De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO11-1 sleept opnieuw overwinning uit het vuur

Roda ’23 JO11-1 - SDZ JO11-1  2-1 (1-0)

JO11-1 sleept opnieuw overwinning uit het vuur

Saturday Matchday!!! Een ingelast program op de day after. Meivakantie in april en na een voor de meesten drukke Koningsdag vroeg uit de veren. Een hele echte topper thuis tegen SDZ deze zaterdag op het steeds groener wordende gras van veld 4. Twee van de drie koplopers strijden om wie wellicht moet afhaken in de titelrace van de hoofdklasse 2.1. Beide teams niet compleet. Max zat al bijna in het vliegtuig richting Portugese zon en de onfortuinlijke Pablo moet met zijn arm in het gips jammerlijk vanaf de kant toekijken. Gelukkig was Thijmen als vaste stand in weer bereid om het team uit de brand te helpen en dus stonden er toch nog 11 kikkers op het wedstrijdformulier. De bezoekers stonden met maar 9 man aan de start, miste zelfs hun trainer en had daarom eerder deze week nog geprobeerd de wedstrijd te verplaatsen naar een later tijdstip.

Na de wederopstanding van vorige week tijdens het Mirakel van Bloemendaal was er hoop dat er wat scherper begonnen zou worden, maar jammer genoeg was niets minder waar. Vooral door het felle begin en de hoge druk van SDZ had Roda moeite om in haar spel te komen. Het fanatieke begin van de gasten leek al vlot tot een 0-1 achterstand te leiden toen een vrije trap van verre in de voor Steijn rechterhoek belandde. Om niet geheel duidelijke redenen vond de scheidsrechter dat de vrije trap over moest. Zelfde hoek, maar nu richting kruising. Alleen door de eerste prachtige redding van Steijn bleef de brilstand staan. Maar SDZ heeft wel het betere spel en het overwicht. Roda zoekt dan maar de diepte. Na een minuut of zeven is daar plots de voorsprong. Daan knalt na een goede actie op rechts van Jaysean enigszins tegen de verhoudingen in de 1-0 bijna door het net heen. We leiden! Het is weliswaar nog lang en Roda knokt zich nog meer in de wedstrijd, maar het spel blijft aan Roda kant rommelig en chaotisch. Nog een paar kansjes. Mert kopt na een corner in het zijnet en een vrije trap van Daan mist richting en doel.

We rusten derhalve met een 1-0 voorsprong. Jongens aan het fruit en extra aanwijzingen van het technisch duo.

Tijd voor het tweede bedrijf. Een zelfde spelbeeld, maar Steijn keept solide en attent, Alex heerst vertrouwd centraal achterin en backs Cas, Thijmen en Mylan bijten zich vast in hun directe tegenstanders. Op het middenveld sleuren, buffelen en strijden Jaydan, Joris en Mert weer voor elke meter. In de spits maakt Daan het de lange laatste man lastig en op de vleugels proberen Jaysean, Jaydan en Mik om beurten het veld breed en lang te houden en de aanvallende impulsen van hun tegenstanders te beteugelen. Door het ontberen van wisselspelers lijken de krachten heel langzaam weg te vloeien bij de tegenstander en moet Roda de score vergroten. Jarige Job Jaysean is hier het dichtste bij. Na een voorzet van Mik van links belandt zijn prachtige volley op de paal, maar gelukkig is het even later toch raak. Daan maakt gebruik van een foutje in de verdediging en scoort zijn tweede treffer: 2-0 en op weg naar de drie belangrijke punten. SDZ geeft echter niet op. Compenseert hun mindere kracht door veel gemekker en geklaag tegen alles en iedereen en ook fysiek wordt de strijd niet geschuwd. Eerst krijgt Mylan een keekie en vervolgens wordt Daan in de sandwich genomen. Een en ander blijft onbestraft en er volgt zelfs een vrije trap voor SDZ. 

Roda wisselt, staat even net niet goed en SDZ maakt gebruik door de 2-1 te maken met nog een kwart wedstrijd voor de boeg. De Amsterdammers zetten nog eens aan. De lange laatste man gaat in de spits spelen, maar tot echte kansen leidt dit amper en de buit lijkt binnen. Vlak voor tijd dan: een onbewuste terugspeelbal in de handen van Steijn. De jonge arbiter lijkt onder de indruk van het verbale geweld op en langs het veld en geeft een vrije trap op 5 meter voor de doellijn. Alles en iedereen voor het doel, maar gelukkig gaat de bal over en naast. Gerechtigheid.  

De drie punten zijn voor Roda. Geen best spel. Mag dat over twee weken alsjeblieft een beetje beter? Daar tegenover staat een hard voor elkaar werkend team met de wil om te winnen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg gedeeld eerste met WV-HEDW, de laatste tegenstander deze competitie en dat op 12 mei eerst nog SDZ treft. Voor Roda zelf eerst nog twee hele lastige wedstrijden tegen Jong Holland en Nieuw West United. In een poule waar iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen wordt dat nog een hele lastige klus. 

Doelpuntenmaker van de dag: Daan 2 x

Reacties: