De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Een eindspurt met mooi voetbal brengt JO9-3 de winst

RKAVIC JO9-3 – Roda 23 JO9-3  2-5

Met een volledig team gingen wij naar RKAVIC om de stijgende lijn te continueren. De nieuwe strategie gaf ons vetrouwen: meer positie wisselingen voor onze superhelden, dit om meer als team te spelen.  Wel zouden wij proberen de spelers wat meer op hun vertrouwde posities te laten spelen echter iederen moet op elke positie kunnen spelen.

Lars ging de eerste helft op doel en in de voorbespreking en de warming up hadden de superhelden er zijn in. We waren een beetje onder de indruk van de warming up van RKAVIC met veel materiaal en duidelijke selectie uitrusting.

De wedstrijd begon gelijkwaardig en Lars stond vanaf het begin zeer goed te keepen. Er kwamen wat kansen over en weer maar doelpunten bleven uit, daar bij de tegenpartij ook een zeer goede keeper stond. Achter stond Keano weer als een huis te voetballen door lekker geen risico´s te nemen, geholpen door Rick en Jorden. Het middenveld had het verdedigend wat moeilijk en aanvallend was het zoeken.  Daan begon als spits en moest even wennen aan deze positie (normaal veelal achter), maar deed dit goed.

Halverwege de eerste helft was het RKAVIC die ongelukkig ons op voorsprong bracht. Tot dan toe was het een gelijkwaardige wedstrijd, die zeer goed geleid werd. Daarna konden we wat meer overwicht brengen. Het was door een mooie actie van Tom die Pepijn in stelling bracht en de 2-0 binnenschoot. RKAVIC werd nog af en toe gevaarlijk maar door super acties van Lars op doel of door inzet van Jorden en Keano werden deze in de kiem gesmoord.

In de rust wat zaken doorgesproken. De achterhoede stond goed. Het middenveld moest meer actief meedoen in de verdedigende taken en tijdens de aanval moesten we minder voor eigenbelang gaan (dit werd te veel gedaan).  Lars zou beginnen als achter en Rick zou meer naar voren voetballen. Helaas pakte dit niet goed uit. We zetten wel meer druk naar voren maar achterin lieten we het teveel lopen. Het werd 2-1 en 2-2. Het was tijd om in te grijpen. Meer defensief zouden Jorden, Tom en Keao spelen en Pepijn, Indy of Rick zouden het middenveld moeten veroveren. Voorin posteerden wij Lars.

We kregen weer meer grip op de wedstrijd. Helaas gingen we weer voorin teveel voor eigen belang, waardoor we veel kansen onbenut lieten. Toch was het Lars die de 3-2 binnen schoot. In de time-out in de tweede helft hebben we de superhelden nog meer benadrukt over de eindpass (en niet uit onmogelijke posities op doel schieten). Vanaf dat moment ging het voetballend steeds beter. Er werd steeds meer samengespeeld en vele aanvallen op schijven volgden (dan weer over te veel schijven). Keano was nog steeds heer en meester achterin en Jorden begon weer met zijn passes te strooien. RKAVIC werd meer en meer overlopen. Peppijn maakte de 4-2 en Tom (in zijn vrije rol) de 5-2. Helaas vielen de goed spelende Rick en Indy nog geblesseerd uit, maar we hielden stand.

Na afloop RKAVIC bedankt als ook de goed leidende spelbegeleider. RKAVIC kan trots zijn op hun keeper want die hield veel tegen. Wij kunnen trots zijn op de superhelden want ze gaan meer als team spelen. Volgende week het Bob Strijbos Toernooi om nog wat puntjes op de i te krijgen, daarna vervolgt de competitie. We hebben weer wat zelfvertrouwen bijgetankt. Iedereen weer bedankt vandaag.

Reacties: