De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Rete spannende toppert J011-1 eindigt in een (beetje onverdiende) remise

Roda’23 JO11-1 – Zeeburgia JO11-2 Uitslag 1-1

Rete spannende toppert J011-1 eindigt in een (beetje onverdiende) remise

Saturday Matchday. Een heerlijke voetbalambiance. Een beetje klei hier en daar, een verdwaald sprietje groen. Nix mis mee. Het olijke koppie van de koperen ploert toonde zich aan het venster. De in grote getalen opgekomen supporters en wat aanpalend volk langs de strak neergelegde pionnekes. Wat wil een mens nog meer? Een wedstrijd waar de energie vanaf spat en lekker ballen! Een toppert op het Affiche. Pablo, onze stofzuiger Kikkert, lag met een enkeltje nog in de onvrijwillige lappenmand. Wij wachten nog op het kaartje uit Hoofddorp, maar ik vrees dat het adres onbekend wordt. 11 Kikkers aan het front. Zeeburgia heeft er 10, das wel eens anders geweest.

De pot start. Al snel zijn we de bovenliggende partij. Verdedigend staat het als een huis. Felle duels om iedere millimeter tegen deze vooraf gevreesde tegenstandert. Al snel weten we combinerend door de linies te breken, waarbij moet worden gezegd dat het vol gas fussball bij tijd en wijle wordt. Noodgedwongen door de sterkte van de tegenstander, wordt er van de Kikkers naast goed voetbal, ook 200 procent inzet verlangd. En dat doen ze. Allemaal, van boven tot onder, van links naar rechts.

Echt grote kansen levert dit niet op. Een paar schoten missen nog kracht of richting. Een keer moet de prima keepende Steijn zijn toch al niet te korte lijf strekken, maar hij tikt de bal vakkundig over het latje. Langzaam gaan we als een wurgslang te werk. Max vindt veelvuldig de combi met Daan en Mik. Maar vaak eindigt het op het pionnetje zestien, waarbij door Zeeburgia met kunst en vliegwerk wordt verdedigd.

Daan glijdt een keer jammerlijk weg, terwijl hij de Dikke Bertha in stelling wil brengen, en Mik wordt een keer onreglementair gestuit. Een aantal corners worden door Alex en Mylan geschampt, maar missen het doel. Het wordt lastig een gaatje te vinden. Na een deflected schot van Daan, krijgt hij nogmaals de bal, hij dribbelt naar links richting de vrije ruimte, dan maar met het chocolade been. Gelukkig maakt sponsor Martinez prima choco en de bal verdwijnt hard in de bovenhoek, ondanks de vingertoppies van de uitstekende goallie uit Amsterdam-Oost. “We leiden” roept Herman Kuiphof in onze oren. Verdiend.

In de rust het gesponsorde fruit van Murat (vader Mert) en de limo. De kippenborsten hijgen als een paard. Gaan we dit nog 30 minuten volhouden?

De tweede helft. Al snel ligt de bal in het verkeerde netje. Een mooi schot belandt via de lat voor de vrijstaande spits van de ING jongens en het is 1-1. Als geslagen staan we aan de grond. Gaan we het dan weer afleggen tegen deze tegenstander? Nix hoor. De boys pompen nog extra lucht in de longetjes. Joris (de uitblinker van de dag) is uitstekend op het middenveld,  Mert als backie bijt zich vast in de gevaarlijk rechtsbuiten. Cas loopt zich uit de naad en dicht vele gaatjes. Alex schuift prima door. Daan spuit over het veld en is  immer dreigend met zijn loopacties en schoten. Mik, Max, Jaysean en Jaydan zoeken de backs prima op en proberen een overtal te creëren en schromen ook het vieze werk niet. Mylan, als een tank vanuit de loopgraven, verdedigt als een rots. Steijn pakt alle ballen, ook de vieze. Wat meer wil je van een team in een toppert. Winnen?

Het kan nog. Daan nogmaals een dikke Bertha, de keeper pareert stijlvol, Mik schrikt en in een reactie gebruikt hij zichtbaar de hand van god. Dat mag niet, althans nu.

Mik (na een mooie aanval via Daan en Max)) schiet nog een keer mooi op het doel, wederom brengen de handen van de keepert en de lat een negatieve uitkomst. Een scrimmage van Engelse allure eindigt op lat, doellijn en achterlijn. Kortom, soms zit het mee en soms zit het tegen. In de laatste minuut wederom een schot van Daantje. De bal wordt in kansrijke baan gestuit door weer de hand van god. Maar deze keer onzichtbaar voor de overigens steeds beter leidende scheids. Met een hartslag van 180 eindigt deze mooie toppert. Een reclame voor het jeugdvoetbal! Wel iets te weinig gekregen, maar trots op de prestatie.

Rechts mij slechts het A vous Hilversum.

Doelpuntenmaker van de week:

Daan (1)

Reacties: