-1 van Roda eindelijk juichen.

Kampioen van een seizoen om nooit te vergeten! In een competitie waar bijna alle teams aan elkaar gewaagd waren en het bovenin regelmatig stuivertje wisselen was, hebben we een team zien groeien dat er op de belangrijke momenten stond, geloof bleef houden en knokte voor de punten. Voor Bnar en Ruud die hier een belagrijke factor waren, maar ook voor de 2e jaars spelers Sten, Bas en Quint, Youssif en Björn helemaal bijzonder om 2 keer op rij kampioen te worden en de JO19-1 door te stoten naar de 2e divisie.

Een klein woord van dank aan alle enthousiaste ouders, fans, het Roda bestuur die allemaal meeleefden en hun support gaven gedurende het hele seizoen.   

Groet Jeroen

 

 

Reacties: