De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO19-1 op weg naar....

Met de meivakantie er zo tussendoor lijkt de laatse wedstrijd al weer zo lang geleden dat je blij bent dat er weer gevoetbald mag gaan worden. Afgelopen week werd er ondanks de warmte maandag en dinsdag zwaar getraind en was het afzien voor de mannen, maar donderdag met een betere temperatuur gelukkig de focus vol op de wedstijd en adviezen van Ruud aan individuele spelers. Nog drie finales te gaan. Maar ADO '20 pak je niet zo maar. Uit was het een verdomd lastige ploeg waar we ons in slaap lieten sussen, kansen misten en vervolgens met twee nul achter de rust in gingen. Om in de tweede helft na diverse kansen op 3 en 4 nul achter uiteindelijk er toch nog in slaagden de 2-1 en 2-2 met enig geluk binnen te schieten. We waren dus gewaarschuwd. En ADO zette gelijk druk en liet zien vandaag voor de volle winst te willen gaan met uitzicht op een periode, net als RODA uiteraard. Met een volle lijn met toeschouwers en een redelijk gevulde tribune was de belangstelling groot. Al na 3 minuten was het raak, een lange bal van Max stuurde Quint weg in de diepte die sneller was dan zijn directe tegenstander en één op één de keeper eenvoudig passeerde. 1-0 een prima start en uitbundig gevierd door het team. ADO bouwde goed op van achteruit en zocht via de linker en af en toe rechter flank de ruimte om met voor gevaar voor de goal te zorgen. Jimi was echter niet te passeren op de rechterflank en verbaasd een overtreding tegen te krijgen na vermeend vasthouden. Na enkele penibele situaties waarbij goed werd ingegrepen kon Bas nog net zijn man even vast houden en kreeg geel. De vrije trap leverde niks op. Na opnieuw een onderschepping achterin werd Sergio ingespeeld die direct opstoomde en diep paste op Bart, die liep zijn man eruit en legde terug op Quint die zich uit de 5 meter terug liet vallen, aannam en binnenschoot. 2-0.

Het leek te mooi.... en dat was het ook  want ADO sloeg direct terug en schoot vanuit eeen vrije trap die werd terug gelegd en vlak voor de goal eenvoudig de 1-2 binnen werd binnen getikt. Roda liet zich echter niet kennen en bleef druk zetten. En met resultaat, na een dieptepass van Sergi op Bart kon deze de keeper passeren en uit een moeilijke hoek toch de 3-1 aantekenen. Lang kon Roda echter niet van de ruime voorsprong genieten want even later was het ADO dat met een lange bal de verdediging verrastte en de 3-2 binnenschoot.

De rust werd door Bnar naast diverse aanmoedigende woorden volledig in beslag genomen door tactische besprekingen, hoe de aanval van ADO te stuiten en de slag op het middenveld te winnen. Na rust was het ADO dat het initiatief nam en Roda onder druk zette, dat inzakte maar defensief weinig weggaf, met Raymond die iedere bal blokte en geen centimter weggaf. De kansjes die ADO kreeg leverden echter weinig op, met dank aan Björn die steeds goed ingreep. Sten nam het initiatief om voorruit druk te zetten en het team op sleeptouw te nemen. Na een clutch met Sergio en Sergi kreeg Thomas de bal mee en wilde uithalen van afastand toen zijnn schot op het laatste moment geblokt werd. Roda kwam er meer uit en kreeg een vrije trap op een mooie positie. Het schot van Max eindigde via de muur over de achterlijn en de corner van Bart werd vervolgens door Max terug gekopt en door Sergi lekker binnen geschoten. 4-2. De wedstrijd leek gespeeld, maar ADO bleef gedreven en druk zetten en was diverse malen zeer gevaarlijk in de uitbraak maar wist niet te scoren. Inmiddels waren Kio, Nawfal en Angelo in het veld gekomen. Na een onderschepping speelde Bart Nawfal in die Angelo bediende en de 5-2 binnenschoot. Met nog 10 minuten te gaan leek de wedstrijd gespeeld. ADO maakte nog de 5-3 maar toen maakte de scheidsrechter er een eind aan. Een TOP-overwinnning mannen! nog twee te gaan......

groet Jeroen 

 

Reacties: