De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Cherry Blossom Festival bij de Kikkers van de 11-1

AFC JO11-2 – Roda ’23 JO11-1 uitslag 0-2

Cherry Blossom Festival bij de Kikkers van de 11-1

Saturday Matchday. Wel zon, maar geen bloesem was de kop van AT5. Aan de winter waar maar geen einde aan leek te komen. De eeuwigdurende griep, die ook onze Kikkers niet met rust had gelaten. Houdt het dan nooit op? Jawel. Ineens is er die dag, de dag dat de moeders (en soms ook vaders) de kriebels krijgen. De bbq wordt gepoetst, de buitendeur krijgt een nieuw lakkie, de tuinmeubels/meubelen worden gesopt, rokjesdag, kortom de lente kust het venster.

Saturday was one of those days. Nu is het op schrijversgebied even wat rustig geweest rondom dit sterrenensemble. De soldaat schrijvers van dienst zaten of op een bok in Keulen of werden om moverende redenen binnen de organisatie omhoog (weg) gepromoveerd. Maar het groene bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus daar gaan we weer. 

12 nochtans tamelijk fitte kikkers melden zich op Zuid. Na wederom een wijziging in de aanrijroute op Zuid, ja mensen het gaat goed met ‘s lands economie, werden de bolides uit Amstelpheun naast de bescheiden tweezitters van op Zuid geparkeerd. De rookworstengeur kwam ons al tegemoet.

Veld 1 der Roden, het toneel van JB Schuilers. Nu is het toch bijna schier onmogelijk om als konijn in de vrije natuur van de Zuidas te overleven. Wat doe je op vrijdagavond als je een dolle avond wilt als broer konijn? Je nodigt wat konijntjes uit en gaat lekker ravotten op veld 1 van AFC. Je speelt verstoppertje en voor je het weet, heb je een aantal loopgraven gecreëerd.

Ik vond het al raar dat het Grondverzetbedrijf met de naam “Een kuil graven voor een ander” een berg zand naast de dug out had geplaceerd. Maar het begon me nu te dagen. Dit was tactiek van de hoogste plank der AFC’ers.

De wedstrijd start, we beginnen furieus. Een strijd voor de bovenste regionen staat op het spel. We krijgen een paar mooie kansen. Daan in een tijd op Mik, maar het schot verdwijnt jammerlijk over het doel. Daan op Jaysean, maar ook dit schot verdwijnt net over. Dan Mertje op midfield naar goed doorgaan op Daan. Die tikt met links de verdiende 0-1 in het doel. We leiden. Een vrije trap van Daan  wordt door de Frans de Munck van AFC uit het kruis gestompt. Onze verdediging staat als een huis. Alex solide. Mylan, Cas en Joris prima in dekking. Steijn een vrije dag? Het middenveld met Jaydan, Pablo en Mert draait uitstekend. Voorin zijn de voorwaartsen ( Max, Mik, Jaysean en Daan) duidelijk oppermachtig. Niets aan het handje? Nou toch een beetje, het is “maar” 0-1 kikkers.

De tweede helft. Mert haakt geblesseerd af. We spelen naar de kant van de loopgraven. AFC krijgt geen tijd meer om te ademen. Kev schuift Daan een linie naar achteren en Maxie in de spits. Een meesterzet of uit nood geboren? Nix ervan. Het gas gaat er nu echt op. Ik ben gestopt met tellen, maar ik denk zeker dat als de viziertjes zaterdag op scherp hadden gestaan het zo maar 0-6 had moeten zijn. We moeten wachten tot ver in de tweede helft, totdat Max op aangeven van Daan, de bevrijdende tweede er mooi in rost.

Mijn grote complimenten aan het team. Iedereen speelde vandaag top. Dat was mooi en leuk om te zien, dit zeker na twee (om begrijpelijke redenen) wat mindere potjes. We doen gewoon weer mooi mee in de top. Wie weet wat deze mooie lente ons verder gaat brengen. Let’s go blossom!

Rest mij slechts het A vous Hilversum.

Doelpuntenmakers van de week: Daan (1) en Max (1)

Reacties: