De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO11-1 sluit het jaar positief af

Roda ‘23 JO11-1 - Kon. HFC JO11-2   5-1 (3-1)

 

Saturday Matchday! Toch nog een wedstrijdje in december om het jaar voetballend af te sluiten nadat de weergoden de kikkers bijna tot sneeuwpoppen hadden omgevormd. Waar het eerste kunstgrasveld van Roda was afgelast waren de drie grasvelden verrassend genoeg wel door de keuring gekomen. De digitale Ko Koekoek hoefde derhalve alleen maar “Roda ’23, eerste veld” de ether in te slingeren en kon JO11-1 aantreden voor het bekerpotje in de tweede ronde tegen de JO11-2 van de oudste voetbalclub van Nederland, de Koninklijke HFC uit Haarlem.  

 

Veld 3 lag er wat zompig en zandig bij en een schraal zonnetje brak voorzichtig door. Donkere wolken waren al in aantocht, maar gelukkig slechts in letterlijke zin, want Roda ging voortvarend van start in deze knock-out fase. Zonder Met helaas, want hij lag met koorts te bed. Twee wissels dus maar dit keer, met Daan en Joris als eerste slachtoffers. Met Max beginnend in de spits en Cas als rechtsachter namen de groenwitten het initiatief en zetten ze de Koninklijke vast op eigen helft. Vooral het middenveld met Pablo en Jaydan zette veel druk op de gasten, die daardoor moeite hadden tot een offensief te komen. Na een minuut of drie resulteerde dit al in een verdiende 1-0 voorsprong toen Jaydan met een bekeken schot in het linkerhoekie de keeper wist te verschalken. De ban gebroken zou je denken en op naar de 2-0. In plaats daarvan werd het wat rommelig en was het tempo te laag om het de gasten echt moeilijk te maken. Steijn had de bal slechts een keer mogen beroeren, maar desondanks bleef het lange tijd bleef het toch maar bij die ene goal. Daar hadden zelfs Ed, Wesley en Ronald als adviseurs van de technische staf langs de lijn geen invloed op. Kansen waren er wel. Een bal op de paal van Mik na een mooie aanval via Jayden en Max en een poging van Mylan recht op de keeper ten spijt. Gelukkig werd het na een schot van Max en een dubbele rebound van Daan en Jaysean door de laatste toch nog 2-0. Even later brachten de bezoekers de achterstand verrassend weer terug naar slechts een doelpunt na een twijfelachtig toegekende vrije trap. Vermeend hands van Steijn was de reden. Nog geen minuut later was het verschil al weer twee nadat Alex via een beproefd recept een vrije trap van Daan prachtig diagonaal binnen kopte. Vervolgens keerden de weergoden zich tegen ons en werden voor het eerst dit seizoen in de rust de kleedkamers opgezocht. 

 

Na het fruit en de limonade en de aanwijzingen van Kevin en JP wederom, of eigenlijk nog meer, eenrichtingsverkeer richting het doel van Kon. HFC. Op elke positie was Roda de betere waardoor overtalsituaties werden gecreëerd. De backs Joris, Mylan en Cas speelden fel en met enige regelmaat hun tegenstanders uit en Alex stoomde regelmatig op het middenveld in. Tot uiting in de stand kwam dit alles vooralsnog niet genoeg. Het was druk voor het vijandelijke doel en het veld werd door de hagel steeds slechter bespeelbaar. Schoten van Max, Cas Daan en Jaydan troffen geen doel of werden gepareerd, maar na een kwartier in de tweede helft tikte Max na een steekbal van Daan de 4-1 binnen. Laatstgenoemde zorgde zelf na een combinatie door het midden met Mik voor de 5-1 eindstand. Al met al een regelmatige overwinning voor de groenwitten, een ronde verder in de beker, maar vooral een waardige afsluiting van de eerste seizoenshelft. Door dus naar de volgende ronde in de beker en een mogelijke nette derde plek in de competitie. 

Dinsdag werden de mannen op de laatste training van 2017 door Kevin en JP verrrast met een leuk voetbaltijdschrift en vooral een prachtige persoonlijke brief, waarvoor hulde! Prettige feestdagen allemaal en alvast een sportief, gezond en gelukkig 2018 gewenst!

Reacties: