De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Roda JO9-3 komt terug van achterstand door Rick op de juiste plek

Roda JO9-3 – Pancratius JO9-4  2-2

Het komt vaak voor dat de eerste lente dag de koeien in de wei worden losgelaten met rare sprongen. Onze Superhelden deden dit goed na in de eerste helft. Na de intense voorbespreking lieten ze het helemaal gaan. Posities werden niet goed gehouden en veelal liepen onze Superhelden zichzelf vast. We hadden in de winterstop nog geoefend tegen deze ploeg en hadden toen kansloos verloren. De informatie van deze wedstrijd vooraf intens gedeeld. Helaas door het mooie weer was ons team moeilijk coachbaar in de eerste helft.

Terecht kwamen wij achter met 2-0 daar wij weinig tegenwicht konden bieden aan een team die veel in beweging was. Tevens hadden wij de wind tegen in de eerste helft, wat niet ook hielp. Voetballend kwamen we tekort. Verdedigend stond Keano zijn mannetje en Daan deed zijn best op doel.

In de rust probeerden wij het team beter neer te zetten en gaf Cees verdere instructies. In de tweede helft ging het veel beter. Tom ging op doel en deed dit fantastisch. Met zijn verre uittrappen stichtte hij veel gevaar en zijn doel hield hij schoon. Pancratius kwam onder druk. Keano en Jorden hielden beter de posities. De tweede helft werd er beter gevoetbald en onze Superhelden kwamen meer en meer los. Steeds meer werden we gevaarlijker en uit diverser situaties kon Rick twee keer scoren (de laatste vlak voor tijd). Wel liepen onze Superhelden zich helaas veelal stuk op de verdediging van Pancratius en dit gaan wij verbeteren.

Wie had dat gedacht na zo een eerste helft, chapeau voor de inhaalactie. We kunnen beter en we gaan beter. Wel voor de ouders oog voor de coaching daar de spelers duidelijke aanwijzingen krijgen en wij de Superhelden niet in de war willen brengen. Cees, Roy en Dennis bedankt vandaag en we hebben weer een stap vooruit gedaan. Ouders bedankt voor de positieve aanmoedigingen en het meehelpen.

Reacties: