De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

15/1 zondag pakt weer de drie punten

Eindsprintje 15/1 zondag.

20 mei, eerste pinksterdag, onder een heerlijk zonnetje had de Jo15/1 zondag op deze dag hun voorlaatste wedstrijd tegen SDZ. Zonder Max en Pieter, maar gelukkig met hulp van Reza, appie en Timas van de 15/2 was het team vandaag met 13 spelers. Na eerst het gelijke spel tegen de koninklijke HFC en de mooie winstpartij tegen Zeeburgia wilde de mannen graag hun laatste wedstrijden met winst afsluiten. De eerst was dus tegen SDZ, die wij eerder tegenkwamen in de voorcompetitie en toen na 2 aanvallen en meer waren er toen niet de zege pakten met 0-2. Later in het Happy Vibes toernooi bij Roda won het rodateam ook met 2-0. In de promotiepoule doet SDZ het beter qua uitslagen dan Roda en stonden op de 3e plek, terwijl Roda op de 1 na onderste plek stond. SDZ liet in de voorbereiding duidelijk weten dat zij vandaag wel even met minimaal 0-5 zouden winnen dus de boys wisten wat er te doen was.
Na een duidelijk praatje van de scheidsrechter werd de wedstrijd gestart en SDZ startte ook furieus. Hoog tempo, snel druk zetten en de 0-1 proberen te forceren. Roda had het moeilijk, mede doordat er te slap werd ingekomen en de duels daardoor werden verloren. Met lange ballen probeerde SDZ door te verdediging te komen, regelmatig kon de rodaverdediging nog ingrijpen en anders was Brad er nog als keeper. Toch kwam vanaf hun linkerspits een knappe voorzet die zowel over Brad als Renzo heen vloog en zodoende ingetikt kon worden door hun spits. Roda op een 0-1 achterstand, maar genoeg tijd om het nog recht te trekken. Hoe het komt, ik weet het niet, maar hierna kwam Roda direct beter in hun spelletje. SDZ bracht zichzelf in de problemen doordat zij vanuit hun verdediging de bal niet meer correct konden inspelen. Het middenveld van Roda had weer de regie te pakken en met het snelle combispel werd Roda steeds gevaarlijker. 
Bij een afgeslagen aanval speelde Brad de bal snel in en via Matthew (deze keer als gelegenheids rechtback) en Philip die direct doorspeelde met een steekpass via rechts op Tristan. Tristan trok vanaf de achterlijn de bal terug richting 16 meter lijn en de meegelopen Ferry kon vanaf daar de bal vrij intikken (1-1). Een aanval uit het boekje zoals als het hoort. Geen gebrei maar gewoon aanname en doorspelen. Via een soort gelijke aanval, wederom na een steekpass van Philip op Tristan kon de 2-1 worden ingetikt door Philip. SDZ in mineur en zowel spelers als coaching waren niet erg vriendelijk voor elkaar en daar maakte Roda gebruik van. Ze lieten hun mensen lopen en zo gebeurde het dat Job vanaf zijn centrale verdedigingspositie vrij mee op kon komen en zo zijn eerste doelpunt dit seizoen kon scoren en dit ook vierde op zijn Griezmann dansje. 3-1 voor en zo de rust in.

2e helft werd SDZ niet echt meer heel gevaarlijk en Roda had de wedstrijd nagenoeg onder controle. Ook Roda creëerde niet meer heel veel en zo kabbelde de wedstrijd verder. Toch probeerde het rodateam nog de score uit te bouwen en het was uiteindelijk Ferry die einde wedstrijd van een meter of 20/22 de bal met een rustig geplaatst schot de bal in het doel legde. 4-1 en deze zeker verdiende overwinning kon gevierd worden. Chapeau weer voor het team waarin elke speler weer zijn bijdrage leverde om als team de winst te pakken. De laatste 3 wedstrijden toch 7 punten pakken, als we volgende week in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Nieuw West United ook de winst pakken dat word er in de promotiepoule toch nog op een mooie plek geëindigd.
Dank weer aan Timas, Reza en Appie van de 15/2 die ons team vandaag versterkte en alle 3 ook een goede bijdrage hebben geleverd aan deze overwinning.

Reacties: