De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO13-1 gaat onderuit tegen Waterwijk

Roda JO13-1 gaat onderuit tegen Waterwijk JO13-1: 2-5

Je hebt van die zaterdagen dat alles meezit en je hebt van die zaterdagen dat alles tegenzit. Vandaag tegen Waterwijk had de JO13-1 zo’n zaterdag van de tweede categorie. In de poule doet de JO13-1 nog volop mee voor een plek in de top 3. En dat legt een druk op het team, zo bleek vandaag.

Roda begon met een goede focus aan de wedstrijd. Hoewel Waterwijk gelijk druk zette, wist Roda daar goed onderuit te spelen. Dat leidde tot een voorsprong halverwege de eerste helft. Alec scoorde knap uit een voorzet: 1-0. Waterwijk liet zich daar niet door uit het veld slaan. Zij creëerden een aantal kansen waaruit met gemak een tegendoelpunt had kunnen vallen. Dat gebeurde gelukkig niet. Na de rust kantelde de wedstrijd. De jongens van Waterwijk combineerden goed en wisten Roda steeds meer onder druk te zetten. Dat leidde snel tot de gelijkmaker. Daarna ging het mis bij Roda. De jongens wisten niet meer op te bouwen en lieten zich steeds verder terugdringen. Een tegentreffer volgde: 1-2. Met enig geluk werd de 1-3 voorkomen doordat de scheidsrechter het doelpunt afkeurde. Uit een prima aanval van Misha volgde een strafschop voor Roda, die Daan er strak in schoot: 2-2. Daarna ging het alsnog mis. Uit een corner scoorde Waterwijk in de kluts 2-3. Daarna kregen zij een strafschop wegens handsbal: 2-4. En tot overmaat van ramp scoorde de tegenstander in de slotminuut uit een vloeiende aanval de 2-5.

Einde oefening voor Roda. Een wedstrijd om over na te denken. Roda vocht vandaag vooral tegen zichzelf. En dat is jammer. Want er staat een prima team op het veld. Wie helpt de JO13-1 de sleutel naar het zelfvertrouwen te vinden? Want dat lijkt op dit moment onze grootste tegenstander. Kop op jongens.

Arjen Teitsma.

Reacties: