De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Pancratius JO9-1 - Roda'23 JO9-1 (Beker)

J09-1    Bekervoetbal zoals het ook bedoeld is!

Donderdagavond 18:30 Pancratius uit in de achtse finale van de beker. 
Lastig potje is zacht uitgedrukt, in de competitie eerder dit seizoen met  4-8 op de broek gehad 
na een goede eerste helft. Vorig jaar ook twee maal verslagen door dit goede team.
Maar goed, dit is geen wedstrijd om 9 uur 's ochtends en biedt alleen daardoor al perspectieven.
Er zitten niet echt ochtendmensen in deze selectie.

De wedstrijd gaat van start en we komen al snel aan de leiding door een goede actie van Esmat waar Boaz er als de kippen er bij is om de 1-0 in tikken. 5 minuten later door een foutje achter in valt de gelijkmaker, de doelpuntenmaker is erg blij, waarschijnlijk omdat zijn opa later een videoanalyse maakt van de wedstrijd en daarom deze in zijn geheel filmt. 1-1 is ook de eindstand van de eerste periode.

Tweede periode blijft het spel op-en-neer gaan en de teams zijn vanavond aardig aan elkaar gewaagd, toch kan niet verkomen dat hun sterspeler de bal onhoudbaar vanaf afstand in de kruising knalt.  Pancratius krijgt een beetje de overhand  en we halen de rust met een 2-1 achterstand.

Derde periode, eerste deel van de 2e helft, begint Roda furieus,  Denthen gaat langs twee man en geeft een steekbal op Boaz die niet nadenkt en direct in de verre hoek onhoudbaar binnen schiet .

Wedstrijd wordt fysieker en daarin zijn wij in het voordeel, allemaal goede kleine voetballers bij Pancratius, ze hebben alleen moeite om uit de duels te blijven en Roda begint steeds meer kansen te krijgen, en Yared knalt mooi uit zijn draai ook in de verre hoek, 3-2 voor.

Het wordt steeds meer een knokwedstrijd en Pancratius krijgt een vrije trap die van een meter of 16, die onhoudbaar in de kruising eindigt, 3-3, prachtige goal weer.

In de vierde periode is het knokken voor iedere bal, scrimmages, paal, lat, net over, net naast, blessures (bij Pancratius), uitstekend keeperswerk van Jordy, Yannick die als een leeuw achterin tekeer gaat en de rest van het team buffelt als nooit tevoren.

Uitstekende coaching van beide coaches trouwens, veel herrie langs de kant, hele teams die klaar zijn met de training blijven kijken, opa is al halverwege de tweede helft gestopt met zijn video omdat hij het te spannend vond worden. 

3-3 eindstand, pingels...

4 penalties per team. Esmat, Boaz, Yannick en Luuk worden gekozen en Esmat knalt de eerste keurig in de hoek, Pancratius mist door een prachtige redding van Jordy, Boaz knalt het doel links een stukje naar achteren door snoeihard op de kruising te schieten. Pancratius speler ziet dat en knalt rechts zijn penalty ook hard op de lat zodat het doel weer wat rechter staat. 

Yannick ramt de bal vervolgens gecontroleerd hard wel in de bovenhoek, 2-0.

Pancratius mist ook de laatste penalty door naast te schieten en Roda gaat door naar de kwartfinale!

Klasse prestatie van team en coach!

Doelpunten : Boaz 2, Yared 1

 

Reacties: