De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Loon naar werken voor JO11-1

Hoofddorp JO11-1 - Roda ‘23 JO11-1   2-3 (2-0)

Saturday Matchday! Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Eindelijk weer eens voor het echie na de lange winterstop. Voor O11-1 betekende dat deze eerste competitieronde van de hoofdklasse 2.1 een potje bij en tegen de jongens van SV Hoofddorp. Na het oefenpotje tegen SDZ van vorige week was de ziekenboeg de afgelopen week gelukkig weer leeggestroomd en kon Roda op volle sterkte op jacht gaan naar de eerste drie punten. Tegenstander Hoofddorp had het in de zeer zware najaarspoule met o.a. AZ, Buitenveldert en Pancratius niet al te best gedaan en was zonder ook maar één enkel puntje roemloos onderaan geëindigd. Voor hen de mogelijkheid om hun blazoen op te poetsen en het moraal wat op te krikken. Voor de onzen om te kijken waar we staan in de nieuwe poule. 

Onder het genot van een schraal winterzonnetje en een fris windje mocht Roda met Jayden (met nieuwe, coole coupe), Joris en Mik als eerste wissels aftrappen. Via de achterhoede werd geprobeerd een aanval op te zetten, maar voordat we met de ogen konden knipperen lag de bal door slordig balverlies al in het netje achter Steijn. Roda herpakte zich direct en trok het initiatief naar zich toe. Vanaf dat moment vond het overgrote deel van het spel zich af op de helft van Hoofddorp. Waar hun keeper eerst nog probeert op te bouwen, hanteert hij al snel de lange bal. Het duurde zelfs tot ver in de eerste helft dat Hoofddorp zelfs maar tot weer een kansje komt. Een schot van een van de roodhemden werd nog keurig gepareerd door Steijn, maar de rebound werd handig over hem heen gekopt. 2-0 dus, maar dan wel zeer onterecht. Roda probeerde het wel, maar overtuigde nog net niet helemaal. Een voorzet van Jaysean ging hard voorlangs, Mylan probeerde het met een schot uit een moeilijke hoek, Cas stuurde Jaysean prima diep, maar die kwam net niet tot een schot of voorzet en een prachtige boogschot van Pablo werd door hun goede keeper uit de bovenhoek geranseld met de zoveelste corner tot gevolg. Geen loon naar werken dus en bij rust een 2-0 achterstand voor de Rodianen. 

De thuisploeg ging naar binnen, maar de kikkers trotseerden de kou. Het nieuwe bestuurslid Technische Zaken (a.i.) en Kevin zetten de, om het voorzichtig te zeggen, ongelukkig fluitende scheidsrechter op scherp en daarna ook nog de eigen ploeg. Er moest een schepje bovenop. Hoewel we het betere van het spel hadden werden er toch net te veel duels verloren en waren de combinaties nog niet zorgvuldig genoeg. 

De tweede helft ging Roda verder op jacht naar een doelpunt. Het zonnetje was wat verbleekt en de frisse wind was straffer geworden, maar gelukkig bij Roda in de rug waardoor de thuisploeg nog meer moeite kreeg vooruit te voetballen. Na een paar minuten de eerste echte kans. Alex schiet, maar zijn poging wordt gestopt. Jaysean prikt de rebound op de lat en de volgende inzet van Mik wordt op de doellijn gekeerd door een veldspeler. Ongeloof langs de kant. Mag ie er dan niet in? Even later een nieuwe kans. Alex speelt diep op Mik, die zich sterk tussen twee verdedigers door wurmt en de bal door de benen van de keeper heen tussen de palen mikt: 2-1. Nog 20 minuten op de klok, dus kans, tijd en recht op meer. Roda zet door. Meer dan in de eerste helft worden de duels gewonnen. Mert, inmiddels de centrale aanvaller, probeert met een leep kopballetje de keeper te verschalken, maar zijn inzet komt centimeters te kort. De scheidsrechter zet de boel wat op scherp en laat zich van z’n slechtste kant zien als hij een aanslag met twee benen op Pablo alleen bestraft met een vrije trap en Pablo moet helaas geblesseerd naar de kant. De vrije trap van Alex op Daan wordt net naast geschoten, maar even later is het toch raak. Max passt op Daan die in de draai de meer dan verdiende gelijkmaker binnenschiet. Roda wil meer en ruikt de winst. Max kopt net over na weer een corner voor Roda. Hoofddorp kan alleen nog maar tegenhouden. Gelooft er misschien zelfs niet meer in. Weer een aanval. Max slingert zich op links langs zijn tegenstander en combineert prachtig met Jayden richting Daan. Hij prikt de bal heerlijk in het netje en zet Roda op de terechte voorsprong. Er zijn nog een paar minuten te gaan. Hoofddorp recht de rug nog even en zet aan voor een eindsprint, maar hun laatste poging eindigt bij Steijn en op de rug van Max. Opluchting en euforisch gejuich na het laatste fluitsignaal. De eerste drie punten kunnen na een enerverende wedstrijd met veel strijd en inzet mee in de tas naar Bovenkerk. Klasse gedaan jongens!

Tot slot natuurlijk nog felicitaties aan JP en heel veel succes en plezier gewenst in zijn functie als bestuurslid Technische Zaken bij Roda!

 

 

Reacties: