De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Kampong O10-1 v. Roda'23 O10-1

Al een tijdje lukte het me, om er onderuit te komen, het te ontwijken, te doen alsof ik gek was (jaja ik hoor jullie denken), of net zoals mijn wederhelft, iemand om te kopen met een flesje rum, want voetbalverslagen schrijven is door gebrek aan voetbalkennis, niet aan mij besteed, maar helaas…..Martijn wist me te strikken voor het verslag. Wat ik eigenlijk als verslag wilde doen, was het volgende:

Mooi weer-positieve instelling/lekker voetballen-over en weer kansen en aanvallen- goal-tegengoal-Rust-tweede helft-goede aanvallen, mooie kansen-goal-tegengoal-einde wedstrijd……maar daarmee doe ik “onze” boys (incl. trainer & coach) tekort, vandaar dus onderstaand verslag J

Zaterdag 7 april 2018 Kampong JO10-1 tegen Roda’23 JO10-1

Het lekkere warme weer was voor de toeschouwers erg aangenaam, voor de spelers was het even wennen. Bauke was niet aanwezig, die ondersteunde de JO10-2 in de ochtend, Alex had een voetblessure overgehouden aan het Paastoernooi en Timo JO10-2 kwam ons team versterken, top gedaan Timo!

De wedstrijd start en Kampong heeft vrij snel een eerste schot op het doel, deze gaat gelukkig naast. Justin heeft de bal, speelt over naar Joris, Joris schiet op doel maar deze gaat naast. Er volgt snel weer een kans, Timo weet de bal af te pakken, speelt af naar Xavier, deze tikt door naar Justin, maar helaas... Ook de corner die volgt, heeft geen resultaat. Xavier wordt onderuit getrapt, vrije trap op de 15 meter, die door Justin wordt genomen maar niks oplevert. Er volgt een mooie combinatie van Roda’23 maar de poging van Justin wordt door Kampong geblokt. De corner die hieruit volgt en door Joris wordt genomen, wordt door Justin mooi ingekopt 0-1. Het spel gaat over en weer en beide teams hebben kansen. Roda’23 houdt druk op Kampong, maar deze weet zich naar voren te manoeuvreren en maakt een schot op doel, die door Viggo goed wordt tegengehouden. Viggo schiet uit in de voeten van de tegenspeler, die grijpt zijn kansen en scoort 1-1. Er is meer druk vanuit Kampong, maar via een verdediger van laatst genoemd team, komt de bal voor de voeten van Storm, die vanaf de middenlijn mooi uithaalt, maar net naast gaat. Er volgen twee kansen voor Kampong, die beide gelukkig op niets uitlopen. Vanuit een corner komt een mooie kans voor Roda’23, maar de kopbal van Justin gaat op de lat…. Er volgt wederom een schot van Kampong, Viggo houdt hem tegen, de bal ketst af, tegenspeler probeert het nog een keer, maar Viggo, die in topvorm is vandaag, weet de bal vast te klemmen. Nog 3 minuten te spelen, waarin Justin een corner van Kampong weet weg te koppen.  1-1 RUST!!!!

Het spel wordt hervat en meteen is er een aanval van Kampong, die door de keeper gered wordt, meteen gevolgd door nog een schot, die Timo redt, maar in de ogen van de scheidsrechter was het hands en dus volgde er een penalty. Deze wordt uiteraard gestopt door onze keeper, net zoals de aanval die hierop volgt. Joris weet zich vrij te spelen en schiet op goal, ook de keeper van Kampong heeft zijn dag en houdt deze tegen. Kampong is nog een paar keer gevaarlijk, maar de kansen worden niet beloond. Er volgt een kans voor Xavier, deze ketst af op een speler, bal komt voor de voeten van Ridwan en belandt op de paal. Het kansenfestival gaat voor beide partijen door.  Xavier krijgt een vrije trap, maar deze levert niets op. Er volgt een mooie kans voor Roda’23 van Joris, die de bal naar Xavier speelt, maar ook deze weet de keeper te redden. Een mooi schot op doel van Noah volgt, maar deze gaat naast. Uit een corner krijgt Kampong een kans, maar deze wordt niet beloond. Er volgt een vrije trap voor Roda’23, die door Justin genomen wordt. In eerste instantie houdt de keeper de bal, maar deze glipt uit zijn handen en belandt toch in het doel, 1-2.Er volgt een corner voor Kampong, mooi schot, maar Viggo weet ook deze vast te klemmen. Goede verdedigings-actie van Noah, waardoor de bal van Kampong over gaat. Vrije trap van Xavier gaat ook helaas over. Goede aanval van Storm, die via de keeper op de lat terecht komt, waarnaar Ridwan in de rebound de paal raakt. Kampong breekt door, er staat een speler vrij en de 2-2 is een feit. Kampong krijgt weer een goede kans, maar Viggo weet deze met hulp van Tycho te redden. Het was een behoorlijk spannende wedstrijd!  2-2 EINDE WEDSTRIJD!!!!

Boys, jullie hebben lekker gespeeld en het was rete-spannend voor de toeschouwers. Op naar de volgende wedstrijd!       

Michel, bedankt dat je mij gesteund, geholpen en bijgestaan hebt, tijdens dit schrijf/notuleerproces wink

Reacties: