De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

4 doelpunten van Ouderkerk brengen een goed spelend J09-3 één punt

SV Ouderkerk JO9-2 – Roda ´23 JO9-3   2-2

Binnen een week van winterpret naar voetbalpret.  Voor de teambespreking hadden de Superhelden er zin in. Tijdens de teambespreking kwamer er toch wat bedrukte gezichten. Na wat onenigheid de afgelopen weken tussen de voorhoede en de achterhoede werd besloten om diverse spelers uit hun comfort zone te halen. Dit om te zorgen dat  ze begrip zouden opbrengen voor elkaar om als team te functioneren. Tevens wilden wij de spelers ook eens op andere posities zien. Na werd verdere uitleg klaarden wat gezichten op.

Vandaag moesten we tegen SV Ouderkerk JO9-2. We werden goed ontvangen op het mooie sportpark en na de teambespreking de gebruikelijke warming-up Jorden zou de eerste helft op doel staan en onze vaste keep (Daan) zou de tweede helft op doel gaan. Wij namen een gok met deze opstelling en vele meegereisde ouders hadden ook wat vraagtekens (wel hadden we ze al voor geinformeerd, maar toch).

De wedstrijd begon wat onwennig voor onze spelere maar meer en meer werd er goed gevoetbald. Lars was achterin een openbaring.  Hij speelde zeer solide en kwam er voetballend zeer goed uit, dit ondanks dat hij op deze positie niet wilde voetballen.

Keano en Rick moesten wat wennen voorin, maar waren zichtbaar blij dat ze een keer voorin mochten ballen.  Wel opmerkelijk dat beiden veelal terug stonden om de nieuwe verdediging te helpen. Iets wat de ‘normale’ voorhoede veelal niet doen. Langzaam draaiden we door in de opstelling, zodat iedereen wel op een positie kwam zowel voor als achter. SV Ouderkerk stond lekker te voetballen en was meer dan gelijkwaardig. Ze hadden een zeer goede vaste keeper, die veel tegenhield. Voorin waren ze ook diverse malen gevaarlijk maar mede dankzij de nieuwe verdediging en het goede keeperswerk van Jorden konden we stand houden.

Toch was het Jorden die door een  uittrap de 1-0 introduceerde. De spits van Ouderkerk pakte de bal op en maakte de 1-0. Toch werden we gevaarlijker en Tom kreeg weer zijn vertrouwde vrije rol (achter en voor en eigenlijk overal). We drukten steeds meer door en steeds stond daar weer die goede keeper.  Tijdens een van onze aanvallen konden wij genoeg druk zetten door Indy, Rick en Tom, zodat een speler van Ouderkerk zich genoodzaakt voelde om de bal hard weg achter te schieten. Een prachtige harde schot in de kruising volgde (1-1). Een paar minuten later werd ook een scherpe voorzet van Tom door een speler van Ouderkerk aangeraakt en verdween ook in het doel (1-2).

In de rust werd de goede keepende Jorden afgelost door Daan. We kregen het wel moeilijker daar Ouderkerk meer grip kreeg op het middenveld. Het bleef spannend en het was een zeer sportieve wedstrijd die goed begeleid werd. Uiteindelijk werd het terecht 2-2 halverwege de tweede helft.

Zoals beloofd gingen weer meer terug naar de normale posities voor de superhelden. Indy en Jorden deden hun best op het middenveld. Peppijn en Lars probeerden nog voorin het verschil te maken. Tom deed in zijn vrije rol zijn uiterste best om toch het doel te vinden. Daan hield met kunst en vliegwerk het doel schoon met hulp van Rick en Keano. De 2-2 was een terechte uitslag na een spannende wedstrijd.

De begeleiding is uiteindelijk zeer trots op het team. Deze test was zeer waardevol en wordt vervolgd. Een Rodiaan moet op deze leeftijd op alle posities zijn kunsten kunnen laten zijn. We hebben uitgebreid het team bedankt als ook de tegenstander. Iedereen weer bedankt, tot de volgende wedstrijd.

Reacties: