De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Reigers weten JO11-1 kikkers niet te verorberen

Roda ’23 JO11-1 - Reiger Boys JO11-1  5-2 (2-2) 

Saturday Matchday!!! De groenen tegen de gelen ofwel Roda tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard. De nummer drie tegen de nummer vier met maar een puntje verschil. Een heuse toppert zou de lijdert zeggen. Plaats van handeling het grasgroene, maar hobbelige veld vier in Bovenkerk. Aanvang 9:00 uur. Een vroeg potje weer en derhalve om 8:15 u verzamelen voor het clubhuis. Het lijkt wel een normale school- en werkdag. Overheerlijk voetbalweer, dat dan weer wel. De gasten waren nog vroeger van hun nest afgekomen en stonden al om 8 uur te trappelen van ongeduld. Onder leiding van maar liefst drie man in mooi geel gestoken technische staf was Reiger Boys al met een goed potje positiespel begonnen. Roda, net als vorige week op volle sterkte, kwam vrij laat het veld op en leek daarmee de gasten wat zand in de ogen te willen strooien. 

Twee minuten voor aanvang stond iedereen klaar op het veld. Tenminste, bijna iedereen, want waar was de scheids of stond er toch “zelf fluiten” op de site? Aletta in gestrekte draf naar de ontvangstruimte waar bleek dat de scheidsrechter van dienst zich ziek had gemeld. Coen was gelukkig passend gekleed en als reddende engel wederom bereid de fluit ter hand te nemen en er werd snel begonnen. Roda schiet met Jaydan, Jaysean en Mylan als eerste wissels, goed uit de startblokken. De eerste de beste aanval levert een corner op. Beproefd recept dan maar weer: Daan op Alex. Bij de tweede paal dit keer en 1-0 via de grond! Nog een kans voor Roda. Aanval op links via Cas en Mik, die de bal bij Mert krijgt. Hard schot, maar de keeper pareert uitstekend. Een minuut later blijken de recepten uitgewisseld, want ook Reiger Boys kopt de bal bij de tweede paal in het netje en de stand is weer gelijk. Het spel golft aardig op en neer met twee gelijkwaardige ploegen. Reiger Boys krijgt met hun meer fysieke spel langzaam de overhand en Roda krijgt het lastiger op het moeilijk bespeelbare veld. Dat mag het vooral zichzelf ook aanrekenen. Handelingssnelheid lijkt het toverwoord, want daar schort het vaak aan. Net als nauwkeurigheid en scherpte. Duels worden vaak nog wel gewonnen, maar vaak wordt de bal net zo snel weer ingeleverd. Als het dan wel lukt is het soms heerlijk om naar te kijken. Mert en Daan combineren er lustig op los door het midden, maar worden niet beloond met een doelpunt. Niet veel later dan: Pablo op Mik, kaats op Daan, die steekt terug naar Mik die het leder in het hoekje prikt. Genieten op het veld en langs de kant en een nieuwe voorsprong. Mylan, Jaysean en Jaydan nemen de plaats in van Cas, Mik en Mert en gaan op zoek naar een grotere voorsprong. Maar Reiger Boys neemt het initiatief. Een bal op de buitenkant kruising blijkt een eerste waarschuwing, want achterin is de benodigde scherpte er even niet. Joris redt in eerste instantie nog op de lijn, maar de rebound wordt onberispelijk en hard langs Steijn geschoten. Het staat weer gelijk en dat blijft ondanks een verre vrije trap van net over de middenlijn van Daan op de lat ook tot de rust zo.

Roda trapt af voor de tweede helft met Jaysean, Alex en Pablo dit keer als wissels. Het wordt direct teruggedrongen op eigen helft. Een lastig afstandsschot met vervelende stuit van de Boys wordt door de attent keepende Steijn opgepakt, maar de druk neemt meer en meer toe. Ondanks dat Mylan in het centrum de sleurende en sterke lange spits van Reiger Boys in zijn binnenzak stopt. Roda weet zich even geen raad. Paniek, misverstanden en comedy capers voor het eigen doel. Spelers botsen en schieten tegen elkaar aan. Een wonder dat Roda nog niet tegen een achterstand aankijkt. Toch creëert het altijd wel wat via de snelle spitsen. Daan krijgt zijn kansjes en een schot van Mik gaat recht op de keeper af. Binnen een tijdsbestek van twee minuten ziet het er plots heel anders uit. Mert snijdt op links als een warm mes door de boter en bedient de attent meegelopen Jaysean die met links JO11-1 voor de derde keer op voorsprong brengt. Nu niet weer snel tegen een domper aanlopen en dicht houden achterin. Een vieze counter dan maar. Daan wordt diep gestuurd. De bal lijkt te hard, maar caramboleert tussen doelman en spits met de laatste als winnaar. 4-2 en de drie punten lijken in Bovenkerk te blijven. Degelijk in plaats van mooi lijkt het devies, dus vrouwen en kinderen eerst en alle ballen worden naar voren geramd. Mylan is in het centrum blijven staan en heerst als een grootvorst.  De bezoekers zetten nogmaals aan op jacht naar de aansluiting. Die blijft uit en Roda neemt nog meer afstand als Mert sterk naar binnen dribbelt en Max bereikt. Die schiet vanuit de draai met links geweldig in de kruising. 5-2 en de winst definitief binnen. Wel geflatteerd, maar met een gedeelde eerste plaats als beloning

Doelpuntenmakers van de week: Alex, Mik, Jaysean, Daan en Max

Reacties: