De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Collectief 15/1 zondag zegeviert bij Zeeburgia

2018-5-13  

Nog 3 wedstrijden te gaan in dit lopende seizoen 2017/2018 voor de jo15/1 zondag. Na de wedstrijd tegen Swift 2 weken vanwege de vakantie hadden de mannen niet getraind. Met een uitgedunde selectie van 12 spelers mochten vandaag de mannen aan de bak bij en tegen de 15/1 van Zeeburgia. Een team dat op de 3e plaats staat in de promotiepoule voor naar de Hoofdklasse en nog een kleine kans had om boven aan te eindigen. Het rodateam helaas 2e van onderen, een plek die niet bij het team past, maar het verschil tussen en winst en verlies in deze poule is elke keer klein en Roda had vaak het geluk niet mee.
Na een lastig begin van de wedstrijd, Zeeburgia zette hoog druk en waren fysiek ook druk bezig met veel duw en trekwerk, wat toch onrust gaf bij het team van Roda. Toch kwam het team de eerste 10/15 minuten zonder kleerscheuren de wedstrijd door, regelmatig werd het tempo eruit gehaald en nadat Zeeburgia een beetje was uitgeraasd kroop het rodateam uit hun schulp en via hard werken en goede combinaties creëerden ze diverse kansen. De aanvalsdrift van Zeeburgia wilde niet 123 lukken voor hun, daar het 3 mans middenveld van Roda veel sleurde en ware gevechten moest leveren met hun tegenstanders. Echter kwam door een omschakel foutje Zeeburgia er 1 keer snel uit en kon zodoende op voorsprong komen. 1-0 achter dus.
Roda besloot daarna om te schakelen en de organisatie van 1-4-3-3 om te zetten naar 1-4-4-2 en spits Ferry toe te voegen op het middenveld. De rust werd bereikt met de 1-0 achterstand maar Roda wist dat er iets was te halen vandaag. In de kleedkamer werden de puntjes op de i gezet en de jongens gingen zelf aangeven hoe er de 2e helft gespeeld zou worden.

De 2e helft wist zeeburgia niet om te gaan met de opstelling van Roda. Hun achterhoede kon de bal houden maar ze wisten geen mogelijkheid te vinden om hun voorspelers en middenvelders te bereiken. En elke keer als de bal terug moest naar de keeper, werd er door de rodaspelers collectief druk gezet en werd de ingespeelde bal van zeeburgia veroverd, waarna er via snelle combi’s door de verdediging werd gesneld. Na een overtreding halverwege helft Zeeburgia, nestelde Philip zich achter de bal. Hij slingerde de bal de 16 meter in en via het koppie van Sander werd de verdiende gelijkmaker gescoord. Het spelbeeld veranderde niet, Zeeburgia moest en Roda wachtte af. Natuurlijk waren er ook kansen voor zeeburgia maar als het de verdediging van Roda niet was dan stond keeper Brad er wel. Zeeburgia wilde het tempo hoog houden en Roda deed er alles aan om dit tempo er weer uit te halen, wat tot frustratie leidde. Niet dat het gemeen werd, want het was buiten het duw en trekwerk een uiterst sportieve game. Met het harde werken en de wil om de duels te willen winnen, veroverde Joep weer eens de bal en slalomde zoals Joep dat vaak doet dwars door het centrum van de tegenstander. Bij het binnen stomen van de 16 meter werd hij aangetikt en de scherpe scheidsrechter beoordeelde terecht een 11 meter voor Roda. Hierin liet Philip weten dat hij zeker was en benutte deze kans en bracht Roda op 1-2. Er was nog zeker 20/25 minuten te gaan, zeeburgia ging vanwege hun snelheid slordiger spelen en Roda bleef als team knokken. Spelbeeld  bleef hetzelfde, Roda achterover leunend en bij balveroveringen direct de bal over de verdediging zien te krijgen waarin Sander elke keer zijn tegenstander zijn hielen liet zien. Helaas waren de kansen die gecreëerd werden niet benut, want Roda had zo na 1-3, 1-4 kunnen uitlopen. De laatste minuten werd de verdediging nog extra versterkt door Matthew ook naar achteren te halen. Het team liep op hun tandvlees en de opluchting maar bovenal de vreugde, na het laatste fluitsignaal, die de jongens hadden naar deze terechte overwinning was mooi om te zien.
Terechte felicitaties van de tegenstander naar onze jongens. En een technisch duo en ouders die trots waren om deze mooi teamprestatie.
Alle jongens keihard gewerkt, geknokt maar ook bovenal als team gepresteerd. Zonder iemand tekort te willen doen, wil ik toch 4 spelers eruit te halen. Job die elke keer op de juiste momenten instapt en zo de bal in bezit krijgt, Joep sleurend en beukend de duels aangaan en als overwinnaar eruit stapt, Ferry die bergen werk verzette op het middenveld en de open gevallen plekken aan de rechterkant dichtliep en Pieter die elke week het uiterste van zichzelf moet vergen om aan te sluiten bij het tempo maar niet verzaakt. Zoals gezegd alle spelers waren top. Nog 2 wedstrijden mannen, Wedstrijden waarin wij de punten ook gaan pakken en dan mooi in de middenmoot van de promotiepoule kunnen eindigen.

Reacties: