De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Kikkers van JO11-1 winnen soeverein en verrassend het prestigieuze Snerttoernooi

Kikkers van JO11-1 winnen soeverein en verrassend het prestigieuze Snerttoernooi 

Super Sunday in op Zuid. De Kikkers waren uitgenodigd op het traditionele “Snerttoernooi” van SC Buitenveldert. Als dat maar goed gaat? Kikkers en erwten, in combinatie met soep, enfin. Een ware groene Armada trok richting op de as van Zuid. Dit leidde tot files op de A9. Voetballen in een Stedelijk ontwikkelingsgebied brengt onze Stadsarchitecten soms tot parkeerwanhoop. Nadat de slagboom zich weifelend opende, stond een Elftal spelers, inclusief de geprezen trainert-coach Kevin, nabij de rubberen matten. De nieuwjaar plichtplegingen waren uitgewisseld en iedereen kon constateren dat de Kikkers weer een paar centimeter waren gegroeid. Dat was hard nodig, want er stond immers een Uitdagend Toernooi Program op ons te wachten. Naast SC Buitenveldert (11-1) en Zeeburgia (11-2) was onze Angstgegner Waterwijk (11-1) ook van de partij. Vooraf werden onze kansen gewogen. Unibet keerde veel uit op een overwinning van de Kikkers kan ik u melden. 1:100, maar ja, wie durft met goede voornemens te gaan gokken? 

De eerste pot. Meteen de belangrijkste in een toernooi. Het bepaalt het ritme van de rest van de dag. Zaadpot betekent vroeg aan de Worst. Het zal ons dan immers……….Een mooi resultaat betekent Champagne ontbijt. We beginnen tegen de favoriet. De thuisploeg SC Buitenveldert. Een mooie ploeg met elk jaar prima spelers waar de BVO scouts zich gretig op storten. De Kikkers zijn al 3 jaar onderliggend aan hunnie. Wel met goede potjes, maar altijd zonder eindresultaat. 20 minuten knallen. En dat deden ze. Wat een passie werd er tentoon gespreid. Bijna ieder duel werd gewonnen met daarnaast prima voetbal. Eigenlijk waren we vanaf minuut 1 de bovenliggende. Knap hoor. Dit resulteerde vanaf minuut 1 in grote kansen. Helaas gingen schoten van Daan en Mik nog voorlangs. Pablo, Jaydan en Mert heersten op het middenveld en achterin zaten we lekker “kort”, zoals dat heet. Buitenveldert werd bij de keel gegrepen. De druk werd te groot voor de Blauwbloezen. 

Uit een bekeken aanval lag de bal ineens vrij voor de voeten van Daan. Die bleef rustig en schoot de bal in het rechter hoekkie. Zou het dan toch gaan gebeuren? Nix consolideren. Voll Gas fussball (dat soort termen krijg je van een weekkie skiën in Duitsland). Een cornert volgt. Beproefd receptuur. Daan op Alex en bal in het netje….helaas de bal wordt van de lijn afgehaald. Na een prima actie van Maxie (swingend op links) schoot Daan hard op het doel. Helaas had hij niet gerekend op Mega Mindy die de bal van de lijn tovert met haar telemachine. 

Deed Buitenveldert dan helemaal nix? Jawel. Maar onze verdedigers Joris, Cas, Mylan en Alex stonden hun mannetje en gaven geen millimeter. Toch kan niet worden voorkomen dat een aanvaller der Buitenveldertianen alleen op Steijn afstormt. Inmiddels ervaren, komt hij goed uit en redt hij met een prima safe de drie punten! Wat een overwinning! Een historische. Niet alleen op inzet en duelkracht de pot gewonnen, maar gewoon ook door beter te voetballen dan de geprezen tegenstandert. 

Wat zit er nog meer in de pan?

Tweede pot. Een soep of zaadpot, u roept maar. Alles wat zo goed ging in de eerste ging nu iets minder. Das ook toernooi voetbal. SC Waterwijk, een angstgegnert uit de competitie, is een voor ons lastig te bespelen tegenstander. Mert, inmiddels jammerlijk moeten afhaken in verband met een “enkeltje”, ziet hoe zijn mede Kikkers het zwaar hebben. Eigenlijk zwijnen we gewoon, ondanks een onterecht afgekeurde goal van Daan. Er wordt teveel gebreid, teveel voor eigen succes gevoetbald en in een wandeltempo. Jammer. In de allerlaatste minuut een buitenkansje. Al mag dat niet zo worden genoemd. De bal ligt ver van het doel. Wat fijn dat coachen is toegestaan af en toe……..Alex aarzelt geen monument en rost de bal richting het doel. De bal scheert langs iedereen. De keeper, zonder Gert Bals pet, ziet de bal in het doel verdwijnen. De scheids fluit. De Kikkers zijn buitenzinnen. Na ja, soms zit het mee, soms zit het tegen, zullen we maar zeggen. 

De laatste pot. Zeeburgia 11-2. Nu zegt dat niet zoveel bij deze vereniging. Naast Buitenveldert en AFC de hofleverancier in het Groot Stedelijke voetbal voor de droomfabrieken van de BVO’s. Vooraf maar even fijntjes benadrukt aan de Kikkers dat winst van het toernooi een unicum is voor Roda’23. Wie nu nog niet meer strijdt, strijdt nooit meer. Dit gezegd hebbende. Daar gaan we.

De kikkers spelen als een kroonpretendent. We zijn veul beter. Wat een felheid en wat een goed voetbal ook. Steeds wordt de vrije man gezocht en gevonden, veel beweging zonder bal. De schroom gaat eraf. Na een minuut of vijf, het kan zes zijn geweest, krijgen we een vrije trap op een uitdagende plek. Der Bomber pakt het kanon der Kikkers erbij. Daarin staat: “U schiet een keer hard vol in de muur en de volgende betekent vrije baan…” Alle gekkigheid op een stokkie. De eerste verdwijnt hard in de te dichtbij staande muur. Hij mag over. Nu het precisie kanon. Langs de muur en de keepert verdwijnt de bal in de linkerhoek. We leiden en gaan dit niet meer uit handen geven. De Kikkers ruiken de rookworst die hen spreekwoordelijk wordt voorgehouden. 

Mylan heeft inmiddels de stoute vliezen aangetrokken en stoomt regelmatig op via de linker. In een van deze aanvallen loopt hij alla de Kluts Koning Hoekstra de bal met een tweetal spelers het doel in. Dat is inzet en wilskracht, 2-0! Cas helemaal leeg gespeeld, speelt zich buitenadem. Daan gooit er bicycle kick uit. Mik strooit met listige passjes. Pablo en Joris vreten hun tegenstandert op. Alex voert de manschappen over de toendra van Zuidas en Maxie met zijn rubberen benen swingt over het veld. Dat is devotie. Steijn verricht nog een tweetal katachtige reddingen en de overwinning is een feit! De Kikkers schrijven Roda historie. Chapeau en een mooi begin van weer een geweldig voetbaljaar! Rest mij slechts het A vous Hilversum en tot laters. 

PS Dat naast onze Kikkers de 10-1 (onder leiding van Ed) en de 9-1 (onder leiding van Nick) ook een prima resultaat hebben gehaald (beiden een tweede plek) toont maar weer aan dat de Roda Pupillen Jeugdopleiding zo slecht nog niet is. Complimenten! 

Doelpuntenmakers van het toernooi:

Daan (2), Alex (1) en Mylan (1)

Reacties: