De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO11-1 Kikkers in een do-or-die wedstrijd op koers naar……….het kopje?

Bloemendaal JO11-1 – Roda’ 23 JO11-1  Uitslag 3-4

JO11-1 Kikkers in een do-or-die wedstrijd op koers naar……….het kopje?

Saturday Matchday. One of those days. Na een ietwat kortere nacht des soldaat schrijvers (kan een uurtje meer of minder zijn moeders) vanwege zwaarwegende clubverplichtingen, trok de stoet vandaag richting het Westen. De navigatie bracht ons door en langs de vinex Santpoort, het pittoreske Vogelenzang, het altijd lawaaierige Meeuwenburcht, het immer kwieke Koekoeksland en weet ik al niet meer. Na deze barre tocht, vonden we toch uiteindelijk “het kopje”.

Ik zag mensen met een ietwat eigenaardige stok met een raar aanhangsel naar beneden bollen. Zaten we wel goed? Wat schetst mijn verbazing, bleek nota bene een vader des teams met zo een raar ding in zijn knapzak te zijn. Nou ja zeg, ieder zijn ding zal ik maar zeggen. Een prachtig gelegen complex lag in de volle zon te wachten op deze toppert in de motor GP van het E-pupillen voetbal. In deze poule des doods is het iedere week bal. Geen enkel zekerheidje voor de Cootje Adriaanse’s onder ons (voor intimi de man van de scorebordjournalistiek).

De wedstrijd werd gespeeld op een indoorveld. Verschillende lijnen (met dank aan onze Koninklijke) waren er getrokken op het veld. De gele waren kennelijk de juiste en de onzen. Gelukkig was het niet zo warm, dus de hitte werd heerlijk geabsorbeerd door de fijne korrels. Enfin, spelen maar.

De Kikkers hadden een ouderwetse flitsstart. Bij SV Hoofddorp lag het lederen monster er na 15 seconden in, nu na 35 seconden. Helaas wel in de verkeerde sloot. Heren, heren nou toch, wie mag ik een kopje koffie inschenken? Om deze geste van uitermate vriendelijkheid nogmaals ten toon te spreiden, deden we er nog een scheppie bovenop, zo u wilt erin. De 2-0 lag na 7 min in het verkeerde mandje. Enigszins verdoofd werd en passant ook nog een bonbon cadeau (in deze contreien is het geen kado) gedaan en ja hoor, het stond 3-0.

Wat mot je dan als TD? Verse koffie dan maar. De wissels werden gebracht. Het duurde nog effkes, maar de wedstrijd kreeg meer het karakter van een wedstrijd, in plaats van een voorstelling. We werden wakker. Op het middenveld aangevoerd door Mertje, werd er weer gebikkeld. De voorwaartsen werden weer gevonden, en het begon zo waar weer te swingen. Mert haalde onverwachts uit en de keeper had het nakijken, 1-3. Dit gaf de kikkers de extra energie die ze nodig hadden. Daan, na een mooie aanval over links via Mylan, Mert en Max, draaide mooi weg van zijn tegenstandert. Echter, de geknepen back bracht nog uitkomst. Ten tweede malen dan. Nu wel raak. De keepert laat de schuivert van Daan los, 2-3.

Rust! Even de puntjes op de i. De in grote getalen meegekomen supporters laten zich gelden in alle talen. Come on boys, hoor ik vanaf het schaduwtalud. That’s the spirit.

Der kickerfischjes lijken herboren. Als losgeslagen leeuwen gaan ze op jacht naar meer. En dat komt er. Een aanval over links via Cas, belandt bij Mik. Die omspeelt de back er geeft hem mooi voor. Jaysean naar binnengeslopen schiet cool en collective met links in. Het “Kopje” ontploft, 3-3.

De heren zijn nog niet tevreden. Ieder punt is er een. De As draait als een tierelier. Steijn (keept als Van Beveren in zijn beste dagen), Pablo straalt de rust uit en Mert is on fire op het middenrif. Daan maakt de laatste man helemaal gek en onze vleugels Max, Jaysean, Mik en Jaydan, laten regelmatig de hieltjes zien. De backs Mylan, Joris en Cas vechten voor iedere centimeter. Dan het noodlot. Pablo wordt na een grove duw tegen het “gras” aangesmeten. De pols doet het ergste vermoeden! (red; een polsbreuk is helaas zijn deel. Sterkte lieve jongen!). De show must go on, helaas. En het gaat verder, en hoe. Alex neemt weer de positie van Pablo in.

Max wordt na een judoworp (van wie zouden ze dat leren?) naar de grond getrokken. De bal ligt een meter of vijf van de zij- en achterlijn. Kansloos, zou ik zeggen. Een voorzet dan maar?  Zullen we het maar weer, zullen we het maar doen dan Daan? Ja waarom ook niet? Tot ieders verbazing, verdwijnt de bal in de verre kruising. We worden gek. Gek he? Of toch niet? Is dit waar het om gaat? 22 Kikkers die met volle overgave op het veld achter een bal aan rennen en waarvan het spelplezier afspat? Lekker met je (voetbal) vriendjes ballen in de omgeving waar je bed staat. Dit is het wat voetbal zo mooi maakt. En dit kan prima op de Roda velden. Want bij ons is het gras echt groener! We keren terug bij de hoofdzaak. De pot.

De wedstrijd is zeker nog niet gespeeld. Het spel golft op en neer. We krijgen kansen op meer na prima aanvallen en individuele acties. De bloemenkeeper redt een aantal keren op schoten van Jaysean, Max en Daan.

Dan dreigt het toch nog mis te gaan. Een deflected schot van de Bloemen gaat tergend langzaam richting de kruising, maar Steijn vliegt met een atletische duik richting de bal en tikt hem over de lat. Dat verdient een bloemetje. De scheids blaast op zijn fluit. De kids verdienen een ijske.

Het was een bewogen ochtend, die ochtend op het “Kopje”. We zullen Pablo heel erg missen en zullen de komende 4 potjes weer ons stinkende slootbest moeten doen. Maar met 16 op 7 ben ik al retetrots. We zien wel of het schip strandt en waar. Voorlopig mede koplopert en volgende week de toppert tegen mede koplopert SDZ. Voor nu A vous Hilversum.

Doelpuntenmakers: Daan (2), Mert (1) en Jaysean (1)

Reacties: