De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Gaat JO19-1 het echt doen?

Die mooie pinksterdag komt er bijna aan maar daar is vandaag nog weinig van te merken. Met een miezerig en kil weertje residen we, na even op Elanio gewacht te hebben, af naar Loosdrecht waar de tweede finale op het team wachtte.

Victoria, De Hilversumse Cricket en Footballclub die al 125 jaar oud is, speelde vandaag ook een belangrijke wedstrijd tegen degradatie/nacompetitie. Dus kado gingen we het vandaag in ieder geval niet krijgen. Zonder Thomas helaas die vandaag voor zijn opleiding een evenement moest organiseren en er daardoor niet bij kon zijn.

Na een korte maar scherpe warming up gingen de mannen hun wedstrijdshirt ophalen. De stilte die viel in de kleedkamer toen Bnar het woord nam was tekenend. De spanning werd wat weggelachen maar je voelde dat de mannnen zich bewust waren van het belang deze wedstrijd te moeten winnen. Alle scenario's bij uitslagen van tegenstanders waren al doorgenomen maar uiteindelijk gaat het er om wat je zelf op de mat legt en dat is waar Bnar het team op wees. Plezier hebben en die punten pakken.

Victoria zakte in en liet Roda komen, en dat pakte niet verkeerd uit want al na 3 minuten was het een vrije trap voor Roda op de rand zestien. Max stifte de bal over de muur en Quint pikte de bal goed mee maar kwam naast de goal bij de achterlijn uit. Toch wist hij hem richting goal te schieten en kon niet meer worden weggeschoten door een in het doel vallende tegenstander. 0-1 Een lekker begin! Even later was het Sergio die opstoomde en op de rand zestien uithaalde en de keeper zijn bal uit de hoek zag halen. Victoria bleef net als bij Roda verzorgd voetballen en zocht naar de vrije of diepgande man. Enkele keren werd Roda achterin verrast door diep gaande middenvelders die niet buitenspel stonden. Gelukkig zonder resultaat. Na 13 minuten kreeg Roda na een diepe bal een corner van rechts waar Quint zich voor meldde. Zijn bal werd afgeslagen en door Bart in de zestien opgepikt, die de bal opnieuw hoog voorgaf. Max twijfelde geen moment en kwam invliegen om de 0-2 binnen te koppen liet daarbij keeper en verdedigers kansloos. De goal werd uitbundig gevierd bij de hoekvlag met een fortnite dansje. Heel bijzonder. :-)

Roda leek nu wat achterover te leunen terwijl de wedstrijd daar nog niet echt aanleiding voor gaf en zo werd Victoria weer gevaarlijk. Met de mes scherpe diepte pasjes werd de defensie regelmatig op de proef gesteld. Jimi kon een tegenstander  op snelheid achterhalen die door het centrum diep ging. Met een sliding kon hij de inzet nog net voorkomen. Even later was het toch raak voor Victoria. Een bal werd van rechts voor gezet en vervolgens door de vrij staande spits onder Björn door binnnengeschoten. 1-2. Victoria kreeg hier een behoorlijke boost van en probeerde met verzorgd voetbal op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Hoewel ze zeer gevaarlijk diverse malen de buitenspelval wisten te omzeilen lukte het ze niet tot scoren te komen en was het Roda dat in de andere zestien opnieuw voor gevaar zorgde. Sergi werd onderuit gehaald en Roda kreeg een vrije trap. Een tikkie van Angelo werd dankbaar door Max tot een lelijke maar zeer welkome goal verwerkt, 1-3. En  kort daarna gaf Bas diep op Angelo die Quint bediende en de 1-4 was een feit. De wedstrijd leek gespeeld en de rust bracht.... ja wat eigenlijk. Nog geen zekerheid want Victoria was best gevaarlijk. Roda probeerde in de tweede helft de overwinning te forceren maar slaagde daar niet in. Langzaamaan verloor het de greep op de wedstrijd en was het Victoria dat Roda onder druk zette. Na diverse gemiste kansen werd rond de 60e minuut uit een voorzet van links de 2-4 knap binnengekopt. Victoria tankte vertrouwen en bij Roda leek de moed in de schoenen te zakken. Geen bal kwam meer aan en de wedstrijd werd gedicteerd door de Loosdrechters. Roda liep achteruit om de voorsprong te verdedigen maar speelde daarmee de tegenstander in de kaart die daar dankaar gebruik van maakte en vrijuit voetbalde. Een vrije trap op enkele meters van de zestien gaf Victoria de kans om echt terug in de wedstrijd te komen. En dat deden ze! een fantastisch mooie vrije schop verdween onhoudbaar voor Björn in de linkerbovenhoek, 3-4. Roda leek zich alleen maar verder terug te trekken en gaf Victoria ruimte om op zoek te geen naar de gelijkmaker. Met nog een kwartier te spelen werd het echt spannend. Sten moest helaas het veld verlaten met een blessure en werd vervangen door Nawfal en even later kwam Kiomars voor Raymond. Met de druk van Victoria kwam er ook ruimte voorin en bleven Angelo en Quint voor gevaar zorgen, maar echt dicht bij de goal kwamen ze helaas niet. Quint ging diep op een pass van achteruit en werd vastgehouden en schudde zich los. De scheids floot en gaf rood aan Quint en een vrije trap aan Roda dat met 10 man verder moest.

Nu was het pompen of verzuipen. Victoria rook haar kans en ging er vol voor en Roda zakte in en zette een blok. Het is dat Björn vandaag zijn beste wedstrijd speelde... WOW! wat een reddingen hebben we vandaag gezien! 5 minuten voor tijd een afstandschot dat zo maar in de rechterkruising had kunnen verdwijnen werd met een kat-achtige duik tot corner verwerkt. Het was billenknijpen voor de voorzetten en corners die van links en rechts voor de goal kwamen. Of het was Max die de bal wegkopte of Björn die de bal pakte. De bal mocht er voor Victoria niet in. Zelfs een doorgebroken speler kwam niet voorbij Björn, die één op één vandaag niet te passeren was.

Het eindsignaal van de prima fluitende heer Loos was bevrijdend en de blijdschap overweldigend! Yesss. de punten zijn binnen en nu kijken wat Volendam gaat doen! Na een telefoontje vlak voor tijd met Voldendam bleek de stand verrassend genoeg 0-3 te zijn en even later de eindstand 1-3 te zijn waarmee Roda bijna kampioen is!!!! Eén puntje is genoeg en zelfs bij verlies kan het kampioenschap binnen zijn omdat het verschil in doelsaldo met IJsselmeervogels 12 goals betreft.  

Ongelofelijk mannen! Wat een mooi seizoen!

Komend weekend tegen Huizen heel veel succes bij de laatste wedstrijd! 

Groet, Jeroen

Reacties: