De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

J011-1 op weg naar……………het Westen

Roda’23 JO11-1 – Jong Holland JO11-1  Uitslag 3-2

J011-1 op weg naar……………het Westen

Saturday Matchday. De Kikkers spelen nog ergens om. Das heel fijn en aangenaam, zo in Mei. Dat doen we natuurlijk altijd. For the love of the game, immers. Dit maal ook nog voor het echie. Met nog 3 potjes te gaan, is het nagelbijtend spannend in der Hauptklasse, Louise je zit toch niet op je…….. SDZ, WV HEDW en de Onzen staan in file op kop. We staan voorlopig op Pole Position. Een prima prestatie an sich, maar nu we toch zo verrassend dichtbij de Finish staan op de Kermis van het Pupillenvoetbal, gaan we ervoor. De tegenstandert moest helemaal uit Alkmaar komen. Een aantal  Kikkers hadden zich op de Roda velden voorbereid, een ander op de Spaanse vlakte van de Sebillia Regiones of de een nog verder, in het land van de Kalimera.

Het Technisch Hart had een geheel eigen voorbereiding. Een niet te nader noemen lid had een geheel eigens voorbereiding. Er werd met ballen tegen kegels gegooid op den Vrijdagavond en het eindigde met kegelen in de Roda Kantine, aldus de geschiedschrijving. Het andere lid had zich tegoed gedaan aan al het moois wat op het Grieks buffet werd opgediend. Kortom, geheel en strak in het vel en in de wolkjes, fris en fruitig paraat. Een gevulde koek zorgde voor nodige scherpte.

De Kikkers starten wel. Das wel eens anders geweest. Een eerste schot van onze Griekse Bomber werd nog gepareerd door de goede keeper van Jongens uit de Kaasstad. Daarna een spervuur aan kansen. Daan tweemaal in pass op Mik, maar het vizier stond nog effe niet op scherp. Kop op Jongen de derde gaat zeker goed komen!

Dan wordt de druk te groot. Mert in een uitstekende pass op Daan. Die omspeelt de laatste man en de keeper en tikt met links in het lege doel. We leiden. Nu lekker uitbouwen jongens. Nog een mooie kans voor Jaysean, maar de keeper pareert uitstekend. Daan in de draai met een schot op de paal. De wedstrijd kabbelt voort. Dan vanuit het niets, een kleine oneffenheid, en het staat zo maar 1-1. Rug rechten jongens, we hebben voor hetere vuren gestaan. De volgende klap wordt uitgedeeld. Een vrije trap der Kaserskopfen mag tot ieders verbazing tweemaal worden genomen. Tweemaal schieten voor de prijs van een, lijkt het. Het lijkt wel Kermis vandaag. Het tweede schot is fataal. De bal verdwijnt mooi en snoeihard in de bovenhoek. Ai, dat hadden we niet zien aankomen.

Tijd voor een rustsignaal. Dat volgt. Jongens het moet effe een tandje hoger allemaal. We geven nauwelijks wat weg, hebben genoeg kansen en staan toch achter. Das voetbal. Soms ongemeen oneerlijk. De Kikkers stuiteren het veld in. We gaan niet verliezen roept onze Groot Vorst Alex, zo is dat jongen. That’s the spirit. We gaan op zoek naar het verdiende meer. Het tempo gaat omhoog. Daan laat zich iets meer zakken. Mik komt daardoor dieper. De verdediging heeft geen vat meer. Daan in een tijd op Mik, die lijkt de bal te verliezen, maar vanuit een onmogelijk geachte positie richt het zijn vizier. De bal verdwijnt over de keepert. Driemaal is altijd scheepsrecht, 2-2. De boys ruiken bloed. Steijn, Cas, Mylan, Joris en Alex hebben de boel achterin goed op slot. Daan, nu vanuit het middenveld opererend, is een plaag voor de verdediging. Samen met Mert wordt er nu goed gebuffeld. Mik loert met vertrouwen op zijn kansje. Max op links houdt de back goed bezig evenals Jaydan. Het begint weer te lopen. Een lange vrije trap volgt. De bal komt via Mert en Daan bij Mik. Die schiet op zijn Zondag’s. Het schot wordt door de onfortuinlijke keeper door zijn benen gelaten. Sneu voor hem, maar tegelijk voor ons, Euforie.

Een gevaarlijke vrije trap tegen lijkt nog roet in het eten te gooien, maar de bal smoort in de muur. Daan, inmiddels helemaal los, stoomt op de keeper af, die pakt de bal met een snoekduik buiten de “zestien”. Wat volgt? De reglementen moeten nog maar eens worden opgezocht. In ieder geval een vrije trap in tweeën. De keeper pareert uitstekend op de snoeiharde vrije trap via Mert op Daan. De laatste actie van Daan, na een indrukwekkende solo langs vier man in de laatste minuut, had een mooier lot verdiend, maar eindigt jammerlijk in het zijnet. De scheids blaast ten leste malen op het fluitje en we zijn weer drie verdiende punten rijker. Een mooie overwinning op een sportieve tegenstander, die wellicht te laag staat, in deze Klasse waar iedereen van iedereen kan winnen. Kikkers, we zijn weer mega trots op jullie inzet en overwinningsgeest en bij tijd en wijle werd er prima gebald, blijkt wel uit de complimenten van de tegenstander. Op naar het Nieuwe Westen. Alle hens aan dek!

Rest mij nog slechts het A vous Hilversum.

Doelpuntenmakers van de week:

Mik (2) en Daan (1)

Reacties: