De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO9-3 Gelijk in de dying seconds

Roda 23 JO9-3  - Martinus JO9-4    2-2

Gelijk in de dying seconds

Vandaag stond de derby op het programma. Het was even afwachten of het door zou gaan na de sneeuwval de avond ervoor. Even voor 8 uur stond het verlossende bericht op onze site: alle velden goedgekeurd.

We wisten vooraf dat wij op het middenveld Indy zouden moeten missen na een ongelukkige val eerder deze week (beterschap). Het was even afwachten hoe de superhelden de winsterstop hadden doorstaan. Ze hadden een lichte trainingsachterstand en twee weken geleden in een oefenwedstrijd was het duidelijk dat het team weer moest wennen. Tevens voelde Rick zich niet lekker, maar was toch fit genoeg om te starten (hulde voor Rick).

Vooraf weer de puntjes op de i gezet tijdens de voorbespreking. We zouden beginnen met Daan op doel om weer vertrouwd te zijn. We wisten niet wat we konden verwachten alleen was het duidelijk dat we iets zwaarder waren ingedeeld na de winterstop.

Na een goede warming-up kon de wedstrijd beginnen. Het ging gelijk op en beide teams hadden diverse kansen. De veldbezetting was goed en er waren mooie aanvallen, die helaas niet meteen leidden tot doelpunten. Halverwege de eerste helft maakte Tom met een droog schot van afstand de verlossende 1-0, al bleef Martinus gevaarlijk. Daan, Rick, Keano met hulp van Jorden hielden wel stand en op het middenveld en voor stonden Tom, Lars en Pepijn lekker te ballen met een aansluitende Jorden er achter.

Na de rust ging Pepijn de goed keepende Daan aflossen. Daan staat altijd op doel voor een helft en de andere helft wordt op toerbeurt ingevuld door de overige spelers. De omzetting had grote gevolgen daar niet iedereen meer in het veld aan zijn positie hield (teveel spelers gingen zwemmen). Martinus speelde slim en was veel in beweging. Wij hadden steeds meer moeite om de druk te weerstaan. Terecht maakte Martinus de 1-1 en even later stonden we zelfs 2-1 achter. In de time out even snel de superhelden toegesproken om meer druk te zetten. Lars ging er even uit want die wilde we even later met een speciale opdracht het veld in sturen. Jorden kreeg nog een opgelegde kans om het gelijk te maken maar moest naar zijn goede been en kon de bal niet afmaken. Daarnaast vergaten we in diverse momenten om het doel op te zoeken met een schot. De niet fitte Rick ging eruit en Lars ging erin als pinchhitter. De tijd verstreek maar we leken de bal er niet in te krijgen. Tot de laatste sconden van de wedstrijd. Na een inspeelbal ging Lars er vandoor en schoot laag op doel. Jorden stond er tussen en wilde de bal nog aanraken. Dit mislukte, echter de keeper had dit wel verwacht, de bal hobbelde het doel in. 2-2 en meteen was de wedstrijd afgelopen.

Een terechte uitslag in een zeer spannende en sportieve wedstrijd. Er is weer veel werk aan de winkel, maar we zijn wel weer trots op de superhelden, hoe zij zich terugvochten. Na de strafschoppen, de tegenstanders bedankt voor de mooie wedstrijd als ook de spelbegeleider (dank Dennis voor de goede begeleiding!).

Volgende week wacht de zware thuiswedstrijd tegen Zuidoost United JO9-1 om 10:30 op veld 3.

Reacties: