De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Roda'23 O10-1 - Kolping Boys O10-1

Roda23 tegen Kolping Boys Zaterdag 2 december, rond vriespunt (alle grasvelden afgelast)

De harten van kinderen en ouders klopten vol verwachting …. zou het dan deze koude decemberochtend wel weer een keer lukken na het onterechte verlies van vorige week...? Ondergetekende kwam 2 minuten voor de wedstrijd aangewandeld en werd vriendelijk verzocht om verslag te doen van de wedstrijd, omdat de oorspronkelijke verslaggever er nog niet was. Dat vond deze koos-werkeloos niet zo erg, helemaal niet toen de oorspronkelijke verslaggever champagne in het verschiet had gesteld (en dat terwijl ze genoegen had genomen met een cappuccino).

….Anyways de mannetjes trappelden van ongeduld, of was het toch van de kou. Scheidsrechter Mick startte waarschijnlijk om die laatste reden een minuut te vroeg af…

10.14. The game was on ….. Roda zette direct de aanval in …. hetgeen resulteerde in een corner die Storm prachtig nam en via Bauke en Tycho jammer genoeg het doel miste. De Kolping boys zetten gelijk een tegenactie in, helaas met het voor hen wel gewenste resultaat. 0-1 achterstand, in de tweede minuut! Het zal toch niet …...Maar Roda gaf uiteraard niet direct op, en bleef gas geven. Ridwan zette de aanval in, met resultaat, 1-1!!! Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Alex liet ook weer zijn capaciteiten zien, prachtige reddingsacties. De moeder van Alex doet overigens in fanatisme niet onder voor de vader van Alex …. Bauke komt ook als winnaar uit een duel, en kan vrijlopen. En vervolgens zetten Storm en Tycho weer de aanval in. Wat een leuke pot om naar te kijken.

Dan weer een tegenaanval van de Kolping boys, maar die weet Viggo prachtig te redden door hem rakelings over de lat te schuiven. Een corner dus, die wederom kranig werd geweerd door onze doelverdediger. 10.26 Joris laat een spannende actie zien, “zet Justin vrij”, en BAM die scoort!! 2-1!!! Iedereen voelt dan: het zit erin! Er wordt weer moedig verder gevoetbald, maar helaas in de 16e minuut weten die jongens uit Alkmaar toch weer de gelijkmaker te maken. Het gaat toch niet weer zo’n wedstrijd als vorige week worden? Joris toont weer zijn kernkwaliteiten en hij en Tycho maken een mooi een-tweetje, helaas zonder resultaat. Dan volgt er een hoekschop genomen door Joris, en Ridwan maakt hem af. 3-2, dat gaf een zoete smaak! Storm was ook weer op storm, maar ook de keeper van de tegenpartij stond zijn mannetje. Alex veelvuldig in beeld, evenals Noah die was overal! Maar dan toch weer vlak voor rust, een slow motion afstandsschot, en dat nog wel uit een vrije trap tegen (in mijn ogen onterecht), Viggo kon er ook gewoon echt niet bij. Arrrrrrg: 3-3, en dat 1 minuut voor rust.

Pauze: de ouders kunnen weer even op adem komen. En de sous-chef onderneemt pogingen om zijn zoon enigszins op te warmen, hetgeen niet echt lukte. Na de pauze stonden beide partijen meteen weer in de actie-modus. Aanval van Alkmaar zonder resultaat, waarop Joris actie ondernam met resultaat 4-3!!! Lekkerrrrrrrrrrrrr!!!

Toen zette Ridwan het op een rennen, met de bal, met een tegenstander in zijn kielzog. Dat duel dreigde hij te verliezen, maar die tegenstander was zo dom om hem aan zijn shirt te trekken in het strafschopgebied: PENALTY!!! Xavier kwam, zag en overwon: 5-3!!! Ook Storm kwam weer in actie maar had 3 tegenstanders in zijn nek hijgen, daar kon hij het niet van winnen. Vervolgens nog een mooi een tweetje tussen Xavi en Bauke, en daarna nam deze verslaggeefster menig mooie hakballetjes waar van beide partijen. Wat een genot om naar deze jongens te kijken!

Toen ging het weer even mis: 5-4 (10:56). Hetgeen Noah’s strijdlust aanwakkerde en de bal keurig vrij speelde waarop Ridwan, Joris en Xavier hun aanvallerskwaliteiten weer bewezen. Maar ook de tegenpartij gaf nog niet op, en gaf nog eens flink tegengas, welke Tycho super mooi pareerde. Bijna te spannend om te blijven kijken, maar toen toch weer een tegendoelpunt: 5-5 …. Houdt het dan nooit op? Overigens wel een mooi doelpunt. Maar god zij dank: 3 minuten voor het affluiten van de wedstrijd: 6 - 5!!!! Huize Mulder meende dat dat ook een doelpunt was van Ridwan, maar heeft helaas geen naam op papier staan bij dat laatste doelpunt omdat moeders ff was afgeleid door wat traantjes. Maar dat Ridwan zijn transferkosten heeft terugverdiend moge duidelijk zijn. Ondanks deze welverdiende overwinning stroomde er geen traantjes van geluk, maar van half bevroren ledematen. Zijn onze bikkels toch weer jongentjes van 9. Diepe buiging heren,

Ed smeedt sportieve, strijdlustige voetballers van jullie!

 

Reacties: