De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Sterk Roda JO10-2 wint van FC Aalsmeer JO10-2

Wedstrijdverslag Roda Jo10-2 vs FC Aalsmeer Jo10-2

Zaterdag 7 april, de wedstrijd begint op 09.00 uur dus de mannen staan om 08.15 uur in vol ornaat paraat op veld 5b. Deze keer gelukkig niet blauwbekkend van de kou maar vergezeld door een heerlijk zonnetje…iets wat de ouders ook gelukkig stemt.
Na een zeer professionele warming-up door een 17-voudig Olympisch marathonkampioene zijn ze er helemaal klaar voor.
Als de coach om 08.45 uur komt aanrennen (nou ja soort van) wordt hij ontvangen met ca. 10 jongemannen die heel druk op hun denkbeeldige horloges tikken….het is duidelijk, ze hebber er zin in!

“op papier moeten we deze kunnen pakken” fluisteren een aantal ouders tegen elkaar. Maar eerlijk is eerlijk, dat hebben we wel vaker gedacht en dan moet het nog wel even gebeuren. Aan het enthousiasme van de jongens zal het in ieder geval niet liggen; als een stel pasgeboren Bambi’s dartelen ze over het veld om na een aantal aanwijzingen van de coach hun positie in te nemen.
De scheidsrechter geeft het startsignaal en Roda zet meteen goed druk. De bal komt al snel voorin bij David die de eerste corner eruit sleept. De corner wordt genomen door Dean die ziet dat Boaz en Sami vrijstaan voor de goal….BOEM bal op de paal!
Als een ware Pep Guardiola (ja Noor die knappe kale) geeft onze coach vol enthousiasme aanwijzingen aan zijn pupillen.
Via Benjamin komt de bal bij Boaz en door een een-tweetje met Dean is er bijna een eerste doelpunt, maar helaas gooit een voet van de tegenstander roet in het eten.
Oei, een snelle tegenaanval van Aalsmeer waardoor ze met 3 man op onze 2 verdedigers afkomen. Gelukkig ruimt Benjamin weer ouderwets op.
Door een snelle counter van Roda komt de bal bij Dean die met een genadeloos afstandsschot bijna de eerste treffer op zijn naam mag zetten. Roda blijft goed druk zetten.
“zet ze vast”schreeuwt Wesley zijn mannen toe en niet zonder resultaat; Roda onderschept de bal en via Sami valt het eerste GOOOAAAAALLLL!
1-0 Roda en doorrrrrr…
Na een gepareerde aanval is Roda weer aan de bal en een mooie combinatie van Sami en David zorgt voor de tweede treffer door David…2-0!
Inmiddels is de bal pas 36 x in de sloot beland maar dat mag de pret niet drukken.
Tegenaanval van Aalsmeer over links wordt op vakkundige wijze door Benjamin afgestopt en meteen weer gevolgd door een counter van Roda, maar Sami schiet net naast.
Vrije trap voor Aalsmeer na een lullig schouderduwtje van Benjamin (wat is nou een arm uit de kom?) komt bij de spits die helaas Tije net weet te passeren…2-1.
Rust
Vanaf nu gaat de druk er bij Roda echt vol op en niet zonder resultaat; in  korte tijd weet Roda weer 2 keer te scoren….4-1…dit kan toch niet meer fout gaan?!
Aalsmeer probeert het nog wel maar je ziet dat de kopjes steeds meer gaan hangen. Roda maakt hier gretig gebruik van en voert de druk verder op.
Een corner van Dean belandt op het hoofd van Boaz….5-1! Een prima eindstand zou je zeggen maar the boys ruiken bloed!
Een mooie combinatie van Boaz en invaller Ashouad komt bij David en via een eigen verdediger is het 6-1!
Een schitterende rush van Bauke (nog zo’n fijne invalkracht) creëert een mooie kans voor Boaz maar die schiet helaas net naast. Nog een kwartier te spelen en Roda zet nog maar een tandje bij. Via een mooie combinatie tussen invaller Bram en Dean komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Ashouad die genadeloos uithaalt en zorgt voor een prachtige treffer…
BAM 7-1….de genadeslag!

Al met al een knap staaltje teamwork en zeer verdiend gewonnen!!!
 

Reacties: