De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Jo15/1 zondag speelt goed maar neemt geen punten mee uit Alkmaar.

AFC ’34 jo15/1 – Roda jo15/1 zondag

Zondag 11 februari was de start voor 11 wedstrijden in de promotiepoule 1e klasse voor de JO15/1 zondag. Een samengevoegde poule bestaande uit de bovenste 6 teams uit 2 poules 1e klasse van de najaarscompetitie. Daar het rodateam virtueel de 3e plek behaalde eisten zij dus terecht een plek op.

Na een lange winterstop, waarin werd deel genomen aan het Happy Football Vibes toernooi bij roda’23 zelf met een derde plek en een oefenpotje tegen de JO17/5 van roda die verloren werd (waar natuurlijk een revanche wedstrijd nog gaat volgen), gingen de mannen van start tegen Afc’34 in Alkmaar. Met een selectie van 13 man, waarvan Brad de keeper geblesseerd was, werd het team aangevuld met Pieter uit de jo15/4 en de vervangende keeper Daniël uit de jo14/1 zondag. 

Het team van AFC bestond uit diverse kleine mannetjes die handig met de bal waren en uiterst gedreven waren en continue de duels aangingen. 1e helft was redelijk gelijkwaardig waarin de Roda mannen de opbouw aan de tegenstander lieten en zelf met snelle uitbraken weg probeerde te komen. Een ruststand werd gehaald met een 1-1. 
Na de rust was door enkele beslissingen van de scheids, wel of niet terecht, Roda op een 3-1 achterstand gekomen. De mouwen werden opgestroopt om het recht te trekken, en via een prima laatste 25 minuten werd er alles aan gedaan om in ieder geval de stand gelijk te trekken. Met hangen en wurgen, met behulp van paal, lat en keeper trok AFC de wedstrijd naar zich toe. Een moe en leeg gestreden rodaploeg kon met opgeheven hoofd aan de terugreis beginnen.

Komende week zal er conditioneel getraind gaan worden, waarbij ik dezelfde inzet en beleving terug wil zien zoals in deze wedstrijd.
Dank gaat uit naar Daniël die zijn uiterste best heeft gedaan als keeper en goed heeft meegespeeld. Toch onwennig als je diverse patronen nooit gewend bent.
Verder een goede invalbeurt van Pieter, die na zijn eigen wedstrijd van de jo15/4, een goede indruk weer heeft achtergelaten.

Jack

Reacties: