De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO19-1 weer in de race voor het kampioenschap

Met nog 5 wedstrijden te gaan en een competitie waar iedereen van elkaar kan winnen beloofde het weer een spannend wedstrijddagje te worden. Na een wisselvallige fase lijkt Roda het vertrouwen weer terug te hebben na twee prima overwinningen met Ijsselmeervogels op de tweede plek gekomen, stond vandaag AFC'34 uit Alkmaar op het programma. Een goed voetballende ploeg die ons thuis in de laatste vijf minuten een vrijwel zekere overwinning afnam door met passie en vol pressie te spelen en foutjes genadeloos af te straffen. De mannen waren dus gewaarschuwd. De Alkmaarders begonnen gretiger aan de wedstrijd dan Roda dat een beetje zoekend was naar de vrije man en vaak de lange bal moest hanteren. Alleen Nawfal was steeds goed aanspeelbaar en werd ook geregeld gevonden. De defensie van AFC stond echter goed en echte kansen konden nog niet gecreeërd worden. Met de lange ballen speelde Roda AFC een beetje in de kaart en konden ze opbouwen via het middenveld en de buitenspelers bedienen. De linksbuiten stond echter vrijwel continue buitenspel en werd regelmatig terecht teruggefloten. Roda kwam er in de eerste helft één keer heel gevaarlijk uit na een combinatie over haalde Quit de achterlijn en gaf de bal voor richting tweede paal. Helaas waren de inkomende spelers richting eerste paal gelopen en kon AFC weer opbouwen. 

De wedstrijd leek kort voor rust op een kantelpunt te komen er werd met meer risico gespeeld maar geen van beide wist tot scoren te komen. De tweede helft was koud één minuut gestart, toen Thomas een bal onderschepte en direct Quint in het centrum bediende die zijn man te snel af was en de bal keurig in de rechter hoek prikte. 0-1 een heerlijk begin van de tweede helft dat de verbaasde trainer Bnar die nog even wat voor zichzelf aan het doen was dus gemist had. 

Roda leek vleugels te krijgen, tankte vertrouwen uit de goal, werd sterker in de duels en ging duidelijk op zoek naar de tweede goal. Na 20 minuten dribbelde Jimi op passte in op Angelo die de bal terug kaatste en daarmee Jimi lanceerde richting zestien meter. In de sandwich tussen twee spelers moest hij het afleggen maar de bal rolde door. Ging de scheids fluiten of niet. Iedereen leek af te wachten maar Thomas niet, die kwam van links inlopen en twijfelde niet en raakte de bal met zijkant voet waardoor hij met een hele mooie curve over de kansloze keeper in het net verdween. 0-2

Met nog een ruim kwartier te spelen ging AFC 34 vol voor een goal en zette alles op alles, tot ballenknijpen en andere onregelementaire gluiperigheden die buiten het zicht van de scheidsrechter konden worden uitgevoerd. Roda hield echter stand en ging als terechte winnaar van het veld.

 Klasse mannen! 

 

Groet,

 

Jeroen

       

Reacties: