De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

15/1 zondag vervalt in zelfde start

in een koude winters wind, kruiste de Jo15/1 zondag de degens tegen de 15/1 van WV-HEDW. Een compleet 1e jaars team waarvan de lengte tov de Roda jongens bovenal iets (veel) kleiner was. Maar dat zegt niet zoveel, want waar het het Rodateam bij aanvang aan schort om deze tegenstanders bij de keel te grijpen gebeurt dat wel andersom. Dat laatste stapje, of snellere stapje gebeurt inde eerste helft niet bij de jongens waardoor ze vaak worden afgetroefd. En dat je dan toch het betere spel hebt qua voetbal en de betere kansen hebt dient er toch ook wel scherp gespeeld te worden. Werden liep het team tegen een achterstand aan en werd de rust bereikt met een 1-2 achterstand.

met wat omzettingen startte de 2e helft, De tegenstander kwam nu wel onder zware druk te staan en via 2 doelpunten van Roda, waar. 1 werd afgekeurd kwamen ze op 2-2. Het wachten was op de genade stoot, maar toch was het verdedigend toch niet scherp en met het niet uitstappen en druk zetten kwam WV-HEDW weer op een 2-4 voorsprong. Roda ging  slordiger spelen om de stand weer gelijk te trekken en vooral door teveel individuele acties smoorde het vaak in de drukte. Werd er gecombineerd kwam de bal wel in scoringsmogelijkheden. Uiteindelijk scoorde Roda nog de 3-4, maar was de tijd tekort om gelijk te maken.

wederom een les, en hopelijk gaat het muntje vallen om direct vanaf minuut 1 te knallen en scherp te zijn.

as zondag de zware partij tegen Swift. Helaas ook het defenitieve afscheid van onze Japanse vriend, Taisei. Hij keert na 5 jaar terug naar Japan. Na de wedstrijd spoed de JO15/1 terug naar Roda om daar in de kantine, zoals het hoort en past, Taisei een passend afscheid te geven. Oud medespelers uit voorgaande jaren kunnen hem hierbij natuurlijk ook uitzwaaien.

 

Reacties: